30 °C Argos, GR
30 Ιουνίου 2022

Δ. Καμπουράκης: Ποιον υπουργό; Τον κλητήρα τον ξέρεις;

Πρόσφατα ήρθε και με βρήκε ένας κύριος, κρατώντας ένα μάτσο σφραγισμένα χαρτιά, αιτήσεις, χάρτες, έγγραφα με αριθμούς πρωτοκόλλου και άλλα αποδεικτικά της δραστηριότητας του στοιχεία. Μου εξήγησε ότι εκπροσωπεί μια μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία (την έψαξα και κατάλαβα ότι είναι από τις πιο σοβαρές) που προσπαθεί να κάνει μια επένδυση σε ΑΠΕ, αλλά τρώει πόρτα. Ούτε «ναι» του λένε, ούτε «όχι», τον έχουν στο περίμενε εδώ και έναν χρόνο.

Για να είμαι ειλικρινής, εγώ αυτά τα αποφεύγω. Δεν θέλω να με περάσει κανείς για dealer εταιρειών (είτε ξένων είτε ελληνικών), εγώ έχω μάθει να βγάζω το ψωμάκι μου από τη δημοσιογραφία. Αφήστε που είμαι πολύ θεωρητικός τύπος και ό,τι έχει να κάνει με τεχνικούς όρους, μηχανολογίες, μεγαγιγαβατόρες, χωρητικότητες καλωδίων και δικτύων ή όλα συναφή, αδυνατώ να τα κατανοήσω. Πόσο μάλλον να τα μεταφέρω και να τα εκπροσωπήσω πειστικά.

Από την άλλη, όταν ακούω για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, καταλαβαίνω ότι πρόκειται για κάτι αυταπόδεικτα καλό. Τα ίδια συναισθήματα μου προκαλεί και η λέξη «επένδυση». Ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνω τους τεχνικούς όρους, στο μυαλό μου «επένδυση» σημαίνει δημιουργία πλούτου που διαχέεται, προστιθέμενη αξία, θέσεις εργασίας που δημιουργούνται, φόροι που πάνε στο κράτος και εισφορές που πάνε στα Ταμεία. Όλοι τις επενδύσεις κυνηγούν, αυτές είναι η λύση για τα βασικότερα από τα προβλήματα μας.

[hfe_template id='397365']

Όταν λοιπόν κάποιος με ρωτά «τι να κάνω με την επένδυση μου που κολλάει», του δίνω το τηλέφωνο του υπουργού και εξαφανίζομαι. Κι αυτό δεν είναι εντελώς σωστό, κανονικά όλα θα ‘πρεπε να γίνονται μέσω της υπηρεσίας, αλλά – τέλος πάντων – ας πούμε ότι προσπαθώ να του κόψω δρόμο προς την ολοκλήρωση του στόχου του. Κάθε διευκόλυνση που θα φτιάξει θέσεις εργασίας και θα αναζωογονήσει μια περιοχή είναι καλό πράγμα, αυτό σκέφτομαι.

Το ίδιο λοιπόν πήγα να κάνω και σ’ αυτόν τον ευγενικό κύριο. Πριν μου απλώσει όλα τα χαρτιά του στο τραπέζι, τον ρώτησα τίνος υπουργού αρμοδιότητα είναι η επένδυση αυτή. Μόλις μου λέει το όνομα, ανοίγω την ατζέντα μου να του δώσω το κινητό του υπουργού. Και τι μου απαντάει νομίζετε; «Με τον υπουργό μιλάω, το ξέρει το θέμα και το στηρίζει.» Τον κοίταξα κατάπληκτος, ενώ εκείνος συνέχισε χαμογελώντας πικρά. «Άσε τον υπουργό, στον τάδε υπάλληλο έχεις τη δυνατότητα να παρέμβεις; Αυτός μας έχει στο “περίμενε” δεκατρείς μήνες και δεν μας λέει ούτε “ναι” ούτε “όχι”. Ο υπουργός είναι με το μέρος μας.»

«Και γιατί δεν παρεμβαίνει ο υπουργός στον υπάλληλο του για να επιταχύνει τον φάκελο;» ξαναρώτησα εμβρόντητος. «Α, δεν μπορεί» μου είπε εκείνος, σαν να μου έλεγε το πιο φυσικό πράγμα του κόσμου. «Εδώ στην Ελλάδα, δεν κάνει κουμάντο ο στρατηγός αλλά ο λοχίας. Δεν το ξέρετε αυτό κι είστε και δημοσιογράφος;» Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα γιατί δεν ήμουν ποτέ καλός μεσολαβητής. Η ατζέντα μου είναι γεμάτη τηλέφωνα στρατηγών, στους λοχίες έχω μηδέν καταχωρήσεις.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Μπακέας. Και τώρα, τί;

Την ανεξαρτητοποίηση του από την παράταξη Ναύπλιο Πρωτεύουσα Ξανά του Παναγιώτη Αναγνωστάρα γνωστοποίησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Μπακέας. Στην επιστολή παραίτησης του ο κ.Μπακέας αναφέρει: [hfe_template id=’397365′]   «Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου.  Αγαπητοί Συνάδελφοι. Δημοτικοί Σύμβουλοι. Με την παρούσα επιστολή καταθέτω δήλωση ανεξαρτητοποίησης και δηλώνω ότι πολιτικοί λόγοι με αναγκάζουν να αποχωρήσω από την […]

Κορονοϊός: ΟΛΗ η λίστα με τα καταστήματα που θα είναι κλειστά από αύριο

Την αναλυτική λίστα με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που κλείνουν ανάρτησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Αυτές, θα παραμείνουν κλειστές βάσει των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού με βάση τις ακόλουθες δραστηριότητες (αναφέρεται ο αντίστοιχος Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας ΚΑΔ) έως 31 Μαρτίου 2020 και είναι: [hfe_template id=’397365′] – 4719 Άλλο λιανικό εμπόριο […]

Follow by Email