33 °C Argos, GR
29 Ιουνίου 2022

Παρουσίαση της μελέτης για την ανάπλαση της Πλατείας Δρεπάνου

Παρουσιάστηκε χθες Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 στο Βουλευτικό παρουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, Δημοτικών Συμβούλων, του Τοπικού Συμβουλίου Δρεπάνου, των μελών της Τοπικής Κοινότητας και των επαγγελματικών φορέων της περιοχής, η μελέτη ανάπλασης της Πλατείας Δρεπάνου.

Με την παρουσίαση της μελέτης ξεκινά η πρώτη αλλά σημαντική φάση μιας διαδικασίας προκειμένου να τεθούν οι βασικοί άξονες για την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου. Θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση, γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου και τελική έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων.

Η ανάπλαση της Πλατείας Δρεπάνου αναμένεται να αποτελέσει  πόλο έλξης για όλες τις ηλικιακές ομάδες αφού πρόκειται για μια ουσιαστική παρέμβαση που στόχο έχει την ουσιαστική βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων της Κοινότητας. Τέτοιου είδους μεγάλα έργα εντάσσονται στο συνολικότερο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την ριζική και ποιοτική αναβάθμιση του Δήμου Ναυπλιέων δημιουργώντας και νέα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.

[hfe_template id='397365']

Η παρούσα ανάπλαση όπως αυτή παρουσιάστηκε περιλαμβάνει:

1)Ασφαλτοστρώσεις κεντρικών οδών περιμετρικά της Πλατείας
2)Διαβάσεις πεζών
3(Διεύρυνση των πεζοδρομίων
4)Πλακόστρωση με αντιολισθητικό δάπεδο υψηλής αντοχής
5)Οργανωμένη ροή της κυκλοφορίας των οχημάτων, χωρίς τροποποίηση της διαμορφωμένης κυκλοφοριακής δομής της περιοχής, με συνεχή, χαμηλής ταχύτητας, κίνηση.
6)Διαμόρφωση επιτρεπόμενων σημείων στάθμευσης
7)Δημιουργία υποδομών για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ, (ράμπες, όδευση τυφλών)
8)Ομοιόμορφος φωτισμός σε όλο το μήκος της διαδρομής των πεζών με τη χρήση φωτιστικών σωμάτων υψηλών προδιαγραφών χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης
9)Τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού για τη λειτουργική αναβάθμιση του χώρου (κάδοι απορριμμάτων, παγκάκια κ.ά)
10)Επέκταση και εμπλουτισμός του υπάρχοντος πρασίνου είτε με τη δημιουργία πράσινων νησίδων είτε μεμονωμένα με δεντροφυτεύσεις.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Με την σημερινή παρουσίαση της μελέτης ανάπλασης της Πλατείας Δρεπάνου φροντίζουμε την ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών στο σύνολο του Δήμου μας. Η συγκεκριμένη παρέμβαση που θα υλοποιηθεί μέσω χρηματοδοτικού προγράμματος έχει ως στόχο να βελτιώσει από την μια σημαντικά την εικόνα και την αισθητική της περιοχής αλλά και να δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις για την ασφαλέστερη είσοδο στο Ναύπλιο και την όδευση προς την Πλάκα. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συντελεστές της σημερινής παρουσίασης. Ωστόσο στο σημείο απευθύνομαι στους δήθεν επικριτές, στους μηδενιστές και στους κακόβουλους. Ως Δημοτική Αρχή απαντάμε με έργα και προχωράμε μπροστά. Ήδη προχωράει η ανάπλαση στο Τολό ενώ βρίσκονται ήδη σε φάση υλοποίησης οι αναπλάσεις σε επτά ακόμα πλατείες ενώ προχωράει και η δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου.
Κανένα έργο που σχεδιάζουμε δεν γίνεται απλά για να γίνεται. Επίκεντρο κάθε παρέμβασης είναι να βελτιώνουμε καταστάσεις και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας πολύπλευρα.
Αγωνιζόμαστε όχι μόνο για μια καλύτερη καθημερινότητα αλλά για μια καλύτερη οικονομική ζωή στο τόπο μας με σταθερά βήματα για το αύριο. Αυτό αποδεικνύεται στην πράξη».

 

Περισσότερα Άρθρα

Ε.Π.Σ.Αργολίδας: Συγχαρητήρια στους Ποδοσφαιριστές για τις κλήσεις τους στις Εθνικές Ομάδες Κ16-Κ15

Ε.Π.Σ.Αργολίδας: Συγχαρητήρια  στους Ποδοσφαιριστές που έχουν στελεχώσει τις Προεθνικές ομάδες της Ένωσης μας και προέρχονται από την Ακαδημία ποδοσφαίρου του ΑΡΙΣΤΕΑ ΑΡΓΟΥΣ για τις κλήσεις τους στις Εθνικές Ομάδες  Κ16 και Κ15. ΜΑΡΙΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ (Αστέρας Τρίπολης) στην Κ16 ΧΑΡΗΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ (Αστέρας Τρίπολης) στην Κ16 [hfe_template id=’397365′] ΣΤΑΘΗΣ ΜΠΛΕΛΕΡΗΣ (ΠΑΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) στην Κ15 Share on FacebookTweetFollow […]

«Ένα ταξίδι στην ιστορία με οδηγό τ’ άστρα» από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου [hfe_template id=’397365′] διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα : «Ένα ταξίδι στην ιστορία με οδηγό τ’ άστρα» Θα παρουσιαστεί η ερευνητική – διεπιστημονική εργασία με τίτλο:  «Η αστρονομική χρονολόγηση του τέλους του Τρωικού Πολέμου και της επιστροφής του Οδυσσέα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιουνίου […]

Follow by Email