21 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ : Στων εργολάβων την ποδιά, σφάζονται παλικάρια!

Και τι δεν ακούσαμε χθες στην συνεδρίαση του Πε.Συ. από την κόντρα πρώην και νυν περιφερειάρχη! Αυτοί που συμφωνούν και υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, κονταροχτυπήθηκαν ακόμη μια φορά για τα πρόσωπα και τις οικογένειες τους, μακριά από την ουσία, μακριά από τα μεγάλα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων που στενάζουν από την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και τώρα βρίσκονται αντιμέτωπα με νέα οικονομική κρίση!

Το μόνο που δεν τους ακούσαμε είναι να διαφωνούν στην «ταμπακιέρα», αφού και οι δυο τους άφησαν αλώβητο όλο το νομοθετικό πλαίσιο κατασκευής των δημόσιων έργων, που «νομιμοποιεί» τις απευθείας αναθέσεις και τα αλισβερίσια με τους εργολάβους, με μόνο κριτήριο το επιχειρηματικό κέρδος, παράγοντας πολλές φορές και «αμαρτωλά» έργα. Απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι μπορεί να «σφάζονται» για τα πρόσωπα, όμως είναι συνοδοιπόροι στην υλοποίηση της ίδιας πολιτικής, ότι ο ένας ξηλώνει και ο άλλος ράβει με μόνιμα θύματα τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον κατήφορο, που εκφράζει σε μεγάλο βαθμό τον εκφυλισμό και τις «άγριες κόντρες» μέσα στα ίδια τα κόμματά τους. Αταλάντευτα και σταθερά θα βάζουμε για συζήτηση τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα.

Καλούμε τα πλατιά λαϊκά στρώματα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να εγκαταλείψουν τους πρώην και τους νυν και να συμπορευτούν με τις δυνάμεις του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης!

Παραθέτουμε την τοποθέτηση μας, στην συζήτηση για την κλιματική αλλαγή.

         Τοποθέτηση του Κελλάρη Γιάννη στη συνεδρίαση του Πε.Συ. 6-6-2022 για την Κλιματική Αλλαγή  και τις καταστροφές.

Συζητάμε σήμερα το θέμα μετά από διαδοχικές αναβολές, πέντε και πλέον  μήνες αφότου ήρθε πρώτη φορά στο Πε.Συ. και αυτό από μόνο του φανερώνει ότι με ή χωρίς απόφαση του Πε.Συ. προχωράτε απρόσκοπτα τα σχέδιά σας που είναι κομμένα και ραμμένα πάνω σε ένα αντιδραστικό πλαίσιο που δεν έχει καμία σχέση με την κάλυψη των λαϊκών αναγκών σε τέτοια ζητήματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον, την προστασία από φυσικούς κινδύνους, την ίδια την ζωή του λαού.

Άλλωστε ο νέος κλιματικός νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα στη βουλή είναι πραγματική αποκάλυψη του «ποιος κερδίζει και ποιος χάνει» από την πολιτική της ΕΕ για τη λεγόμενη πράσινη μετάβαση, η οποία αποτελεί κοινό άξονα στα κυβερνητικά προγράμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Το παράδειγμα της απολιγνιτοποίησης, των πανάκριβων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, των τελών που προβλέπει ο νέος κλιματικός νόμος κ.ά., αποδεικνύουν  πως αυτός που χάνει και θα πληρώσει είναι ο λαός, ενώ μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι ενεργειακές επιχειρήσεις της απελευθερωμένης Ενέργειας, οι όμιλοι παραγωγής «πράσινου εξοπλισμού», οι παραγωγοί εξοπλισμού ΑΠΕ, ηλεκτρικών αυτοκινήτων και άλλοι, οι μεγαλοκατασκευαστές που έχουν τεχνογνωσία και πιστοποιήσεις για «πράσινα κτίρια»!

Για την εξοργιστική πραγματικότητα να πνίγεται ο κόσμος με την πρώτη βροχή, να καίγεται το καλοκαίρι με τις φωτιές, να ξεπαγιάζει το χειμώνα με τα χιόνια, δεν φταίει ούτε η κακιά η ώρα ούτε τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» όπως κάθε φορά τα αποκαλείτε για να δικαιολογήσετε τις ευθύνες σας.

Ακραία αντιλαϊκή είναι η πολιτική των κυβερνήσεων, των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, που έχει ως κριτήριο τα κέρδη των λίγων.

Γιατί οι εκτεταμένες καταστροφές είτε από πυρκαγιές, πλημμύρες, χιονοπτώσεις αλλά και σεισμούς είναι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας πολιτικού σχεδιασμού και έργων αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας και θωράκισης. Είναι αποτέλεσμα υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης και ελλιπούς εξοπλισμού της Πυροσβεστικής και Δασικής Υπηρεσίας, των Περιφερειών και των Δήμων. Είναι αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης των οδικών αξόνων, της ενέργειας, των έργων και των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Περιφέρεια διαθέτει ελάχιστα και πεπαλαιωμένα μηχανήματα, είναι σταγόνα στον ωκεανό η συντήρηση και επισκευή λίγων που ήταν εγκαταλειμμένα για χρόνια. Και όπου αυτά υπάρχουν λείπουν χειριστές γιατί δεν προσλαμβάνετε τέτοιες ειδικότητες.

