14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ο κ. Τόκας εκτίθεται ανεπανόρθωτα με την επιμονή του να εμποδίσει ένα αθλητικό έργο το οποίο λείπει από την Δημοτική Ενότητα Κρανιδίου

Ο κ. Τόκας στην προσπάθειά του να εμποδίσει ένα ακόμα έργο το οποίο υλοποιείται στον Δήμο μας, δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο και τέταρτο κείμενο σχετικά με το θέμα της κατασκευής των δύο γηπέδων τένις στο κτήμα των 8 στρεμμάτων δωρεάς Κώστα Δημότση.

Για μια ακόμα φορά κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και προσπαθεί να μετατρέψει το άσπρο σε μαύρο, μόνο που δεν έχει αντιληφθεί ότι όλοι οι Δημότες έχουν κατανοήσει πλήρως ποιος είναι ο απώτερος σκοπός του.

Δηλαδή ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να εμποδίσει αυτό το έργο.

Και τον ρωτάω ευθέως να μου απαντήσει με ποιόν τρόπο θίγεται η βούληση του δωρητή Κώστα Δημότση – «Έλληνα»!!!

Ο μεγάλος ευεργέτης του τόπου μας άφησε μια διαθήκη, η οποία όριζε ότι σε αυτά τα 8 στρέμματα της δωρεάς του θα πρέπει να κατασκευαστεί ένα Κλειστό Γυμναστήριο, η κατασκευή του οποίου θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 200.000,00  που δώρισε στον Δήμο μας, με αποκλειστικό σκοπό να χρησιμοποιηθούν για το εν λόγω γυμναστήριο.

Πουθενά στην διαθήκη του ο Κώστας Δημότσης δεν οριοθέτησε την έκταση του Κλειστού Γυμναστηρίου, ούτε την ακριβή χρήση του αλλά ούτε και τις κατασκευές στον περιβάλλοντα χώρο.

Γι’ αυτό η μορφή, η έκταση καθώς και η χρήση του Κλειστού Γυμναστηρίου Κώστας Δημότσης – Έλληνας άλλαζε κατά το δοκούν και τις ορέξεις της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής.

Δηλαδή επί Δημαρχίας Καμιζή, στις 12-3-2014 ανατέθηκε με την Α.Ο.Ε. 38/2014 στην αρχιτέκτονα κ. Παλυβού Μαίρη η σύνταξη αρχιτεκτονικής μελέτης για κλειστό γυμναστήριο στην  εν λόγω θέση.

Στις 26-8-2014 υπογράφηκε η σχετική σύμβαση (α.π. 10781/26-8-2014) με αντικείμενο – παραδοτέα  : “το κλειστό γυμναστήριο θα περιλαμβάνει και θα προβλέπει αγωνιστικό χώρο στον οποίο θα μπορούν να διεξάγονται εναλλακτικά τα αθλήματα Τζούντο (Judo), Καράτε (karate) και Ταεκβο-ντο (Taekwon-do) με τις κερκίδες των θεατών και του απαραίτητους υποστηρικτικούς χώρους τους. Τμήμα του θα μπορεί να διατεθεί στο χορευτικό τμήμα του Δήμου Ερμιονίδας  καθώς και στην ομάδα σκάκι του Δήμου”.

Μήπως όριζε η διαθήκη του δωρητή – ευεργέτη ότι το Κλειστό Γυμναστήριο θα είναι για τζούντο, καράτε, ταεκβοντό και τμήμα του θα διατεθεί για χορούς και σκάκι;

Σαφέστατα ΟΧΙ.

Απλά αυτή την περίοδο ο τότε Δήμαρχος έκρινε ότι είχε ανάγκη η περιοχή μας γήπεδα γι’ αυτές τις χρήσεις αθλημάτων.

Με μεταγενέστερη απόφασή της το 2017 και επί δημαρχίας Σφυρή, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας, ακύρωσε τη σύμβαση της κ. Παλυβού και έγινε επιλογή Κλειστού Γυμναστηρίου, από τα τυποποιημένα γυμναστήρια της Γ.Γ.Α. με τον κωδικό Κ.Γ. – 182  το περιλαμβάνει γήπεδο μπάσκετ – βόλλευ με κερκίδες, δηλαδή κάτι αντίστοιχο με το κλειστό γυμναστήριο της Ερμιόνης.

Μήπως όριζε η διαθήκη του δωρητή – ευεργέτη ότι το Κλειστό Γυμναστήριο θα είναι μόνο για μπάσκετ – βόλλευ;

Σαφέστατα ΟΧΙ.

Ο τότε Δήμαρχος Σφυρής λοιπόν είχε άλλη άποψη από τον προηγούμενο Δήμαρχο και σωστά κατά την γνώμη μου, άλλαξε την χρήση του Κλειστού Γυμναστηρίου Κώστας Δημότσης – Έλληνας από τζούντο, καράτε και ταεκβοντό σε μπάσκετ και βόλλευ.

