33 °C Argos, GR
29 Ιουνίου 2022

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλίου

Σε νέο κρεσέντο αυταρχισμού επιδόθηκε ο δήμαρχος και σε ρεσιτάλ απαράδεκτης συμπεριφοράς οι δημοτικοί του σύμβουλοι Γ. Δρούγκας και Ν. Χρόνης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 16 Ιουνίου.

Δεν μας κάνει εντύπωση γιατί όποτε βρεθούν σε δύσκολη θέση προσπαθούν,  με την αμέριστη βοήθεια του προέδρου, να μετατρέψουν το Δημοτικό Συμβούλιο σε αρένα.

Αφορμή στάθηκαν οι καταγγελίες των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου και η συμπαράστασή μας στον αγώνα τους για τη λύση των χρόνιων και οξυμένων προβλημάτων τους. Ο δήμαρχος έριξε όλο το βάρος της ελλιπούς  καθαριότητας στο Δήμο στις πλάτες των εργαζομένων. Αυτοί δεν κάνουν τη δουλειά τους σωστά και πρέπει να συνετιστούν. Ούτε κουβέντα δεν είπε για τα συγκεκριμένα προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της καθαριότητας. Για τα ακατάλληλα ή σε αχρηστία απορριμματοφόρα, για τα εργατικά ατυχήματα έκανε την πάπια. Ούτε κουβέντα δεν είπε για την απρόκλητη αήθη και ρατσιστική συμπεριφορά του Ν. Χρόνη και την καθημερινή λεκτική και ψυχολογική βία που ασκεί η διοίκηση στους εργαζόμενους όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν.   Σαν μοναδικό στοιχείο ότι αυτός σαν υπεύθυνος  της καθαριότητας τα έκανε όλα σωστά παρουσίασε ένα έγγραφο -το δημοσιοποίησε κιόλας- που έδειχνε ότι οι εργαζόμενοι εφοδιάστηκαν με προστατευτικό εξοπλισμό. Λες και αυτό αποτελεί άλλοθι για την προστασία των εργαζομένων  όλο το χρόνο και μάλιστα όταν δουλεύουν χωρίς ρεπό και άδειες. Προφανώς και τα μέτρα ατομικής προστασίας δεν επαρκούν.  Η δημοτική αρχή είναι αυτή που προωθεί την παράδοση της υπηρεσίας καθαριότητας  σε ιδιώτες, εκβιάζοντας και απειλώντας τους εργαζόμενους με απόλυση.

[hfe_template id='397365']

Άλλη μια προσφιλής συνήθεια του δημάρχου είναι να «πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα», μια ενέργεια σκόπιμης υπονόμευσης και ενοχοποίησης , με στόχο να προβληθεί οίδιοςαλλά και να κρύψει την αλήθεια από τους δημότες.

Επειδή δεν ανέχεται την άλλη άποψη και κυρίως την αποκάλυψη της καταστροφικής για το Δήμο πολιτικής που ακολουθεί, κατηγόρησε τη Λαϊκή Συσπείρωση για μικροπολιτική και λαϊκισμό.

Συγκεκριμένα με δελτίο τύπου η «Επόμενη Μέρα», η παράταξη του Κωστούρου,διαστρεβλώνοντας και παραποιώντας, ως συνήθως, τα γεγονότα, μας κατηγόρησε ότι καταψηφίσαμε  την εκτέλεση συγκεκριμένων έργων ανάπλασης πλατειών. Είναι ψέματα.

Στο  Δημοτικό Συμβούλιοτης Πέμπτης 16-6-22  δε συζητήθηκε  και δεν αποφασίστηκε η ανάπλαση των συγκεκριμένων πλατειών. Το θέμα που συζητήθηκε και αποφάσισε πλειοψηφικά το Δ.Σ.  ήταν η «αποδοχή των όρων για τη λήψη επενδυτικού δανείου για την ενταγμένη πράξη του δήμου Ναυπλιέων στη ΑΤ06 του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Το περιβόητο «πρόγραμμα Τρίτσης» που θα χρηματοδοτήσει τα έργα δεν είναι τίποτα άλλο από δανεισμός με χρονική διάρκεια εξόφλησης τα 15 χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος ζητά να αιτηθεί και να λάβει δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα συνολικού ποσού 7.929.519,81 €,με ενδεικτική συνολική εξαμηνιαία τοκοχρεολυτική δόση  316.140,69 ευρώγια την εκτέλεση έργου «Αστική αναζωογόνηση Δήμου Ναυπλιέων».Το ληστρικό επιτόκιο που αφορά το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (δηλαδή λεφτά των δήμων) ανέρχεται στο 5% μαζί με το Euribor. Στους όρους που επιβάλλονται από το συμβόλαιο είναι “ο οφειλέτης εκχωρεί στον δανειστή από τώρα και για όλη τη διάρκεια του δανείου και ο δανειστής δικαιούται να εισπράττει την εκάστοτε οφειλόμενη δόση από όλα γενικά τα έσοδά του και κατά προτεραιότητα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), τακτικά και έκτακτα, από οποιαδήποτε πηγή και αιτία παρόντα και μελλοντικά, τις προσόδους του, τα μισθώματα, τις προς αυτόν χρηματικές παροχές και επιχορηγήσεις από το Ελληνικό Δημόσιο ή τρίτους” (απόσπασμα από το δανειστικό συμβόλαιο).

Με περίσσεια αλαζονεία λοιπόν και θεωρώντας ότι θα έχουν δια βίου τη Δημαρχεία, ο δήμαρχος  και οι σύμβουλοί του δέσμευσαν τον ήδη καταχρεωμένο  Δήμο να αποπληρώσει ένα ακόμη χρέος που θα μετακυλιστεί στις πλάτες των δημοτών.

Φυσικά και καταψηφίσαμε το δανεισμό όπως και όλους τους άλλους δανεισμούς όταν τελικά αυτοί θα βαρύνουν τους πολίτες. Πάγια και σταθερή μας θέση είναι η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους δήμους ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες που έχουν.

Έχουμε τη συνείδησή μας καθαρή γιατί οι τοποθετήσεις μας κινούνται πάντα προς το συμφέρον των δημοτών. Η στάση μας μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο είναι στάση αρχών και πολιτικής διεκδίκησης καθώς ο αυταρχικός χαρακτήρας και η αντιδραστική πολιτική της δημοτικής αρχής και των  δυνάμεων πού ανακυκλώνονται και τη σιγοντάρουν αναγκαία οδηγεί στην όξυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας.

Ναύπλιο 19-6-22

 

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α
Από το Πρακτικό της 31ης/14-06-2022 τακτικής δια ζώσης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ναυπλιέων.

1ο θέμα ημερήσιας διάταξης περί: αποδοχής των όρων για την λήψη επενδυτικού δανείου για την ενταγμένη Πράξη του Δήμου Ναυπλιέων στην ΑΤ06 του Ειδικού Αναπτυξιακού Πρόγραμματος «Αντώνης Τρίτσης» από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ναυπλιέων συνήλθε στις 14 Ιουνίου 2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου (Βασ. Κων/νου 34), σε τακτική διά ζώσης συνεδρίαση, σύμφωνα: α) με τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ.1 της πράξης Νομοθετικούπεριεχομένου (ΦΕΚ 55/τ.Α/11-3-2020), όπως ισχύει β) του άρθρου 67 του Ν. 4830/2021, γ) της με αρ. 643/21( αρ.πρ. 69472/24-09-21 εγκυκλίου του ΥΠΕΣ και ύστερα από τη με αριθμό πρωτοκόλλου 10658/10-06-2022 πρόσκληση του Προέδρου, η οποία γνωστοποιήθηκε στα εκλεγέντα και ορισθέντα μέλη σύμφωνα με την αρ. 82/14-1-2022 (ΑΔΑ: ΨΙΖΥΩΚΦ-Ρ4Ε ) απόφαση Δημάρχου και
δημοσιεύθηκε νόμιμα σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/10, όπως ισχύει.

Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο εννέα (9) μελών βρέθηκαν παρόντες έξι (6) τακτικά και ένα (1) αναπληρωματικό μέλος εκ της πλειοψηφίας σε αναπλήρωση του απόντος τακτικού μέλους κου Γαβρήλου Σταύρου και απόντες δύο (2) τακτικά μέλη, οι κάτωθι :
Πρακτικό τηρήθηκε από τη δημ. υπάλληλο κα Σπηλιοπούλου Μαρία.

Μετά τη διαπίστωση της απαρτίας ο κ. Πρόεδρος κήρυξη την έναρξη της συνεδρίασης και εισηγούμενος το 1ο θέμα ημερήσιας διάταξης έθεσε υπόψη του Σώματος την αριθμ .πρωτ 10431/09-06- 2022 εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Υπηρεσιών, με το ακόλουθο περιεχόμενο:

ΘΕΜΑ: Αποδοχή των όρων για την λήψη επενδυτικού δανείου για την ενταγμένη Πράξη του Δήμου Ναυπλιέων στην ΑΤ06 του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Με την 11513/2021/7-4-2022 (ΑΔΑ : Ω38846ΜΤΛ6-ΩΦΛ) απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών εντάχθηκε το ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ
1.Κωστούρος Δημήτριος, Πρόεδρος 1. Καραγιάννης Δημήτριος, τακτικό μέλος.
2.Δρούγκας Γεώργιος, Αντιδήμαρχος 2. Περράκης Γεώργιος τακτικό μέλος
3.Λέντζος Παναγιώτης, Αντιδήμαρχος
4.Λεβεντογιάννης Ευάγγελος, αναπληρωματικό μέλος
5.Χρόνης Νικόλαος, τακτικό μέλος
6.Καχριμάνης Γεώργιος, τακτικό μέλος
7.Λαμπρόπουλος Ευάγγελος, τακτικό μέλος

2ο έργο του Δήμου Ναυπλιέων με τίτλο «Αστική αναζωογόνηση Δήμου Ναυπλιέων», στον Άξονα Προτεραιότητας «Ποιότητα Ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» με τίτλο «Αστική αναζωογόνηση» του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».
Με το υπ’ αριθ. 50460/30-5-2022 έγγραφό του, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μας ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε από το Διοικητικό του Συμβούλιο η χορήγηση επενδυτικού δανείου στον Δήμο μας, συνολικού ποσού 7.929.519,81 €, για την εκτέλεση έργου «Αστική αναζωογόνηση Δήμου Ναυπλιέων», το οποίο περιλαμβάνει τακάτωθι τρία (3) υποέργα:

Υποέργο 1: «Νέο Πολιτιστικό Κέντρο Ναυπλίου», ποσού 3.720.000,00€»

και Υποέργο 2: «Ανάπλαση συστάδων πλατειών, πάρκων και σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος του Δήμου Ναυπλιέων», ποσού 4.141.381,81€» και

