15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ανείπωτη τραγωδία στο Λουτράκι: Κοριτσάκι 5 ετών πέθανε ξαφνικά

Σοκ προκαλεί η είδηση στο Λουτράκι, όταν ένα κοριτσάκι μόλις 5 ετών διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου το βράδυ της Παρασκευής και παρά τις προσπάθειες των γιατρών έχασε τη ζωή του.

Ειδικότερα, περίπου στις 11 το βράδυ της Παρασκευής 10 Ιουνίου, το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου, δέχθηκε κλήση από τους γονείς του παιδιού, για επείγον περιστατικό. Πέντε λεπτά αργότερα, το ασθενοφόρο βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειας, το οποίο βρίσκεται σε παρακείμενη οδό και οι διασώστες κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να το μεταφέρουν, όσο το δυνατόν ταχύτερα στο Κέντρο Υγείας.

Μόλις έφτασε το παιδί στο Κέντρο Υγείας, ο εφημερεύον ιατρός, κατάλαβε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και έδωσε εντολή να το μεταφέρουν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Μάλιστα, ο ίδιος, συνόδευσε το κοριτσάκι μέχρι το Νοσοκομείο, ενώ στη διαδρομή, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να βελτιώσει την κατάσταση της υγείας του.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το 5χρονο κοριτσάκι, έφτασε στο Κέντρο Υγείας με οξυγόνο 73%, ενώ έβγαζε αφρούς από το στόμα και δυσκολευόταν να αναπνεύσει. Δέκα λεπτά αργότερα, το παιδί έφτασε στο Νοσοκομείο μαζί με τον εφημερεύοντα ιατρό του Κέντρου Υγείας και ο κορεσμός του οξυγόνου του στο αίμα, ήταν 93%. Όμως, η κατάσταση της υγείας του, παρέμενε ιδιαίτερα κρίσιμη, κυρίως λόγω των πολλών υποκείμενων νοσημάτων που είχε.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Κορίνθου, επί μία ολόκληρη ώρα προσπαθούσαν να σώσουν το παιδί, αλλά δυστυχώς, η προσπάθειά τους, δεν είχε αποτέλεσμα.

Πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής προκειμένου να δοθεί μια απάντηση για τα αίτια του θανάτου του 5χρονου κοριτσιού.

Τραγική φιγούρα, η μητέρα του 5χρονου κοριτσιού, η οποία βρισκόταν συνεχώς δίπλα στο παιδί της, ενώ το συνόδευσε και με το ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου, στο Νοσοκομείο της Κορίνθου.

Τι λέει ο γιατρός που πάλεψε να σώσει την 5χρονη – Το μοιραίο 20λεπτο

Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, πολύτιμος χρόνος χάθηκε μέχρι να φτάσει το κοριτσάκι στα χέρια των γιατρών. Το παιδί άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα, με το οξυγόνο του, να πέφτει στο 77% και ενώ παρουσίασε για λίγα λεπτά βελτίωση, τελικά υπέκυψε.

Ο κ. Κοντόπουλος ήταν ο Γενικός Γιατρός στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου που συνόδευσε την 5χρονη από το Κέντρο Υγείας στο νοσοκομείο Κορίνθου και δεν την άφησε ούτε λεπτό μόνη της.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι «χθες κατά τις 23:00 το βράδυ μας παίρνουν τηλέφωνο οι γονείς του παιδιού για να μεταφέρουμε το παιδάκι στο νοσοκομείο. Φεύγουν κατευθείαν οι διασώστες με το ασθενοφόρο, που υπάρχει στο Κέντρο Υγείας να πάνε να το παραλάβουν και σε τρία λεπτά ήταν εκεί.

Όταν όμως έφτασαν εκεί διαπίστωσαν, ότι υπήρχε πρόβλημα και γι’ αυτό μετέφεραν την 5χρονη πρώτα στο Κέντρο Υγείας.

Τότε βγαίνω έξω, μπαίνω μέσα στο ασθενοφόρο και βλέπω την κατάσταση του παιδιού, που ήταν πολύ άσχημη, είχε δύσπνοια και χαμηλό κορεσμό, έφτασε εδώ με 77 κορεσμό, που είναι πάρα πολύ χαμηλός για ένα παιδάκι σε αυτή την ηλικία. Αμέσως τους είπα, ότι έπρεπε να φύγουμε για το νοσοκομείο και πήγα και εγώ μαζί. Δεν γινόταν να πάει μόνο του το παιδί στο νοσοκομείο, δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσω μόνο του» επισημαίνει.

«Στην διαδρομή μέχρι να φτάσουν στο νοσοκομείο ο κορεσμός του παιδιού πήγε στο 93%. Φτάνοντας στην Κόρινθο την παραδίδω στους συναδέλφους και την ανέλαβαν εκείνοι, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε» αναφέρει.

Το 5χρονο κοριτσάκι είχε αναπνευστικό σύνδρομο και τραχειοστομία, σύμφωνα με τον γιατρό. Ο ίδιος κλείνοντας, θεωρεί ότι ίσως «υπήρχε μια καθυστέρηση γιατί, σύμφωνα με την μητέρα του, είχαν καλέσει πρώτα το ΕΚΑΒ και υπήρχε μια καθυστέρηση 20 λεπτών και νομίζω, ότι αυτός ο χρόνος ήταν πολύ σημαντικός».

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής αναμένονται προκειμένου να δοθεί μια απάντηση για τα αίτια του θανάτου του κοριτσιού, ενώ τραγική φιγούρα στέκεται η μητέρα της, η οποία βρισκόταν συνεχώς δίπλα στο παιδί της.

Πηγή: loutraki365.gr

Περισσότερα Άρθρα

Άμπωτη: Γιατί “εξαφανίζεται” η θάλασσα στο Ναύπλιο

Σε εξέλιξη βρίσκεται για άλλη μια φορά η εντυπωσιακή άμπωτη στο Ναύπλιο που είναι αποτέλεσμα του φυσικού φαινομένου της παλίρροιας. Η παλίρροια είναι ένα παράξενο φυσικό φαινόμενο, που συμβαίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα και που στο Ναύπλιο έχουν την ευκαιρία να το παρατηρούμε αρκετά συχνά λόγω της πολύ ρηχής θάλασσας που το φαινόμενο είναι πιο […]

Ο Κώστας Ματζαβράκος υποψήφιος με το συνδυασμό του Παναγιώτη Αναγνωσταρά

Ακόμη ένα εκλεγμένο μέλος τοπικού συμβουλίου, ο Κώστας Ματζαβράκος από τα Καρναζέικα εκλεγμένος το 2014 με την παράταξη Κωστούρου, συντάσσεται στον συνδυασμό του Παναγιώτη Αναγνωσταρά. Στην δήλωση του αναφέρει τα ακόλουθα: Το 2014 έγινα μέλος της παράταξης του απερχόμενου δημάρχου κ. Κωστούρου αφού είχε δεσμευθεί για διάφορα έργα που είχε ανάγκη το χωριό μας. Δυστυχώς […]