21 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης είχαν εκπρόσωποι από την Αργολίδα και τη Λακωνία για την συνδεδεμένη ενίσχυση

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά έγινε την Τρίτη 7 Ιουνίου με κύριο θέμα τη συνδεδεμένη ενίσχυση, θέμα που έχει απασχολήσει τον πολιτικό και αγροτικό κόσμο της Αργολίδας και το 2021 και αφορούσε και το νομό Λακωνίας.

Παρόντες οι κυβερνητικοί βουλευτές των νομών Δαβάκης και Ανδριανός, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου Γιάννη Μαλτέζος, οι Αντιπεριφερειάρχες Βερούτης και Σχοινοχωρίτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δαμούλος, εκπρόσωποι των χυμοποιών Αντωνόπουλος και Χριστοδούλου, καθώς και εκπρόσωποι Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Κώστας Μπαγινέτας.

1. Η Συνδεδεμένη ενίσχυση παραμένει για τα εσπεριδοειδή ως είχε για την περίοδο 2023-2027 με θετική εισήγηση από το Υπουργείο. Η Εύρ. Ένωση ζήτησε από το Υπουργείο αιτιολόγηση των εισηγήσεων, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

2. Συζήτηση έγινε για το πρόβλημα με τους εργάτες γης. Ζητήσαμε να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία για τους εργοδότες ως προς την πρόσληψη αλλοδαπών εργατών αλλά και έκδοση εγκυκλίων ώστε να εφαρμόζεται με τον ίδιο τρόπο για όλη τη χώρα η σχετική πολιτική.

3. Επιβεβαιώθηκε από τον Υπουργό η υπογραφή (σήμερα) των 30 εκατομμυρίων ευρώ για τα παγόπληκτα της Αργολίδας και η καταβολή θα γίνει την Παρασκευή 10 Ιουνίου ή το αργότερο την Τρίτη 14.

4. Επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχει και γνώση των προβλημάτων και απόλυτη διάθεση για την επίλυση τους.

Περισσότερα Άρθρα

Δωρεά υλικού από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στον Ερυθρό Σταυρό Ναυπλίου

Στο Ναυπλιο, στις 7 Δεκεμβρίου 2021, στην αποθήκη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κύριος Παναγιώτης Νίκας παρέδωσε, στο Περιφερειακό Τμήμα Ναυπλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σημαντικά υλικά και εξοπλισμό (γεννήτρια, αντλία υδάτων, ασυρμάτους, φακούς, κράνη, εργαλεία και γαλότσες). Τα υλικά δόθηκαν ως προσφορά για τη συνδρομή των Εθελοντών του Π.Τ. Ναυπλίου στο έργο […]

Φωτιά σε ταχύπλοο σκάφος στο Γύθειο, Περιπέτεια για τρεις επιβάτες

Περιπέτεια για τρία άτομα στο Γύθειο, όταν είδαν το ταχύπλοο, στο οποίο επέβαιναν, να τυλίγεται στις φλόγες για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Βαθύ, όπου κι έσπευσαν οι αρμόδιες αρχές για την κατάσβεση της φωτιάς. Οι τρεις επιβάτες μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος για την παροχή πρώτων βοηθειών.   ΠΗΓΗ: flynews.gr