Υποέργο 3: Δράσεις προβολής και επικοινωνίας ποσού 62.000,00€ ενταγμένου στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης (αριθμός απόφασης 11513/2021/7-4-2022 (ΑΔΑ : Ω38846ΜΤΛ6- ΩΦΛ)) με τους παρακάτω ειδικότερους όρους:
1. Επιτόκιο χορήγησης:
Σταθερό (ενδεικτικό) 1,91% για το 50% από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, καθώς το ακριβές επιτόκιο από πόρους της ΕΤΕπ θα καθορίζεται κατά την ανάληψη του ποσού από την ΕΤΕπ.
Σταθερό επιτόκιο 3,10% , για το 50% από το Τ.Π και Δανείων, ανεξάρτητα από το χρόνο συνομολόγησης καθώς αφορά στην εφαρμογή ενός ενιαίου προγράμματος χρηματοδότησης που αποπληρώνεται από το Π.Δ.Ε.
2. Διάρκεια εξόφλησης του δανείου : 15 χρόνια, με έναρξη εξυπηρέτησης την 1/1 του επομένου της ολοκλήρωσης του έργου ή της προμήθειας έτους, όπως προκύπτει από την σύμβαση ανάθεσης του έργου ή της προμήθειας.
3. Τοκοχρεολυτική δόση :
Ενδεικτική Συνολική εξαμηνιαία τοκοχρεολυτική δόση: 316.140,69 ευρώ α) 151.307,49 ευρώ Ενδεικτική εξαμηνιαία τοκοχρεολυτική δόση για το 50% του ποσού του δανείου που θα προέλθει από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ)
β) 164.833,20 ευρώ Σταθερή εξαμηνιαία τοκοχρεολυτική δόση για το 50% του ποσού του δανείου που θα προέλθει
από πόρους του Τ.Π. & Δανείων.
4. Ενδιάμεσοι τόκοι:
Για κάθε ποσό δανείου που θα εκταμιεύεται πριν την ολοκλήρωση του έργου – προμήθειας – μελέτης, θα καταβάλλεται αντίστοιχα για κάθε εξάμηνο ο απλός καθαρός τόκος που αναλογεί στο αναληφθέν ποσό από την ημερομηνία της εκταμίευσης μέχρι την 31/12 του έτους ολοκλήρωσης του έργου – προμήθειας – μελέτης.
5. Ασφάλεια δανείου:
Στις δανειακές συμβάσεις περιλαμβάνεται ρήτρα εκχώρησης εσόδων εκ μέρους του δικαιούχου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, σε περίπτωση μη ορθής και σύννομης χρήσης των πόρων του προγράμματος (σύμφωνα με τις παρ. 1 & 2 του άρθρου 11 της υπ’ αριθ. 22766/9-4-2020 ΚΥΑ). Ειδικότερα :
«Ο Δήμος εκχωρεί στο «Τ.Π. & Δανείων», από σήμερα και για όλη την διάρκεια του δανείου από όλα γενικά τα έσοδα του «Δήμου» και κατά προτεραιότητα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) αφού έχουν ληφθεί υπόψη οι κατά περίπτωση ειδικές ρυθμίσεις των άρθρων 113 παρ.6 περ. β του ν.1892/1990 και 34 του ν.3697/2008 που ορίζουν τα ποσοστά της υποχρεωτικής τους δέσμευσης για την κάλυψη συγκεκριμένων δαπανών, τακτικά και έκτακτα, από οποιαδήποτε πηγή και αιτία παρόντα και μελλοντικά, τις προσόδους του, τα μισθώματα τις προς αυτόν χρηματικές παροχές και επιχορηγήσεις από το Ελληνικό Δημόσιο ή τρίτους, παρούσες και μελλοντικές εκτός εκείνων που δεν εκχωρούνται σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 176 του ν.3463/2006 όπωςτο τρίτο και το τελευταίο εδάφιο της παρ. 5 ισχύουν μετά την αντικατάστασή τους από τα άρθρα 36 παρ.3 του ν.3801/2009 και 45 παρ.3 του ν.3731/2008 αντίστοιχα, και το «Τ. Π & Δανείων» δικαιούται να εισπράττει το σύνολο του ποσού που έχει εκταμιευτεί προς αυτόν από το συνομολογηθέν δάνειο, ανεξάρτητα από τα ποσά που έχουν αποδοθεί από το ΠΔΕ για την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων του, καθώς και το σύνολο του ποσού που αφορά σε κάθε είδους έξοδα και λοιπές δαπάνες συνομολόγησης και εξόφληση του δανείου αυτού, σύμφωνα με τη ρητή διάταξη της παρ.1 του άρθ.11 της υπ’ αριθ. 22766/2020 Κ.Υ.Α. για την εξόφληση του συνόλου των οφειλών του προς του Τ.Π & Δανείων».
