24 °C Argos, GR
3 Ιουλίου 2022

Ομιλήτρια σε εκδήλωση της Υπηρεσίας Γυναικείων Θεμάτων του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών η Σόνια Τάνταρου -Κρίγγου

Ομιλήτρια στην παρουσίαση του τόμου «Γυναίκες στη σκιά της Βίας, η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών» ήταν η Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, π. Πρόεδρος του ΚΕΘΙ και Πολιτεύτρια ΝΔ Αργολίδας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων (Οικία Αγίας Φιλοθέης) στην Αθήνα, υπό την διοργάνωση της Υπηρεσίας Γυναικείων Θεμάτων του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο τόμος περιέχει τα πρακτικά του Συνεδρίου που συνδιοργανώθηκε από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων  και Καταστάσεων, τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων, την Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως και την Υπηρεσία Γυναικείων Θεμάτων του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την συμμετοχή των τριών Μουφτειών της Θράκης, και έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Αλεξανδρούπολη.

Την δική τους οπτική για την έκδοση έδωσαν με τις ομιλίες τους η κα Μαίρη Πίνη, Δημοσιογράφος, Διευθύντρια ΚΕΣΟ, ο κ. Νίκος Μανωλόπουλος, Δρ. Πολιτικής Φιλοσοφίας και ο Δημοσιογράφος κ. Νίκος Ελευθερόγλου, υπό τον συντονισμό του Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Βενετσιάνου, Γενικού Διευθυντή του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

[hfe_template id='397365']

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αχαρνών κ. Αθηναγόρας, η κ. Βάσω Κόλλια, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείων Θεμάτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πρ. Γενική Γραμματέας Νέας Γενιάς και Ισότητας των Φύλων, οι Αντιπεριφερειάρχες Αττικής κ. Γιώργος Βλάχος και κ. Γιώργος Δημόπουλος, ενώ τη διοργάνωση της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο Πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Αντώνιος Καλλιγέρης, ο οποίος είναι και συντονιστής του Προγράμματος «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας».

Η κ. Σόνια ΤάνταρουΚρίγγου στην ομιλία της εξήρε τις προσπάθειες του πατέρα Αντώνιου Καλλιγέρη και την ενασχόλησή του με τα θέματα έμφυλης/ενδοοικογενειακής βίας και ισότητας των φύλων και αναφέρθηκε και στη συνεργασία που είχαν κατά την θητεία της ως Πρόεδρος στο ΚΕΘΙ.

Σε θέματα ισότητας των φύλων και αντιμετώπισης της έμφυλης/ενδοοικογενειακής βίας, τόνισε η κα. Τάνταρου Κρίγγου, απαιτούνται συνέργειες τόσο μεταξύ των κρατικών και λοιπών φορέων , όσο και αυτών της κοινωνίας των πολιτών αλλά και ανδρών και γυναικών καθόσον τα θέματα αυτά δεν αφορούν μόνο την Πολιτεία ούτε μόνο τις γυναίκες, μας αφορούν όλες και όλους. Σε άλλο σημείο ανέφερε πως τα θέματα βίας και ανισοτήτων, ανάμεσα στον άνδρα και τη γυναίκα, έχουν οικουμενικό πρόσημο και αφορούν κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα από τον τόπο που ζει και την θρησκεία στην οποία πιστεύει ενώ η ανάδειξη των διαφορετικών στάσεων είναι ιδιαίτερα σημαντική.  Το πλέον όμως σημαντικό είναι ο διάλογος και ο δίαυλος επικοινωνίας που έχει ανοίξει και είναι σε εξέλιξη ανάμεσα σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους και μάλιστα  έχει επεκταθεί πλέον και με την Εβραϊκή κοινότητα. Μέσα από αυτό το διάλογο και την ενεργοποίηση όλων είναι σημαντικό να αναδειχθούν τα κοινά σημεία αλλά και το πώς οι όποιες διαφοροποιήσεις δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο στον κοινό σκοπό που με σαφήνεια αποτυπώνεται στην «Διακήρυξη Ενάντια στην Ενδοοικογενειακή Βία», που υπεγράφη από τους τέσσερις Μητροπολίτες και τους τρεις Μουφτήδες της Θράκης από κοινού με τον πρόεδρο της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, και περιλαμβάνεται στο τέλος του τόμου, στην οποία αποτυπώνεται η έμπρακτη βούληση για την δημιουργία γέφυρας συνεννόησης, κατανόησης και αλληλοσεβασμού μεταξύ των διαφορετικών θρησκειών στην Ελλάδα και την πρόθεση να εργαστούν Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι από κοινού αλλά και ο καθένας με τους πιστούς του για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας σε οποιαδήποτε μορφή.

Σόνια ΤάνταρουΚρίγγου

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια ΥΔΔΑΔ

π. Πρόεδρος ΚΕΘΙ

Πολιτευτής Αργολίδος της Νέας Δημοκρατίας

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Η Ιωάννα μίλησε – «Αυτή μου έριξε το βιτριόλι στο πρόσωπο»

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας γύρω από την υπόθεση που έχει συγκλονίσει τις τελευταίες ημέρες την κοινή γνώμη. Όπως αποκάλυψε, ο δικηγόρος της όμορφης Ιωάννας, η οποία δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι έξω από την εργασία της στην Καλλιθέα, η ίδια μέσα από το νοσοκομείο, «έδειξε» τη γυναίκα που της πέταξε το καυστικό υγρό. [hfe_template […]

Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος: «Θα καταβληθούν με τη συνδρομή της Κυβέρνησης στο ακέραιο οι αποζημιώσεις»

O Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «O παγετός των τελευταίων ημερών, ο οποίος εκδηλώθηκε σε πέντε κύματα, έχει προκαλέσει εκτεταμένες και βαρύτατες ζημίες στην αγροτική παραγωγή. Έπληξε σημαντικές εκτάσεις καλλιεργειών από τη Δυτική Μακεδονία μέχρι την Πελοπόννησο. Στις υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. έχει σημάνει συναγερμός και συνεργεία του Οργανισμού με […]

Follow by Email