14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: Ο Απολογισμός Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής και η δειλία των Δημοτικών Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης

Κρανίδι, 07.06.2022

Δελτίο Τύπου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία έλαβε χώρα ο Απολογισμός Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, την 5η Ιουνίου 2022, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου, σύμφωνα με το άρθρο 217 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

Όπως ορίζει το εν λόγω άρθρο, ο Απολογισμός Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής πρέπει να διεξάγεται μέχρι το τέλος κάθε Ιουνίου, κάτι που δεν κατέστη εφικτό τα έτη 2020 και 2021, λόγω εφαρμογής των μέτρων αποτροπής μετάδοσης του κορονοϊού.

Πέρα από τον μεγάλο αριθμό των συμπολιτών μας που παρακολούθησαν δια ζώσης την συνεδρίαση, για πρώτη φορά αυτή μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του διαδικτύου, με τεράστια θεαματικότητα, αφού είχαμε πάνω από 2.600 μοναδικές θεάσεις.

Το μόνο ατυχές γεγονός ήταν η καθυστέρηση των 57 λεπτών με την οποία ξεκίνησε η συνεδρίαση λόγω απουσίας των Δημοτικών Συμβούλων και των τριών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης.

Ήταν μια οργανωμένη μεθόδευση από το σύνολο της Αντιπολίτευσης, που μόνο σκοπό είχε την ματαίωση της συνεδρίασης του Απολογισμού Πεπραγμένων, λόγω έλλειψης απαρτίας, εφόσον για να διεξαχθεί η συνεδρίαση απαιτείται η παρουσία τουλάχιστο δεκατεσσάρων (14) από τους είκοσι επτά (27) εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους.

Πονηρά σκεπτόμενοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το σύστημα της απλής αναλογικής με το οποίο διεξήχθησαν οι προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Κάτι το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα η παράταξή μας «Δυνατή Ερμιονίδα», να εκλέξει μόνο 11 από τους 27 Δημοτικούς Συμβούλους, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν διαθέτουμε την απαιτούμενη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, για πρώτη φορά στα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρόλο το πρωτοφανές ποσοστό του 60% που λάβαμε από τους Δημότες της Ερμιονίδας.

Και ενώ είχαν προσκληθεί όλοι εγγράφως να παραστούν στην συνεδρίαση του Απολογισμού Πεπραγμένων της 5ης Ιουνίου 2022, τουλάχιστον 15 ημέρες πριν όπως ορίζει ο Νόμος, μόνο ένας από αυτούς έστειλε e-mail προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο έλεγε ότι θα απουσιάσει από την συνεδρίαση του Απολογισμού Πεπραγμένων  για λόγους ανειλημμένων υποχρεώσεων, χωρίς να αναφέρει ποιες είναι αυτές.

Εάν είναι δυνατόν να γίνει πιστευτό κάτι τέτοιο, από την στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης επέλεξαν να απουσιάσουν οργανωμένα και χωρίς καμία ειδοποίηση!!!

Και μάλιστα επέλεξαν να απουσιάσουν από αυτό το κορυφαίο θέμα συζήτησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, από την λογοδοσία του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής!!!

Είναι σίγουρο ότι δεν άντεχαν να ακούσουν το τεράστιο έργο που έχει συντελεστεί την τελευταία τριετία από την παρούσα Δημοτική Αρχή και επίσης δεν είχαν τίποτα αρνητικό να μας προσάψουν ή κάτι για το οποίο να μας ζητήσουν εξηγήσεις.

Και παρόλο που συχνά – πυκνά ζητούσαν από την Δημοτική Αρχή να γίνει η λογοδοσία, αυτοί επέλεξαν την ημέρα της συζήτησης να κρυφτούν μη σεβόμενοι τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, τους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβούλους και πάνω απ’ όλα τους χιλιάδες Δημότες της Ερμιονίδας που παρακολούθησαν την συνεδρίαση είτε δια ζώσης είτε σε ζωντανή αναμετάδοση από το διαδίκτυο.

Το σχέδιό τους όμως δεν ευοδώθηκε με επιτυχία, διότι οι τρεις ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γούτος Λάζαρος, Λούμη – Γιαννικοπούλου Αγγελική και Φλωρής Μανώλης καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΔΗ.ΣΥ.ΕΡ. κ.κ. Πάλλης Γιάννης και Σερέτη – Βαρσοπούλου Ελίνα έδωσαν το παρόν, οπότε επετεύχθη η προβλεπόμενη από τον Νόμο απαρτία και διεξήχθη κανονικά και με τεράστια επιτυχία η συνεδρίαση, η οποία άρχισε με καθυστέρηση 57 λεπτών.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γεωργόπουλος Γιάννης, ζήτησε συγνώμη από τους Δημότες της Ερμιονίδας γι’ αυτή την καθυστέρηση και στηλίτευσε την στάση των Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης, κατακεραυνώνοντάς τους με τους στίχους του μεγάλου ποιητή Κώστα Βάρναλη “Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουνε ίσως κάποιο θάμα…”

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργόπουλος ξεκίνησε τον Απολογισμό των Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής αναλύοντας πρώτα το πολιτικό πλαίσιο και περιβάλλον των τριών τελευταίων ετών, τόσο σε Τοπικό επίπεδο, όσο σε Εθνικό και Παγκόσμιο.

