19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ταξί και φαρμακεία – Τι θα ισχύσει για τα πλοία

Να παραμείνει υποχρεωτική η μάσκα για τους οδηγούς και τους επιβάτες των ταξί εισηγείται η επιτροπή των ειδικών, που συνεδρίασε χθες Τετάρτη (1/6).

Για τα επιβατηγά πλοία, οι επιστήμονες εισηγούνται την αναστολή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου. Αντίθετα, παραμένει η υποχρεωτική χρήση της στους εσωτερικούς χώρους για όλους. Το μέτρο θα επανεξεταστεί στα τέλη του μήνα.

Για τα κρουαζιερόπλοια, αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και επανέρχεται, όταν νοσήσει ποσοστό άνω του 2% των φιλοξενούμενων ή ποσοστό άνω του 4% του πληρώματος εντός μιας εβδομάδας ή αν νοσήσει εντός 48 ωρών ποσοστό άνω του 1% του συνολικού πληθυσμού που βρίσκεται στο πλοίο. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας αναστέλλεται και στα ημερόπλοια.

Στα φαρμακεία παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας για προσωπικό και πελάτες.

Περισσότερα Άρθρα

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: «Μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα η συμμετοχή 10% για προμήθεια αναλώσιμου υγειονομικού υλικού»  

Την ανάκληση της απόφασης της κυβέρνησης για συμμετοχή 10% στην προμήθεια αναλώσιμου υγειονομικού υλικού των πασχόντων από συγκεκριμένα χρόνια νοσήματα ζητά ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης: ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Υγείας  κ. Μ. Χρυσοχοΐδη Θέμα:  «Μεγάλη οικονομική επιβάρυνση […]

Στον δρόμο έφτασε η ουρά στα ΕΛΤΑ Άργους σήμερα

Κάποιοι συνεχίζουν απτόητοι λες και δεν συμβαίνει τίποτα, η ουρά αυτή την στιγμή στο κατάστημα των ΕΛΤΑ Άργους έχει φτάσει μέχρι τον δρόμο.Αν παρατηρήσετε οι περισσότεροι είναι χωρίς μέτρα προφύλαξης, μάσκες και γάντια.