19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

ΗΠΑ: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεταμόσχευση ανθρώπινου αυτιού

Η επέμβαση έγινε στο πλαίσιο μιας κλινικής δοκιμής, στόχος της οποίας είναι να εξακριβωθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα αυτού του εμφυτεύματος για τους ανθρώπους που πάσχουν από μικρωτία. Πρόκειται για μια κατάσταση κατά την οποία το εξωτερικό τμήμα του αυτιού δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως.

Το εμφύτευμα AuriNovo αναπτύχθηκε από την εταιρεία 3DBio Therapeutics. Την επέμβαση ανέλαβε ο Αρτούρο Μπονίλα, ο ιδρυτής ενός ινστιτούτου που ειδικεύεται στη θεραπεία αυτής της δυσμορφίας, στο Σαν Αντόνιο του Τέξας. «Ως γιατρός που έχει βοηθήσει χιλιάδες παιδιά με μικρωτία σε όλη τη χώρα και όλον τον κόσμο, ενθουσιάστηκα από αυτήν την τεχνολογία και το τι θα μπορούσε να σημαίνει για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους», ανέφερε ο χειρουργός σε μια ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι ειδικοί δημιουργούν πρώτα ένα «εκμαγείο» του άλλου αυτιού του ασθενούς και στη συνέχεια συλλέγουν κύτταρα από τον χόνδρο. Τα κύτταρα αυτά καλλιεργούνται στο εργαστήριο μέχρι να παραχθεί επαρκής ποσότητα και αναμιγνύονται με υδρογέλη κολλαγόνου. Αυτό το μίγμα χρησιμοποιείται για την εκτύπωση του τρισδιάστατου εμφυτεύματος.

Στην κλινική δοκιμή θα συμμετάσχουν συνολικά 11 ασθενείς, στην Καλιφόρνια και το Τέξας.

Περίπου 1.500 βρέφη γεννιούνται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ πάσχοντας από μικρωτία. Συνήθως δεν έχουν άλλα προβλήματα υγείας και μπορούν να ζήσουν απολύτως φυσιολογικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP

Περισσότερα Άρθρα

Κρούσμα του covid-19 στον 5ο Βρεφονηπιακό Σταθμό Άργους

Ο Δήμος Άργους –Μυκηνών  ενημερώνει ότι σε συνεργασία με τον Ιατρό Εργασίας του Δήμου κ. Νταβέλο, αναστέλλει για προληπτικούς λόγους, τη λειτουργία του 5ου Βρεφονηπιακού Σταθμού  Άργους, επί της οδού Περούκα 40, από σήμερα 16/06/2021 έως και 22/06/2021, λόγω ύπαρξης επιβεβαιωμένου θετικού κρούσματος ιού covid-19, σε παιδάκι (βρέφος) που φιλοξενείται  στην  ως άνω δομή. Στο […]

Κοντοζαμάνης: Ο νόμος για τους ανεμβολίαστους θα εφαρμοστεί

Έκκληση στους υγειονομικούς έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, να εμβολιαστούν έναντι της covid-19, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι ”το μικρό ποσοστό των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα το πράξει μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας” και ξεκαθαρίζοντας ότι για όσους δεν εμβολιαστούν ο νόμος θα εφαρμοστεί. “Η Βουλή έχει νομοθετήσει σχετικά και σε μία […]