17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Κόρινθος: Άσκηση επί χάρτου παρουσία του Χρήστου Στυλιανίδη – ΣΟΛΥΓΕΙΑ 2022

Στα πλαίσια του σχεδιασμού, που αναπτύσσει o δήμος Κορινθίων για την προστασία και ασφάλεια, σε περίπτωση πυρκαγιάς, της περιοχής του Αμονίου, πραγματοποιήθηκε η άσκηση ΣΟΛΥΓΕΙΑ 2022, άσκηση προληπτικής και οργανωμένης εκκένωσης των οικισμών Πευκαλίου -Φραγκολίμανου παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη.

Τον Υπουργό υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Τρίτης 31 Μαΐου, στο Δημαρχείο.

Στην ολιγόλεπτη συνομιλία του Δημάρχου με τον Υπουργό, ο κ. Δήμαρχος επεσήμανε την ιδιαιτερότητα της περιοχής, δηλώνοντας την βεβαιότητα πως το Υπουργείο έχει γνώση αυτής της ιδιαιτερότητας και βεβαίως τον σχεδιασμό για την προστασία της.

Η άσκηση ήταν επί χάρτου και έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Κορινθίων παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων, Πυροσβεστικής υπηρεσίας, Αστυνομίας, Λιμεναρχείου, Δασαρχείου, εθελοντών, του τμήματος πολιτικής προστασίας του δήμου Κορινθίων με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Παπαϊωάννου, του προέδρου της κοινότητας Σοφικού κ. Γρήγορη Ρωτίδη.

Το σενάριο αφορούσε πυρκαγιά, ημέρα Κυριακή 3.7 και ώρα 13:00 το μεσημέρι, 3 χιλιόμετρα ΒΔ του Πευκαλίου στη θέση «Βάγια». Οι κλιματικές συνθήκες ορίστηκαν ως εξής: Θερμοκρασία στους 38 βαθμούς κελσίου, υγρασία στο 20%, άνεμοι στα 5 μποφόρ. 213 μόνιμοι κάτοικοι (σύμφωνα με την απογραφή του 2011) πρέπει να απομακρυνθούν σε 180 λεπτά.

Στόχος της άσκησης ήταν να καταγραφούν οι ενέργειες κάθε εμπλεκόμενου φορέα σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

«Οφείλουμε όχι μόνο να επαγρυπνούμε αλλά να είμαστε σωστά και απόλυτα προετοιμασμένοι προκειμένου να κρατήσουμε τους κατοίκους και την περιοχή ασφαλείς.

Η άσκηση ήταν στα πλαίσια αυτού του σχεδιασμού που ως δήμος έχουμε αναπτύξει γνωρίζοντας τους αυξημένους κινδύνους και τις ιδιαιτερότητες του Αμονίου» ανέφερε ο δήμαρχος Κορινθίων ευχαριστώντας τους εμπλεκόμενους για την παρουσία και συνεργασία τους αλλά και τον Υπουργό, η παρουσία του οποίου κατέδειξε την σοβαρότητα με την οποία το υπουργείο αντιμετωπίζει την περιοχή Πευκαλίου – Φραγκολίμανου.

Περισσότερα Άρθρα

Δύο ακόμα υποψήφιες στο ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Καλωσορίζουμε στη παράταξη μας δύο νέους ανθρώπους με όραμα, αγάπη και σεβασμό στο Δήμο μας, την Σωτηρία Τσιλιμίγκρα, Αγρότισσα και την Κασσιανή Πλακογιάννη, Αγρότισσα. Εύχομαι καλή επιτυχία. Προχωράμε με ενότητα και όραμα. Δημήτρης Ορφανός Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Πρ. Δικηγ. Συλλόγου Ναυπλίου Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων