15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Κεντρικής και Δυτικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα Δωδεκάνησα. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 32 βαθμούς), 20 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία και στην Πελοπόννησο έως τους 36 βαθμούς), 22 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο έως τους 32 βαθμούς), 21 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 18 έως 36 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 18 έως 28 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο μέτριοι 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στο Βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα γύρω ορεινά περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Πηγή: meteo.gr

Περισσότερα Άρθρα

Ο καιρός σήμερα

Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αναμένονται σε μέρος της χώρας σήμερα Κυριακή 20 Μαρτίου 2022. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και άνοδος στα ανατολικά. Άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Πιο αναλυτικά, αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα, κυρίως στο Αιγαίο, στην Κρήτη, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Στις παραπάνω […]

O καιρός σήμερα

Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα. Σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στη Βόρεια Ελλάδα και στο Αιγαίο. Περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες. Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι κατά περιόδους πυκνότερες στα δυτικά, στα νότα και στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Σχετικά […]