6. Πρόσθετη ασφάλεια δανείου:
Για Πρόσθετη ασφάλεια του δανείου σε κεφάλαιο, κάθε είδους τόκους, έξοδα κλπ, ο «Δανειολήπτης» σε περίπτωση κήρυξης έκπτωτου του αναδόχου του Έργου, εκχωρεί στο «Τ. Π. & Δανείων» έως την ολοκλήρωση και το κλείσιμο του Έργου, όλες τις αξιώσεις του που απορρέουν ή θα απορρεύσουν από τη σύμβαση ανάθεσής του 3 Έργου/Προμήθειας και ειδικότερα την εγγυητική επιστολή καλής εκτελέσεως.
7. Δικαιώματα: € 3.000,00, τα οποία αναλύονται ειδικότερα ως εξής:
α) αμοιβή για τη συγκέντρωση, επεξεργασία, έλεγχο και αξιολόγηση των οικονομικών στοιχείων € 1.000,00,
β) έξοδα για διαδικασία έγκρισης € 1.000,00,
γ) δαπάνες για τον οικονομικό και νομικό έλεγχο των εξασφαλίσεων των δανείων € 1.000,00. Η κάλυψη κάθε είδους εξόδου και λοιπών δαπανών συνομολόγησης και εξόφλησης γίνεται από το Εθνικό ή συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων [Π.Δ.Ε].
Μετά και τα ανωτέρω εισηγούμαστε:
1. Την αποδοχή των όρων του Δανείου έτσι όπως αυτοί διατυπώθηκαν από το ΤΠ&Δ ως ανωτέρω
2. Την εξουσιοδότηση στο Δήμαρχο να υπογράψει την σχετική Δανειακή Σύμβαση με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
Καλείται η Οικ. Επιτροπή να αποφασίσει σχετικά λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 72 Ν.3852/10, όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει εδαφ. ιβ) σύμφωνα με τις οποίες « Αξιολογεί και μελετά την ανάγκη σύναψης δανείων με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, διαπραγματεύεται με αυτά τον καθορισμό των όρων δανειοδότησης και υποβάλλει σχετική εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο.»
Η Οικονομική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη :
– το με Α.Π. 50460/30-05-2022 έγγραφο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με το οποίο μας ενημερώνει ότι με την με αρ. 3774-15-19.5.2022 (ΑΔΑ: 9Ν49469ΗΗ7-ΠΝΑ) Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, εγκρίθηκε η χορήγηση επενδυτικού δανείου στον Δήμο Ναυπλιέων, σε ποσοστό 50% από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και 50% από πόρους του Ταμείου Παρακαταθηκών και
Δανείων συνολικού ποσού 7.861.381,81 ευρώ το οποίο εντάσσεται στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» για την εκτέλεση έργου «Αστική αναζωογόνηση Δήμου Ναυπλιέων»
– την αρ. 10431/9-6-2022 εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών
– την ισχύουσα νομοθεσία (τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 72 Ν.3852/10 εδ. ιβ, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 3 του Ν.4623/19 και αντικαταστάθηκε εκ νέου με την παρ. 1 του άρθρου 40 του Ν.4735/20 και τις διατάξεις του αρθ.10 παρ.1 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/11.03.2020 τεύχος A’) και τις διατάξεις της αρ. 426/77233/13-11-2020 εγκυκλίου του Υπουργείου
Εσωτερικών και μετά από διαλογική συζήτηση