Δηλαδή κάποιος από τους δύο Δημάρχους ή και οι δύο είχαν παραβιάσει την βούληση και την επιθυμία του δωρητή Κώστα Δημότση;

Σε καμία περίπτωση δεν συνέβη κάτι τέτοιο.

Σε αυτή την τελευταία μελέτη επιλέχθηκε να γίνει και ένας αίθριος χώρος άθλησης σε περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Σημειωτέον, ότι για την χρήση του περιβάλλοντα αυτού χώρου, η διαθήκη του Κώστα Δημότση δεν αναφέρει τίποτα.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή επέλεξε, σε αυτόν τον αίθριο χώρο άθληση, να κατασκευάσει 2 γήπεδα τένις μέσω δωρεάς που εξασφάλισε. Διότι αυτή τη στιγμή στην Δημοτική Ενότητα Κρανιδίου δεν υπάρχει κανένα δημοτικό γήπεδο τένις και το άθλημα αυτό αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια τόσο στην Ελλάδα όσο και στην περιοχή μας.

Ας μας εξηγήσει λοιπόν ο κ. Τόκας, κατά ποίον τρόπο θίγεται η βούληση του Κώστα Δημότση με την κατασκευή αυτών των 2 γηπέδων τένις στον περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Κώστας Έλληνας!!!

Ας μας εξηγήσει επιπλέον ο κ. Τόκας κατά ποίον τρόπο η διαπαραταξιακή πενταμελής Συντονιστική Επιτροπή “Κλειστό Γυμναστήριο Κωνσταντίνος Δημότσης ή Έλληνας”, παρέκκλινε των αρμοδιοτήτων, της όταν έφερε πρόταση χορηγίας για την κατασκευή αυτών των 2 γηπέδων τένις.

Τέλος ο κ. Τόκας συνεχίζει να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ότι είναι ανέφικτο να κατασκευαστούν αυτά τα δύο γήπεδα τένις στο κτήμα δωρεάς Ηλία Φωστίνηδιότι εκεί κατασκευάζεται το Αθλητικό Κέντρο Κρανιδίου, η ανέγερση του οποίου χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και βρίσκεται στην διαδικασία της δημοπράτησης.

Ένα έργο ύψους 1.500.000,00€, του οποίου η μελέτη έχει εγκριθεί με ακριβή χωροθέτηση και  περιλαμβάνει την κατασκευή ενός Κλειστού Γυμναστηρίου, αποδυτηρίων, ενός ανοικτού γηπέδου μπάσκετ, ενός ανοικτού γηπέδου βόλλεϋ, δύο ανοικτών γηπέδων τέννις, ενός ανοικτού γηπέδου μίνι ποδοσφαίρου 5×5 και ενός Θεάτρου Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Είναι λοιπόν ποτέ δυνατόν να σταματήσουμε την κατασκευή ολόκληρου του Αθλητικού Κέντρου Κρανιδίου, για να κατασκευάσουμε εκεί τα 2 γήπεδα τένις, επειδή έτσι θέλει ο κ. Τόκας;

Ας σοβαρευτεί επιτέλους ο κ. Τόκας και ας καταλάβει ότι έχει απομείνει μόνος του, αυτός από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις, να εκτίθεται ανεπανόρθωτα με την επιμονή του να εμποδίσει ένα αθλητικό έργο το οποίο λείπει τόσο πολύ από την Δημοτική Ενότητα Κρανιδίου.

Γιάννης Γεωργόπουλος

Δήμαρχος Ερμιονίδας

Περισσότερα Άρθρα

Ανδριανός: Στη διαρκή μάχη για την κατοχύρωση της ισονομίας για τους πολίτες με αναπηρία έχει πλέον διαμορφωθεί μια ευρεία κοινωνική συμμαχία που πιέζει για τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Δήμου Επιδαύρου για την Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία. Ο κ. Ανδριανός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Αξίζουν συγχαρητήρια στον Δήμο Επιδαύρου για την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση αυτής της τιμητικής εκδήλωσης. Η ημέρα των ατόμων με αναπηρία είναι πάνω απ’ όλα […]

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ: Μουσική Παράσταση αφιερωμένη στην επανάσταση του 1821

Μουσική Παράσταση αφιερωμένη στην επανάσταση του 1821, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου, την Δευτέρα 27 Μαρτίου, από τη Δημοτική Χορωδία Ν. Κίου υπό την διεύθυνση του Γιάννη Νικολόπουλου. Σύνθεση κειμένων: Αχιλλέας Μπαντανάς. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιάννης Σαρηγιάννης.