19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τη σκότωσε γιατί θα τον χώριζε

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Προσοτσάνη Δράμας, όταν μια 59χρονη πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από τον 64χρονο εν διαστάσει σύζυγό της και στη συνέχεια ο ίδιος έστρεψε το όπλο προς το μέρος του και έδωσε τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι, που είχε αποκτήσει δύο παιδιά, ζούσε στο ίδιο σπίτι, ωστόσο βρισκόταν σε διάσταση. Το βράδυ της Δευτέρας φαίνεται ότι διαπληκτίστηκαν και ο 64χρονος πήρε την καραμπίνα και πυροβόλησε τρεις φορές τη σύζυγό του, τραυματίζοντάς την θανάσιμα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν δύο εκδοχές για το πώς συνεχίστηκε η τραγωδία. Η πρώτη θέλει τον 64χρονο να επικοινώνησε τηλεφωνικά με μια οικογενειακή τους φίλη, στην οποία αποκάλυψε τη δολοφονία της 59χρονης, αλλά και τα επόμενα σχέδιά του, ότι δηλαδή θα βάλει τέλος στη ζωή του. Μόλις έκλεισε το τηλέφωνο, έστρεψε την καραμπίνα προς το μέρος του και αυτοκτόνησε. Η οικογενειακή φίλη ήρθε σε επαφή με το παιδί τους.

Η δεύτερη εκδοχή θέλει ένα από τα παιδιά της οικογένειας να τηλεφωνούσε στους γονείς του και να μην τους έβρισκε, με αποτέλεσμα να ανησυχήσει, αφού η 59χρονη δεν είχε πάει να κρατήσει τα εγγόνια της. Και οι δύο εκδοχές έχουν την ίδια κατάληξη: Το παιδί της οικογένειας μετέβη στο σπίτι, όπου στις 08:30 το πρωί βρήκε νεκρή τη μητέρα του και τον πατέρα του.

Στη συνέχεια ειδοποίησε τις Αρχές και το σημείο αποκλείστηκε για να ερευνηθεί. Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δράμας, ενώ έχει δοθεί εντολή και για τη διενέργεια νεκροψίας από ιατροδικαστή.

Τα αίτια

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο voria.gr ο δήμαρχος Προσοτσάνης, Θεόδωρος Αθανασιάδης, το ζευγάρι ήταν μαζί για τουλάχιστον 30 χρόνια και είχε δύο παιδιά -μια κόρη και έναν γιο που υπηρετεί στον στρατό-, καθώς και τρία εγγόνια.

Πρόσφατα, ωστόσο, η 59χρονη αποφάσισε να πάρει διαζύγιο από τον 64χρονο. Κατά το διάστημα αυτό η γυναίκα συζούσε με τον εν διαστάσει σύζυγό της, όμως είχε πάρει τη μοιραία -όπως αποδείχθηκε- απόφαση να φύγει από το σπίτι. Αυτό ωστόσο δεν έγινε ποτέ, καθώς ο 64χρονος πήρε την κυνηγετική του καραμπίνα και πυροβόλησε θανάσιμα την 59χρονη, ενώ μετά αυτοκτόνησε κι αυτός, χρησιμοποιώντας το ίδιο όπλο.

«Μέχρι τις 02:00 δεν ακούστηκε κάτι»

Μιλώντας στο GR Times ο δήμαρχος Προσοτσάνης, Θεόδωρος Αθανασιάδης, υποστήριξε ότι «μέχρι τις 02:00 δεν ακούστηκε κάτι, όπως αναφέρουν οι γείτονες. Ωστόσο, το έγκλημα φαίνεται ότι συνέβη λίγο αργότερα, τα ξημερώματα. Οι ίδιοι οι περίοικοι αναφέρουν πως επρόκειτο για ένα ήσυχο ζευγάρι που δεν είχε μεγάλα οικονομικά προβλήματα ή προστριβές. Κι αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που είναι συγκλονισμένη και όλη η τοπική κοινωνία».

Γνωστός επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ήταν γνωστός επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης τόσο στην Προσοτσάνη όσο και στην πόλη της Δράμας. Όπως αναφέρει το GR Times, ο 64χρονος επισκέφθηκε χθες τις δύο κόρες του, κάτι που ενδεχομένως έκανε εν είδει αποχαιρετισμού, που, αν επιβεβαιωθεί, υποδεικνύει προσχεδιασμό της πράξης του.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Κορινθίας: Ο έλεγχος των πυρκαγιών θέλει σχέδιο, ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές

Περικυκλωμένη από τις φλόγες η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η κυβέρνηση που μετέτρεψε την ατομική ευθύνη από κοινωνική στάση, σε «πλυντήριο» των δικών της ευθυνών σε όλα τα επίπεδα, εδώ και τρεις μέρες εξαντλεί όλες τις προσπάθειές της στα πύρινα μέτωπα καλώντας τους πολίτες να εκκενώσουν τα χωριά και τους οικισμούς. Και «γαία πυρί, μιχθήτω» κυριολεκτικά. Δυστυχώς […]

Ανακαλύφθηκε κοντινός, εξωπλανήτης «υπέρ-Γη»

Ανακαλύφθηκε κοντινός, εξωπλανήτης «υπέρ-Γη» Ευρωπαίοι αστρονόμοι ανακάλυψαν τον καυτό εξωπλανήτη Gliese 486b, μία υπέρ-Γη γύρω από το κοντινό άστρο Gliese 486, έναν ερυθρό νάνο μικρότερο και πιο ψυχρό από τον Ήλιο, σε απόσταση μόνο 26,3 ετών φωτός από τον δικό μας πλανήτη. Ο βραχώδης εξωπλανήτης, ο τρίτος πλησιέστερος που έχει βρεθεί έως τώρα, θεωρείται ιδανικός, […]