18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

«Ποδαρικό» με μεγάλη ανατροπή για τον Τσιτσιπά στο Ρολάν Γκαρός

Τι κι αν βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ από τον Λορέντσο Μουζέτι (Νο 66) στην πρεμιέρα του στο Ρολάν Γκαρός, φτάνοντας στο σημείο να κινδυνεύει με πρόωρο αποκλεισμό;

Ο περυσινός φιναλίστ του φημισμένου γκραν σλαμ, Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο 4) δείχνοντας χαρακτήρα και τεράστια ψυχικά αποθέματα απέναντι στον Ιταλό, κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, σε έναν αγώνα που ξεπέρασε τις 3,5 ώρες!

Πιο συγκεκριμένα, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε με 3-2 σετ (5-7, 4-6, 6-2, 6-3, 6-2) του αντιπάλου του, κι έτσι, έστω και με τη… ψυχή στο στόμα, πήρε το εισιτήριο για τον β’ γύρο του τουρνουά, που διεξάγεται στο Παρίσι.

Εκεί ο «Στεφ» θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο Ζντέντεκ Κόλαρ (Νο134), ο οποίος επιβλήθηκε με 3-1 σετ του Γάλλου, Λούκας Πούιγ (Νο162).

Στο ξεκίνημα του πρώτου σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αφού υπερασπίστηκε δύο φορές το σερβίς του, στη δεύτερη απόπειρά του για break είδε την προσπάθειά του να αποφέρει καρπούς, μολονότι ήταν πίσω με 40-0.

Μάλιστα ο Έλληνας τενίστας, μετρώντας εννέα συνολικά κερδισμένους πόντους, έφτασε με love service game στο 4-1 και χρειαζόταν να κάνει τα απολύτως απαραίτητα, προκειμένου να πάρει το προβάδισμα στα σετ, καθώς είχε διπλό break point για να αυξήσει κι άλλο το προβάδισμά του.

Εντούτοις ο «Στεφ» στη συνέχεια χαλάρωσε και υπέπεσε σε αρκετά αβίαστα λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στον Ιταλό να βρει ρυθμό, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να φέρει εν τέλει… τούμπα το σετ.

Ο Μουζέτι με τρία κερδισμένα games ισοφάρισε σε 4-4, ενώ, σπάζοντας το σερβίς του Τσιτσιπά για δεύτερη φορά στο πρώτο σετ, πήρε προβάδισμα με 6-5, βάζοντας τις βάσεις για να φτάσει στο 7-5, μετά από 62 λεπτά.

Με τη ψυχολογία του να βρίσκεται στα ύψη, μετά την τροπή που πήρε το πρώτο σετ ο Ιταλός συνέχισε να κάνει ό,τι θέλει στο κορτ και στο ξεκίνημα του δεύτερου.

Σπάζοντας δύο φορές το σερβίς του Τσιτσιπά έφτασε άνετα στο 4-0, με τον «Στεφ» σε αυτό το σημείο να αφυπνίζεται, μειώνοντας σε 4-3.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας στη συνέχεια πίεσε τον αντίπαλό του ψάχνοντας ακόμη ένα break, στην προσπάθειά του να… πληρώσει τον Μουζέτι με το ίδιο νόμισμα, ωστόσο ο Ιταλός κατάφερε να κλείσει το σετ με 6-4, κάνοντας το 2-0.

Βλέποντας πια τα περιθώρια να έχουν στενέψει επικίνδυνα για τον ίδιο ο Τσιτσιπάς μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια στο τρίτο σετ.

Με break στο δεύτερο game ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε γρήγορα το 3-0, ενώ με τρία love service games o «Στεφ» διατηρούσε σταθερά το προβάδισμά του.

Έτσι με συνοπτικές διαδικασίες έφτασε στο 6-2 και έμεινε ζωντανός στο ματς, έχοντας πια και το μομέντουμ.

Στο τέταρτο σετ το σκηνικό ήταν ακριβώς το ίδιο με το τρίτο. Ο «Tsitsifast» με τρία κερδισμένα games (3-0), όπως συνέβη και στο προηγούμενο, πήρε σαφές προβάδισμα για να φτάσει στην ισοφάριση.

Μάλιστα, μολονότι είδε τον Ιταλό να σπάει το σερβίς του και να μειώνει σε 3-2 δεν έχασε τη ψυχραιμία του.

Πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τον αντίπαλό του, παίρνοντας πίσω το σερβίς του, έκανε το 4-2 και έκτοτε δεν κοίταξε πίσω, καταφέρνοντας με άσο να φέρει το ματς στα ίσα και να φτάσει στο 2-2 με 6-3 games.

Στο πέμπτο και τελευταίο σετ ο Τσιτσιπάς δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό του να πιστέψει ότι μπορεί να βάλει… φρένο στην ανατροπή του.

Στηριζόμενος στο σερβίς του ο Έλληνας τενίστας έκανε επίδειξη ισχύος (5-1) απέναντι στον Ιταλό, που από ένα σημείο και μετά έδειχνε να έχει πετάξει «λευκή πετσέτα».

Εν τέλει ο «Στεφ» έκλεισε το σετ επικρατώντας με 6-2, κι έτσι ολοκλήρωσε μία σπουδαία ανατροπή, μετά από έναν μαραθώνιο αγώνα που διήρκησε  3 ώρες και 34 λεπτά.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Το Ναύπλιο 2017 έκοψε την πίτα του-Το αυριανό πρόγραμμα της Γ’ Εθνικής

Σε πολύ θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ναύπλιο 2017. Στην εκδήλωση βρέθηκε η Διοίκηση, το προπονητικό επιτελείο και οι παίκτες. Αύριο το Ναύπλιο 2017 υποδέχεται σε ένα ακόμα ντέρμπι κορυφής την ομάδα της Σπάρτης. Νέα προσθήκη στην ομάδα είναι ο Ντόναλντ Σίτι, προερχόμενος από τον Αργοναύτη Νέας Κίου από όπου […]

Επισήμως μη παραιτηθείς ο Λυμπέρης από τον Παναργειακό

Η αποκάλυψη μας για την δεδομένη αποχώρηση της οικογένειας Λυμπέρη από τη διοίκηση του Παναργειακού όπως ήταν λογικό δημιούργησε αίσθηση. Ένα χρόνο μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον επιχειρηματία από το Κιβέρι Αντώνη Λυμπέρη , οι «λύκοι» βρίσκονται πάλι στο σημείο-μηδέν. Δεδομένου ότι μέχρι τις 5 του μηνός οφείλουν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα […]