18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕΕΝΠ: Κάλεσμα συμμετοχής σε ανοιχτή σύσκεψη

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το σωματείο μας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ  για την ανασύνταξη και τον προσανατολισμό του εργατικού κινήματος και το δυνάμωμα της οργάνωσης  των εργαζομένων στα συνδικάτα , θα συμμετέχει  στην πανελλαδική  σύσκεψη  συνδικάτων και συνδικαλιστών στις 18 – 19 Ιούνη στον Πειραιά, στο Κλειστό Γήπεδο “Αριστείδης Παπαμιχαήλ” στη Δραπετσώνα.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μόνο με οργανωμένη πάλη μέσα από τα ταξικά σωματεία μπορούν οι εργαζόμενοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και να διευρύνουν τις κατακτήσεις τους. Μόνο ο οργανωμένος αγώνας κι η ενότητα των εργαζομένων μπορεί να αντιμετωπίσει την επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, τα νέα δεινά που περιμένουν το λαό μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την ένταση της εκμετάλλευσης και το δυνάμωμα της φτώχειας, την ένταση της επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα, το δυνάμωμα της κρατικής καταστολής και της εργοδοτικής βίας.

Δεν είναι σύγχρονο και ρεαλιστικό να συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, να μετράμε τη ζωή μας με το σταγονόμετρο. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ως τετελεσμένο γεγονός την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας, να παρακολουθούμε τις αντεργατικές ανατροπές να διαδέχονται η μία την άλλην, να μην έχουμε σταθερή και μόνιμη εργασία και να ζούμε στην επισφάλεια και με τον φόβο της ανεργίας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε να δουλεύουμε σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, με μισθούς πείνας  δίχως μέτρα υγιεινής  και ασφάλειας  που αυξάνουν τον κίνδυνο εργατικού ατυχήματος την ίδια ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι θησαυρίζουν από την πανάκριβη ενέργεια !

Είναι ανάγκη σήμερα να δυναμώσει ο αγώνας στους χώρους δουλειάς, να δυναμώσει η αντεπίθεση του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, να ριζώσει η οργανωμένη εργατική απάντηση παντού!

Σήμερα χρειάζεται:

  • Ένα εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα που θα αγωνίζεται και θα διεκδικεί σύγχρονους όρους εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με διεύρυνση των κοινωνικών παροχών.
  • Κίνημα ζωντανό που θα ξεπεράσει τις γραφειοκρατικές ηγεσίες και διαδικασίες. Με συνδικαλιστικές οργανώσεις που θα ενώνουν τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, θα υπερασπίζονται τις ζωντανές, συλλογικές διαδικασίες με την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων, θα λειτουργούν με βάση αυτές. Σωματεία ανοιχτά και δημοκρατικά, πόλος έλξης για τους νέους εργαζόμενους, κάθε εργάτης να βλέπει στη δράση των σωματείων, τις διεκδικήσεις του, τις αγωνίες του, την αλληλεγγύη των συναδέλφων του.
  • Κίνημα αντεπίθεσης και όχι ηττοπάθειας και συμβιβασμού. Συνδικαλιστικές οργανώσεις ανεξάρτητες από τις δαγκάνες της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων της, με ανοιχτό μέτωπο απέναντι τους.

Σημαντική προϋπόθεση σε μια τέτοια πορεία είναι να κλείσουμε την πληγή που δημιουργεί στο σώμα των εργαζομένων ο κυβερνητικός- εργοδοτικός συνδικαλισμός, οι δυνάμεις που βρίσκονται στην ηγεσία της ΓΣΕΕ και σε εργοδοτικά σωματεία . Είναι ηγεσίες που θέλουν το κίνημα δεμένο με χειροπέδες, αιχμάλωτο στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και της εκάστοτε κυβέρνησης.  Είναι όλοι εκείνοι οι «συνδικαλιστές»  που απαξίωσαν την συνδικαλιστική δράση στα μάτια των εργαζομένων με νόθες αδιαφανείς διαδικασίες πάντα στην υπηρεσία των κυβερνήσεων και των εργοδοτών.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε κάθε συναδέλφισσα και κάθε συνάδελφο στον κλάδο της ενέργειας, σε όσους δεν συμβιβάζονται με το άδικο. Σε όσους αρνούνται να υποταχθούν στο μέλλον της φτώχειας, της εκμετάλλευσης και των πολέμων, σε όσους αγωνιούν και προβληματίζονται για το μέλλον του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος,  σε ανοιχτή σύσκεψη στη Μεγαλόπολη την Πέμπτη 9-6-2022, ώρα 18:30 στην πρώην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου (πίσω από το Κέντρο Υγείας).

Οι σημαντικοί αγώνες σε μεγάλους χώρους δουλειάς, στην Ε- FOOD, στην COSCO, στη ΛΑΡΚΟ, στα Πετρέλαια Καβάλας, οι αγώνες που αναπτύσσονται σε αρκετούς κλάδους για υπογραφές κλαδικών ΣΣΕ όπως η υπογραφή κλαδικών συμβάσεων στους Οικοδόμους, οι κινητοποιήσεις των Υγειονομικών και των Εκπαιδευτικών, κάθε μικρότερη ή μεγαλύτερη κινητοποίηση που έγινε  αποδεικνύουν ότι  στους ταξικούς αγώνες βρίσκεται η λύση! Με τους αγώνες μας να απορρίψουμε τον εργασιακό Μεσαίωνα !

                                                                Για το ΔΣ

Ο  πρόεδρος                                                                                                               Ο γραμματέας

Γιάννης Μπουρσιάνης                                                                                                Χρήστος Κουλουράς

Περισσότερα Άρθρα

Συνέντευξη τύπου για τις εκδηλώσεις του “7ου Παλαμηδείου Άθλου”

Η Οργανωτική Επιτροπή του Παλαμηδείου Άθλου, παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ, σήμερα Σάββατο 26/11/2022 σε αίθουσα του Πολυχώρου ΦΟΥΓΑΡΟΥ. Ο Τεχνικός Διευθυντής της διοργάνωσης Ευάγγελος Παπαποστόλου, η Δημοσιογράφος Ζέτα Θεοδωρακοπούλου, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιάννης Μαντζούνης και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Βασίλειος Πολύδωρας, παρουσίασαν όλες […]

Κώστας Τζιούμης: «Κάνουμε αποφασιστικά βήματα για να ικανοποιήσουμε στην πράξη βασικές ανάγκες στα σχολεία του Δήμου μας»

Τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, κ. Αλέξανδρο Κόπτση, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, σήμερα Τετάρτη (9/3/2022), στο Δημαρχείο της πόλης. Στη συνάντηση, παρέστησαν επίσης ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Οικονομόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Δημήτρης Μακαρούνης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα […]