31 °C Argos, GR
30 Ιουνίου 2022

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ:  Κατατέθηκε πρόταση για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Στις 31 Μάιου υπεβλήθη από τον «Διαδημοτικό Σύνδεσμό Περίθαλψης Αδέσποτων ζώων συντροφιάς Ναυπλίου – Επιδαύρου» δια του Δήμου Ναυπλιέων πρόταση χρηματοδότησης ύψους 787.755 ευρώ στο Υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκατάστασης καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς – Εξοπλισμός για την υλοποίηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων του άρθρου 10 του Ν. 4830/2021 (Ά 169) «Νέο πλαίσιο για την ευζωία ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «Άργος» και λοιπές διατάξεις.

Ο «Διαδημοτικός Σύνδεσμός Περίθαλψης Αδέσποτων ζώων συντροφιάς Ναυπλίου – Επιδαύρου» συγκροτήθηκε από τους Δήμους Ναυπλιέων και Επιδαύρου προκειμένου να υπηρετήσει για λογαριασμό των δύο Δήμων τις πολιτικές προστασίας και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που απετέλεσε ισχυρή πολιτική τους βούληση.

Στο πλαίσιο του ανωτέρου προγράμματος κατατέθηκε η πράξη με τίτλο «Κατασκευή – Εγκατάσταση καταφυγίου αδέσποτων ζώων» από το σύνδεσμο με δικαιούχο τον Δήμο Ναυπλιέων ο οποίος διαθέτει και την σχετική επιχειρησιακή και οργανωτική επάρκεια υλοποίησης σχετικών έργων.

[hfe_template id='397365']

Ο «Διαδημοτικός Σύνδεσμός Περίθαλψης Αδέσποτων ζώων συντροφιάς Ναυπλίου – Επιδαύρου» συμβλήθηκε με τον Δήμο Ναυπλιέων με Προγραμματική Σύμβαση ώστε να καταστεί δικαιούχος αναγνώρισης από το Πρόγραμμα και για την υλοποίηση του.

Η πρόταση του συνδέσμου των δυο Δήμων προβλέπει την δημιουργία καταφυγίου σε θέση και ακίνητο που προσέφερε το Δασαρχείο Ναυπλίου εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Επιδαύρου το οποίο θα έχει δυναμικότητα φιλοξενίας 75 αδέσποτων ζώων.  Η υπό δημιουργία δομή περιλαμβάνει υποστηρικτικές εγκαταστάσεις (Ιατρείο, Γραφεία Διοίκησης κλπ) την οριοθέτηση και περίφραξη του χώρου και βεβαίως την εγκατάσταση των κλωβών των ζώων. Η ανωτέρω εγκατάσταση είναι προϋπολογισμού 818.400,00 ευρώ.

Πέρα του κυρίως έργου που αφορά την κατασκευή και λειτουργία του καταφυγίου αδέσποτων ζώων όπως παραπάνω περιγράψαμε, στο Αίτημα Χρηματοδότησης συμπεριλήφθηκε και ποσό 21.894,00 ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού καταγραφής και βάσης δεδομένων των αδέσποτων ζώων και αναλώσιμου υλικού για την περισυλλογή και φροντίδα τους. Επίσης, ποσό 21.861,00 ευρώ θα αφορά την παροχή κτηνιατρικών πράξεων για την στείρωση και τον εμβολιασμό αδέσποτων ζώων και πέρα εκείνων που θα φιλοξενούνται στο καταφύγιο.

Στο ανωτέρω πρόγραμμα ο Δήμος Ναυπλιέων αν παραστεί ανάγκη έχει δηλώσει ότι θα συμμετέχει μέχρι του ποσού των 74.400,00 ευρώ.

Σύντομα αναμένεται η ένταξη της πράξης στο πρόγραμμα που υπεβλήθη και η αμέσως μετά δημοπράτηση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων των Δήμων Ναυπλιέων και Επιδαύρου.

Θεωρούμε ότι με την πρωτοβουλία μας στο τομέα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς εκπληρώνουμε μια βασική επιθυμία και προτεραιότητα μας όπως κάθε σύγχρονος Δήμος.

Περισσότερα Άρθρα

Ευχαριστίες από την Ένωση Πυροσβεστών Αργολίδας στο Δήμαρχο Ναυπλιέων Δ. Κωστούρο

Ευχαριστούμε το Δήμο Ναυπλιέων και προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Κωστούρο, ο οποίος ανταποκρινόμενος άμεσα στο υπ.αριθ.20/18-03-2020 έγγραφό μας για δωρεά μέσων ατομικής προστασίας υπό το καθεστώς ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID 19 και εν μέσω πραγματικού “πολέμου” για προμήθεια των προαναφερόμενων ειδών, χορήγησε στην Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Αργολίδας ποσότητα αντισηπτικού & συμπυκνωμένου απολυμαντικού υγρού, ολόσωμες […]

Εκοιμήθη ο πρώην εφημέριος της Αγίας Βαρβάρας Λάλουκα Πρεσβύτερος Ευάγγελος Παπαγεωργίου

Η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος αναγγέλει μετά θλίψεως την προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου Πρεσβυτέρου Ευαγγέλου Παπαγεωργίου, πρώην Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίας Αγίας Βαρβάρας Λάλουκα. Ο αοίδιμος Πρεσβύτερος Ευάγγελος Παπαγεωργίου γεννήθηκε στο Λάλουκα Αργολίδος το 1937. Τα εγκύκλια γράμματα παρακολούθησε στη γενέτειρά του και αποφοίτησε από την Ειδική Σχολή Ιερατικής Μορφώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου. […]

Follow by Email