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι Ομόφωνα

Εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο:
Α. Την αναγκαιότητα σύναψης του επενδυτικού δανείου για το ενταγμένο έργο «Αστική αναζωογόνηση Δήμου Ναυπλιέων» στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ναυπλιέωνκαι του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
Β. Την αποδοχή των όρων που έθεσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείωνμε την αριθμό 3774-15-19.5.2022 απόφαση του (ΑΔΑ: 9Ν49469ΗΗ7-ΠΝΑ) με την οποία εγκρίθηκε η χορήγηση επενδυτικού δανείου στον Δήμο μας, σε ποσοστό 50% από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και 50% από πόρους του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων συνολικού ποσού 7.861.381,81€ για την εκτέλεση του έργου « Αστική αναζωογόνηση Δήμου Ναυπλιέω» ενταγμένου στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, με τους παρακάτω όρους, όπως αυτοί τέθηκαν από το Τ.Π.&Δ. :
1. Επιτόκιο χορήγησης:
Σταθερό (ενδεικτικό) 1,91% για το 50% από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, καθώς το ακριβές επιτόκιο 4 από πόρους της ΕΤΕπ θα καθορίζεται κατά την ανάληψη του ποσού από την ΕΤΕπ.
Σταθερό επιτόκιο 3,10% , για το 50% από το Τ.Π και Δανείων , ανεξάρτητα από το χρόνο συνομολόγησης καθώς αφορά στην εφαρμογή ενός ενιαίου προγράμματος χρηματοδότησης που αποπληρώνεται από το Π.Δ.Ε.
2. Διάρκεια εξόφλησης του δανείου : 15 χρόνια, με έναρξη εξυπηρέτησης την 1/1 του επομένου της ολοκλήρωσης του έργου ή της προμήθειας έτους, όπως προκύπτει από την σύμβαση ανάθεσης του έργου ή της προμήθειας.
3. Τοκοχρεολυτική δόση :
Ενδεικτική Συνολική εξαμηνιαία τοκοχρεολυτική δόση: 316.140,69 ευρώ α) 151.307,49 ευρώ
Ενδεικτική εξαμηνιαία τοκοχρεολυτική δόση για το 50% του ποσού του δανείου που θα προέλθει από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ)
β) 164.833,20 ευρώ Σταθερή εξαμηνιαία τοκοχρεολυτική δόση για το 50% του ποσού του δανείου που θα προέλθει από πόρους του Τ.Π. & Δανείων.
4. Ενδιάμεσοι τόκοι:
Για κάθε ποσό δανείου που θα εκταμιεύεται πριν την ολοκλήρωση του έργου – προμήθειας – μελέτης, θα καταβάλλεται αντίστοιχα για κάθε εξάμηνο ο απλός καθαρός τόκος που αναλογεί στο αναληφθέν ποσό από την ημερομηνία της εκταμίευσης μέχρι την 31/12 του έτους ολοκλήρωσης του έργου – προμήθειας – μελέτης.
5. Ασφάλεια δανείου:
Στις δανειακές συμβάσεις περιλαμβάνεται ρήτρα εκχώρησης εσόδων εκ μέρους του δικαιούχου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, σε περίπτωση μη ορθής και σύννομης χρήσης των πόρων του προγράμματος (σύμφωνα με τις παρ. 1 & 2 του άρθρου 11 της υπ’ αριθ. 22766/9-4-2020 ΚΥΑ).
Ειδικότερα :
«Ο Δήμος εκχωρεί στο «Τ.Π. & Δανείων», από σήμερα και για όλη την διάρκεια του δανείου από όλα γενικά τα έσοδα του «Δήμου» και κατά προτεραιότητα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) αφού έχουν ληφθεί υπόψη οι κατά περίπτωση ειδικές ρυθμίσεις των άρθρων 113 παρ.6 περ. β του ν.1892/1990 και 34 του ν.3697/2008 που ορίζουν τα ποσοστά της υποχρεωτικής τους δέσμευσης για την κάλυψη συγκεκριμένων δαπανών, τακτικά και έκτακτα, από οποιαδήποτε πηγή και αιτία παρόντα και μελλοντικά, τις προσόδους του, τα μισθώματα τις προς αυτόν χρηματικές παροχές καιεπιχορηγήσεις από το Ελληνικό Δημόσιο ή τρίτους, παρούσες και μελλοντικές εκτός εκείνων που δεν εκχωρούνται σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 176 του ν.3463/2006 όπως το τρίτο και τοτελευταίο εδάφιο της παρ. 5 ισχύουν μετά την αντικατάστασή τους από τα άρθρα 36 παρ.3 του ν.3801/2009 και 45 παρ.3 του ν.3731/2008 αντίστοιχα, και το «Τ. Π & Δανείων» δικαιούται να εισπράττει το σύνολο του ποσού που έχει εκταμιευτεί προς αυτόν από το συνομολογηθέν δάνειο, ανεξάρτητα από τα ποσά που έχουν αποδοθεί από το ΠΔΕ για την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων του, καθώς και το σύνολο του ποσού που αφορά σε κάθε είδους έξοδα και λοιπές δαπάνες συνομολόγησης και εξόφληση του δανείου αυτού, σύμφωνα με τη ρητή διάταξη της παρ.1
του άρθ.11 της υπ’ αριθ. 22766/2020 Κ.Υ.Α. για την εξόφληση του συνόλου των οφειλών του προς του Τ.Π & Δανείων».
6. Πρόσθετη ασφάλεια δανείου:
Για Πρόσθετη ασφάλεια του δανείου σε κεφάλαιο, κάθε είδους τόκους, έξοδα κλπ, ο «Δανειολήπτης» σε περίπτωση κήρυξης έκπτωτου του αναδόχου του Έργου, εκχωρεί στο «Τ. Π. & Δανείων» έως την ολοκλήρωση και το κλείσιμο του Έργου, όλες τις αξιώσεις του που απορρέουν ή θα απορρεύσουν από τη σύμβαση ανάθεσής του Έργου/Προμήθειας και ειδικότερα την εγγυητική επιστολή καλής εκτελέσεως.
7. Δικαιώματα: € 3.000,00, τα οποία αναλύονται ειδικότερα ως εξής:
α) αμοιβή για τη συγκέντρωση, επεξεργασία, έλεγχο και αξιολόγηση των οικονομικών στοιχείων € 1.000,00,
β) έξοδα για διαδικασία έγκρισης € 1.000,00,
γ) δαπάνες για τον οικονομικό και νομικό έλεγχο των εξασφαλίσεων των δανείων € 1.000,00. Η κάλυψη κάθε είδους εξόδου και λοιπών δαπανών συνομολόγησης και εξόφλησης γίνεται από τοΕθνικό ή συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων [Π.Δ.Ε]. 5
Γ. Η παρούσα να υποβληθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 185/2022