Προτιμάτε να διαλύετε τις αρμόδιες υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα (κεντρικό, περιφερειακό, τοπικό), για να υπογράφετε σωρηδόν συμβάσεις με εργολάβους, να φωτογραφίζεστε μάλιστα με φόντο τα πανάκριβα και σύγχρονα ιδιωτικά μέσα και όταν έρχεται η ώρα να μας «σώσουν» οι φωστήρες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, πολλές φορές γίνονται άφαντοι!

Η σημαία της επιχειρηματικής δράσης που την περιφέρετε δεξιά και αριστερά καλύφθηκε από τόνους χιονιού, πνίγηκε στις λάσπες, κάηκε στις φωτιές!

Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας εγκληματικής πολιτικής που υποτάσσει τις ανάγκες του λαού στη λογική του κόστους – οφέλους και της επιχειρηματικής δράσης σε κρίσιμους τομείς όπως η ενέργεια, τα νερά, οι μεταφορές, οι υποδομές, πολιτική η οποία υπηρετείτε πιστά από όλες τις κυβερνήσεις , Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές.

Δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με διαχειριστική ανικανότητα, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί και να υπάρχει, αλλά δεν είναι το κύριο. Διαχειριστική ικανότητα άλλωστε έχετε όταν θέλετε να αντιμετωπίσετε τον εχθρό λαό και το εργατικό κίνημα, έχετε όταν θέλετε να προωθήσετε τους νατοϊκούς σχεδιασμούς και τα μεγάλα επιχειρηματικά σχέδια.

Το σύστημα που υπηρετείτε όμως, «σκοντάφτει» όταν είναι να προστατέψει το περιβάλλον, την ανθρώπινη ζωή και την λαϊκή περιουσία, ακριβώς γιατί δεν μπορεί και δεν θέλει να βάλει στη προμετωπίδα τέτοια ζητήματα, γιατί κριτήριο της συγκρότησης και της λειτουργίας του είναι η μεγιστοποίηση των κερδών των λίγων. Και εδώ, γι αυτό το σκοπό, όλοι αυτοί οι δήθεν άχρηστοι και ανίκανοι είναι ικανότατοι!

Σε αυτά τα πλαίσια κινείται και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την Κλιματική Αλλαγή που σήμερα συζητάμε. Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι σε τελευταία ανάλυση πολιτικό πρόβλημα σύγκρουσης ταξικών συμφερόντων.

Είναι μεγάλα τα συμφέροντα γιατί πίσω από την συζήτηση για το κλίμα, κρύβεται αυτό που πραγματικά διακυβεύεται , η ουσιαστική διαπάλη αν, πότε και πως θα αλλάξει το ενεργειακό μείγμα σε βάρος πιο παραδοσιακών μορφών ενέργειας όπως ο λιγνίτης , το πετρέλαιο κλπ και όχι η προστασία του περιβάλλοντος, η ζωή και το βιος των πλατειών λαϊκών στρωμάτων.

Εμείς θα είμαστε απέναντι σε αυτή τη πολιτική, σταθερά με τον λαό και τους πληγέντες, θα πρωτοστατήσουμε στην οργάνωση της πάλης για έναν συνολικό σχεδιασμό αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας με τα αντίστοιχα έργα, με ευθύνη του κράτους, σε βάρος των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου και των νατοϊκών δαπανών, αξιοποιώντας σε αυτή τη κατεύθυνση και ευρωενωσιακούς πόρους αλλά και για άμεσα μέτρα ουσιαστικής στήριξης των πληγέντων με αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς, στήριξης του εισοδήματος και της απασχόλησης, γρήγορες αποκαταστάσεις χωρίς ΣΔΙΤ και ιδιώτες.

Καταψηφίζουμε..

Περισσότερα Άρθρα

Απότομη έξαρση με 248 νέα κρούσματα

Συνολικά 248 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 19 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. Παράλληλα, 46 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 3 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο. Πού εντοπίζονται τα κρούσματα Σήμερα, 09/09/2020 δηλώθηκαν 248 επιπλέον κρούσματα. Από […]

Ημερίδα Διαβούλευσης του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Ανατολικής Πελοποννήσου

Ημερίδα Διαβούλευσης Θέμα: 2η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών (ΣΔΛΑΠ) του Υδατικού Διαμερίσματος (ΥΔ)Ανατολικής Πελοποννήσου (EL03) Ναύπλιο, 10 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 9:30 π.μ. Η Γενική Διεύθυνση Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υδάτων Πελοποννήσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, σας προσκαλούν στην ημερίδα διαβούλευσης […]