Έπειτα παρουσίασε λεπτομερώς και με τη βοήθεια φωτογραφικού υλικού το έργο που έχει συντελεστεί την τελευταία τριετία στην Ερμιονίδα, πάνω στα χρόνια προβλήματα του τόπου μας, όπως η Διαχείριση των Απορριμμάτων, η Λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο ξενοδοχείο “Γαλαξίας”, η Αποχέτευση, η Ύδρευση, η Οδοποιία, ο Δημοτικός Φωτισμός, η Κοινωνική πολιτική, οι Σχολικές και Αθλητικές εγκαταστάσεις.

Τέλος αφού έκανε μια ενημέρωση για την λειτουργία του Γηροκομείου Κρανιδίου και τις μελέτες Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού, κάλεσε με την σειρά στο βήμα τους συνεργάτες του, για να παρουσιάσει ο καθένας στον τομέα του το έργο που έχει κάνει.

Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, Πρόεδροι Δημοτικών Επιχειρήσεων και Ειδικοί Συνεργάτες του Δημάρχου παρουσίασαν αναλυτικά με φωτογραφικό υλικό τα πεπραγμένα τους και στο τέλος η συνεδρίαση έκλεισε με τις τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Γούτου Λάζαρου και Πάλλη Γιάννη.

Οι παρευρισκόμενοι Δημότες πολλές φορές διέκοπταν με χειροκροτήματα τους ομιλητές, επικροτώντας και επιδοκιμάζοντας το μέχρι σήμερα έργο της Δημοτικής Αρχής.

Την ίδια στιγμή πάνω από 2.600 συμπολίτες μας παρακολούθησαν ζωντανά μέσω διαδικτύου την συζήτηση, ο σύνδεσμος της οποίας πέρα από το YouTube, ήταν και παραμένει ανεβασμένος σε αρκετά προφίλ του face book.

Η Δημοτική Αρχή ουδέποτε έκοψε και έραψε το συγκεκριμένο βίντεο, όπως ισχυρίζεται ο γνωστός συκοφάντης του διαδικτύου, κατά δήλωσή του δημοσιογράφος, ο οποίος χωρίς κανέναν ενδοιασμό διαστρεβλώνει συνειδητά την πραγματικότητα χρησιμοποιώντας γκεμπελίστικες μεθόδους, υποκινούμενος πάντα από τους γνωστούς – αγνώστους καθοδηγητές του.

Το βίντεο μεταδιδόταν ζωντανά και υπάρχει χωρίς καμία επεξεργασία στον παρακάτω σύνδεσμο και μπορεί οποιοσδήποτε θέλει να το παρακολουθήσει (η συνεδρίαση αρχίζει στο 57ο λεπτό):

https://www.youtube.com/watch?v=YbaPpd-QrfA

Από εδώ και στο εξής όλες οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας θα αναμεταδίδονται ζωντανά μέσω διαδικτύου, ώστε να μπορεί να τις παρακολουθεί από τον χώρο του κάθε Δημότης που το επιθυμεί.

Το ποσό των 1.600,00 € με το οποίο αμείφθηκε η εταιρεία που ανέλαβε την βιντεοσκόπηση και αναμετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, δεν αφορά μόνο την συνεδρίαση του Απολογισμού Πεπραγμένων, όπως δολίως ισχυρίζεται ο γνωστός συκοφάντης και κατά δήλωσή του δημοσιογράφος που προσπαθεί με ανακρίβειες και αναλήθειες να αποπροσανατολίσει τους Δημότες, αλλά και όλες τις υπόλοιπες συνεδριάσεις του έτους 2022.

 Γραφείο Δημάρχου

Περισσότερα Άρθρα

Με την ελπίδα η βλάβη που υπέστη η πόλη μην είναι ανήκεστος

Έφυγα από το Άργος τον Σεπτέμβριο του 1999 και διαμένω έκτοτε μόνιμα στην Αττική. Ουδέποτε όμως έκοψα δεσμούς με την πόλη, στο κάτω κάτω η φαμίλια μου στο Άργος μένει, εργάζεται και κοινωνικοποιείται. Στο Άργος μεγάλωσα, μετά από λίγα χρόνια στα μικράτα μου στον Καναδά. Στο Άργος πήγα σχολείο, στο Άργος ανδρώθηκα, το Άργος αγάπησα. […]

Σεβασμός στα θύματα σημαίνει σεβασμός στην αλήθεια

Στην Ελλάδα αυτού του αιώνα, από τους σημερινούς 40ρηδες μέχρι τους τωρινούς 18ρηδες, όσοι σπουδάσαμε μακριά από τα σπίτια μας και ταξιδεύαμε αποκλειστικά με τρένα, ΚΤΕΛ και καράβια, τις τελευταίες μέρες έχουμε μείνει μουδιασμένοι να παρακολουθούμε την εξέλιξη μιας αδιανόητης τραγωδίας. Αντανακλαστικά, ο καθένας από εμάς κάνει τη σκέψη πως θα μπορούσε να βρίσκεται στην […]