14 °C Argos, GR
26 Φεβρουαρίου 2024

Πολεμική προπαγάνδα του Ερντογάν με tweet στα ελληνικά

Ευθείες απειλές για τη χώρα μας με μια σειρά tweets που είναι γραμμένα στα ελληνικά εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος φροντίζει για άλλη μια φορά να θυμηθεί τα γεγονότα του 1922 που οδήγησαν στην καταστροφή της Σμύρνης και γράφει χαρακτηριστικά:

«Η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δικαιώματα και το δίκαιο κανενός, δεν επιτρέπει όμως ούτε την παραβίαση των δικαιωμάτων και του δικαίου της από κανέναν.

Τη σημασία της διεκδίκησης θαλάσσιας δικαιοδοσίας των 40.000χλμ2 για τη Μεγίστη, που βρίσκεται στη Αν. Μεσόγειο κι απέχει από τα ηπειρώτικα της χώρας μας λιγότερο από 2χλμ ενώ από την ηπειρωτική Ελλάδα πάνω από 600χλμ, εναποθέτουμε στη διακριτική ευχέρεια της διεθνούς κοινότητας

Η προσπάθεια εργαλειοποίησης του ΝΑΤΟ και τρίτων χώρων, εμπλέκοντας τους στην παρανόμια των διαφόρων στρατιωτικών ασκήσεων σε νησιά με μη στρατικοποιημένο καθεστώς, δεν είναι πάρα μια προσπάθεια που θα έχει καταστροφικό τέλος.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζει να καταπιέζει την Τουρκική μειονότητα που ζει στη Δυτική Θράκη, τη Ρόδο και την Κω, αγνοώντας τις αξίες της Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως και τις διεθνείς συμφωνίες.

Ως σύμμαχος που εντός του ΝΑΤΟ πληρώνει από κάθε άποψη το υψηλότερο τίμημα, αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία τις προκλήσεις της Ελλάδας, η οποία τα τελευταία δυο χρόνια δεν ανταποκρίθηκε καν στις προσκλήσεις μας για συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσωπειών.

Βλέπουμε όμως ότι η υπομονή μας και η ψυχραιμία που επιδεικνύουμε εκλαμβάνεται λανθασμένα από τον ομόλογο μας.

Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να συνετιστεί, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν.

Η Τουρκία όπως δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, δεν θα διστάσει και να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που τις αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών».

Δείτε τα tweets:

Περισσότερα Άρθρα

Μεσσηνία | Για Απειλές Κάνουν Λόγο Οι Κάτοικοι Της Πιπερίτσας

“Μετά από το τραγικό γεγονός που συνέβη στην κοινότητα μας και αφού η Δικαιοσύνη έχει ήδη αναλάβει δράση. Ένα άλλο θύμα, η κοινότητά μας και μάλιστα αθώο με θύτες όλους αυτούς που ανακοινώνουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον αφανισμό του χωριού μας, απειλώντας μας να μας κάψουν και να […]

Ιωάννης Μαλτέζος: Περηφάνεια και συγκίνηση…

Στην πολύ όμορφη εκδήλωση που έγινε χθες το απόγευμα στο πλαίσιο του 15ου Σεμιναρίου Διεθνούς Δικαίου, έδωσε το παρόν και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, νομικός Ιωάννης Μαλτέζος που δεν έκρυψε τα συναισθήματα του, λέγοντας πως : Περηφάνια ένιωσα χθες ως Έλληνας νομικός αλλά και συγκίνηση και χαρά για την πορεία και την εξέλιξη κάποιων από τους […]