18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Στις εκδηλώσεις των “Παλαιολογείων 2022” παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη χθες Κυριακή 29 Μαΐου στις εκδηλώσεις “Παλαιολόγεια 2022” στον Μυστρά, προς τιμήν του τελευταίου Βυζαντινού αυτοκράτορα, Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Παλαιολόγου, στις οποίες την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Ο περιφερειάρχης παρακολούθησε την αρχιερατική θεία λειτουργία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευσταθίου, την οποία ακολούθησε τέλεση μνημοσύνου και εκφώνηση ομιλίας από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Απόστολο Καρπόζηλο.

Στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο στον ανδριάντα του Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Παλαιολόγου και ακολούθησε κατάθεση στεφανιών.

Παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Θανάσης Δαβάκης, Νεοκλής Κρητικός και Σταύρος Αραχωβίτης, οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης και Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρος Βερούτης, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Περισσότερα Άρθρα

Σε εκδήλωση στο Ναύπλιο για την επέτειο της Αλωσης της Πόλης παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη και χαιρέτισε, το βράδυ της Δευτέρας 29 Μαΐου, στο Βουλευτικό του Ναυπλίου, στη μουσική επετειακή εκδήλωση για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, την οποία διοργάνωσαν ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού, Τουρισμού). Στον χαιρετισμό του, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο μήνυμα που δίνει στους Ελληνες η […]

Σε έκθεση τροφίμων και ποτών στο Παρίσι μετέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών, στο Παρίσι, μετέχει αυτές τις ημέρες η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συνολικά, 23 παραγωγοί απ’ την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετέχουν με προϊόντα τους στην εν λόγω έκθεση, που αποτελεί το μεγαλύτερο γεγονός στο χώρο των τροφίμων Η Περιφέρεια, καλύπτει το 70% της δαπάνης τους. Στους χώρους της έκθεσης, βρέθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και […]