Αφού αναγνώστηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως ακολούθως.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ο.Ε ΤΑ ΜΕΛΗ
ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Ναύπλιο, 15-06-2022
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Περισσότερα Άρθρα

Γενναία χρηματοδότηση 8.114.000 στους Δήμους Άργους – Μυκηνών και Ναυπλιέων από το Υπουργείο Εσωτερικών για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης

    [hfe_template id=’397365′] Από το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα μας ενημερώνουν ότι δημοσιεύτηκε η πρόσκληση του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» που αφορά στη χρηματοδότηση πολλών Δήμων, με συνολικό ποσό τα 100.000.000 ευρώ και μεταξύ αυτών και τους Δήμους Άργους- Μυκηνών και Ναυπλιέων. Οι νέες, γενναίες χρηματοδοτήσεις των Δήμων μας αφορούν: α) την […]

Απολογισμός του έργου του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” κατά το Α’ εξάμηνο 2020

Ο Οργανισμός κατάφερε να ανταποκριθεί στις αυξημένες κλήσεις και στις 3 Γραμμές Βοήθειας και Υποστήριξης που διαχειρίζεται, στα αυξανόμενα αιτήματα παιδιών και οικογενειών με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, ενώ παράλληλα διατήρησε ενεργή τη δράση της Παιδιατρικής κατ’ οίκον Νοσηλείας για ακόμη περισσότερες οικογένειες εν μέσω Πανδημίας, τηρώντας πάντα τα απαιτούμενα μέτρα που όρισαν οι αρμόδιες αρχές. […]

Follow by Email