21 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ο επόμενος προορισμός: Γερολιμένας στη Μάνη

Σαν βρεθείς στον Γερολιμένα, θα νοιώσεις πως εντάσσεσαι σε σκηνικό μαγικό και η αύρα η μανιάτικη θα σε πλημμυρίσει…

Από τους αντιπροσωπευτικούς οικισμούς της Μάνης, ο παραθαλάσσιος οικισμός του Γερολιμένα, με ανεπιτήδευτη γοητεία αποτελεί πραγματικό στολίδι για τη Λακωνία.

  • Παραμυθένια νερά
Με παραδοσιακά, πέτρινα κτίρια που φτάνουν σχεδόν ως τη θάλασσα, το επιβλητικό τοπίο της Μάνης να τον αγκαλιάζει και τα διάφανα «σαν από παραμύθι» νερά, υδάτινη αγκαλιά ακριβώς μπροστά του, ο Γερολιμένας αυτό το καλοκαίρι πρέπει να μπει στη ταξιδιωτική σου ατζέντα.
  • Τα πέτρινα σπίτια του Γερολιμένα

Τα χαρακτηριστικά πέτρινα σπίτια του Γερολιμένα αγγίζουν σχεδόν τη θάλασσα. Παραδομένος στην αγκάλη ενός προστατευμένου φυσικού όρμου με γαλαζοπράσινα σχεδόν διάφανα νερά, δεν είναι καθόλου τυχαίο που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει όλο και μεγαλύτερη τουριστική ευδοκίμηση με επισκέπτες να στρέφονται σε αυτό το γραφικό, μικρό, όμορφο σημείο της Λακωνίας για ηρεμία και χαλάρωση.

Ο Γερολιμένας σε περιμένει, περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Σπάρτη.

Υπήρξε ορμητήριο των Μανιατών Πειρατών αλλά και σπουδαίο αλιευτικό καταφύγιο με πολλές εγκαταστάσεις διάθεσης πάγου, καταστήματα διακίνησης αλιευμάτων αλλά και λιμάνι προσέγγισης των σφουγγαράδικων….

  • Γαλαζοπράσινα νερά

Στα γαλαζοπράσινα νερά του καθρεφτίζονται τα ιδιαίτερα, πέτρινα σπίτια του τόπου, αναδεικνύοντας τον οικισμό ως έναν από τους ωραιότερους της Λακωνίας. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να χαλαρώσει απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τη χαρακτηριστική ατμόσφαιρα της Μάνης, που παραπέμπει στο πολυτάραχο παρελθόν της, αλλά και την υπέροχη θέα προς το ακρωτήριο Ταίναρο.

  • Λακωνική Μάνη

Με αξιόλογη τουριστική υποδομή, ο Γερολιμένας είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους ταξιδιώτες που εκτιμούν τον διαφορετικό «αέρα» της λακωνικής Μάνης κι αναζητούν έναν προορισμό χαλάρωσης αλλά και εξερεύνησης.

Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλά μέρη που αξίζουν μια επίσκεψη.

  • Εύκολη πρόσβαση – Μοναδική θέα – Φιλοξενία

Η εύκολη πρόσβαση στον Γερολιμένα, το ότι είναι ένα ήσυχο σποτ με μοναδική θέα αλλά και η φιλοξενία που συναντά κανείς εκεί, τον καθιστούν ένα μέρος που αξίζει να γνωρίσεις είτε περνώντας από τη Λακωνία, είτε κανονίζοντας ένα ταξιδάκι αποκλειστικά γι’ αυτόν τον οικισμό….

Δημήτρης Πανάγος

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

ΟΕΒΕ Αργολίδας: Ερωτήματα για την αύξηση των δημοτικών τελών στο Δήμο Ναυπλιέων

Η ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας καταδικάζει το γεγονός ότι δύο μόλις μέρες πριν τη λήξη του 2022,  το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου με εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής καλέστηκε να ψηφίσει τεράστιες και νέες αυξήσεις των δημοτικών τελών που εισπράττονται μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Το τελευταίο  δημοτικό Συμβούλιο του 2022  με την φυσική απουσία […]

Η Μάχη των Δολιανών

Οι Έλληνες επαναστάτες υπό τον Νικηταρά νικούν τους Οθωμανούς Τούρκους στα Δολιανά της Αρκαδίας στις 18 Μαΐου 1821 και επισφραγίζουν τη μεγάλη νίκη στο Βαλτέτσι (12-13 Μαΐου). Ο κλοιός γύρω από την Τριπολιτσά σφίγγει, σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Μετά την ήττα στο Βαλτέτσι, το σχέδιο των Τούρκων για προέλαση στη Μεσσηνία από το δρόμο της Μεγαλόπολης είχε αποτύχει. […]