18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Πολιτική Προστασία – Δήμος Ερμιονίδας

Έκτακτη Ανακοίνωση

Ο Δήμος Ερμιονίδας, υπενθυμίζει και καλεί τους Δημότες του σε επαγρύπνηση για την πρόληψη και προστασία από πυρκαγιές.

Με την έναρξη της Καλοκαιρινής περιόδου και λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή καθώς και την παρουσία πυκνής βλάστησης και δασικής έκτασης, την οποία διαθέτει ο Δήμος μας, υπάρχει υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών.

Εφιστούμε την προσοχή όλων σας και σας παρακαλούμε να αποφύγετε κάθε δραστηριότητα στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει σπινθήρα και πυρκαγιά και αν αντιληφθείτε οποιαδήποτε φλόγα να ειδοποιήσετε αμέσως την Πυροσβεστική.

Σε περίπτωση Πυρκαγιάς τηλεφωνούμε ΑΜΕΣΩΣ στους αριθμούς κλήσης 199 ή 112 και δίνουμε σαφείς οδηγίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρισκόμαστε.

Μπορείτε να καλείτε επίσης το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Δήμου Ερμιονίδας στο τηλ.: 2754022199.

Αυτές τις μέρες, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων στην περιοχή, ας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς, αλλά και προετοιμασμένοι για την άμεση αντιμετώπισή της.

Τηρούμε όλες τις οδηγίες και τους κανόνες που ορίζονται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 Ο Δήμαρχος

Ιωάννης  Γεωργόπουλος

 

Περισσότερα Άρθρα

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Αργολίδας το πλευρό της Αφροδίτης Ρέτζιου

Κύμα αντιδράσεων προκαλεί η κλήση της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτης Ρέτζιου, ως κατηγορούμενης για παράβαση του νόμου περιορισμού των διαδηλώσεων. Υπενθυμίζεται πως η συνδικαλίστρια κατηγορείται ότι, στη συγκέντρωση υγειονομικών μπροστά από το Υπουργείο Υγείας στις 24/9/2020 (εν μέσω πανδημίας) αρνήθηκε «να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις» των αστυνομικών « όταν της υπεβλήθη […]

Εορτή της Αγίας Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ  «Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Εορτή της Αγίας Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας. «Αθηναίων η πόλις η περιώνυμος Φιλοθέην τιμά την οσιομάρτυρα και ασπάζεται αυτής το θείον λείψανον, ότι εβίωσε σεμνώς και μετήλλαξε το ζην αθλήσει και μαρτυρίω, και πρεσβεύει προς τον Σωτήρα, διδόναι πάσι το θείον έλεος». Γίνεται γνωστό στους ευσεβείς χριστιανούς ότι […]