17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: «Η αντιμετώπιση του καπνίσματος προτεραιότητα για την δημόσια υγεία αλλά και για το περιβάλλον»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι το κάπνισμα αποτελεί ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα που δεν επιδέχεται απλουστεύσεων αλλά απαιτεί πολυεπίπεδη συνεργασία και διαλειτουργικότητα κυβερνητικών, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων. Απαιτεί μια συνολική, σφαιρική και ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος, ώστε σε βάθος χρόνου να πετύχουμε την βελτίωση της γενικής υγείας του πληθυσμού.
Οφείλουμε να υιοθετήσουμε πολιτικές πρωτίστως στην κατεύθυνση της σωστής και έγκυρης ενημέρωση που θα οδηγήσει στην ελεύθερη επιλογή διακοπής ή περιορισμού του καπνίσματος.
Εξίσου σημαντική είναι η τήρηση της λεπτής γραμμής μεταξύ των δικαιωμάτων των καπνιστών και των παθητικών καπνιστών, αλλά και η πλήρης ενημέρωση του πληθυσμού για τα εναλλακτικά καπνικά προϊόντα και τις βλάβες που αυτά μπορούν να προκαλέσουν, καθώς ούτε αυτά είναι αθώα και αβλαβή για την δημόσια υγεία.
Δυστυχώς οι στατιστικές αναφορικά με το κάπνισμα και τις δυσμενείς επιπτώσεις του στον ανθρώπινο οργανισμό είναι αμείλικτες ενώ το φετινό μήνυμα του ΠΟΥ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος «Ο καπνός σκοτώνει εμάς και τον πλανήτη μας» φέρνει στο προσκήνιο και την περιβαλλοντική διάσταση τους προβλήματος.

Περισσότερα Άρθρα

Τουρκία: Ο Ακάρ απειλεί την Κύπρο-Αν χρειαστεί θα απαντήσουμε, όπως κάναμε πριν 45 χρόνια

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι εγγυήτρια δύναμη και είμαστε αποφασισμένοι να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας στα πλαίσια αυτά – Ελπίζουμε πως η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Δημοκρατία θα κάνουν το ίδιο» δήλωσε από τη βόρεια Κύπρο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, στο πλαίσιο της επέτειου ίδρυσης του ψευδοκράτους Παρών στην 36η επέτειο ίδρυσης του ψευδοκράτους στη βόρεια […]