19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα Κυριακή 19 Ιουνίου, αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες σε περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας. Από τι μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα τοπικά θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν σημαντικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 31, στην Ήπειρο από 15 έως 33 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 15 έως 33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 32 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 30 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 18 έως 29 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 32-33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι εντάσεων 4-5 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις οι οποίες στα βόρεια του νομού θα είναι πυκνότερες, όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 3-5 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα στα ανατολικά του νομού 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με σημαντική πιθανότητα να εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς.

Περισσότερα Άρθρα