22 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Μακελειό στο Τέξας: Ένοπλος σκότωσε 14 παιδιά και μια δασκάλα σε δημοτικό σχολείο

Συνολικά 15 άνθρωποι (14 παιδιά και ένας ενήλικας) βρήκαν τον θάνατο από επίθεση ενόπλου την Τετάρτη σε δημοτικό σχολείο της κοινότητας Ουβάλντε, στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας.

Ο δράστης «σκότωσε με φρικτό και παράλογο τρόπο 14 μαθητές και έναν δάσκαλο», δήλωσε ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, προσθέτοντας ότι «ο 18χρονος δράστης είναι επίσης νεκρός».

Ο 18χρονος Σαλβαντόρ Ράμος, μαθητής σε λύκειο της περιοχής, φέρεται να σκότωσε τη γιαγιά του προτού εισβάλει στο δημοτικό σχολείο και αρχίσει να πυροβολεί σκορπώντας τον θάνατο, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

«Πιστεύεται ότι εγκατέλειψε το όχημά του και μετά μπήκε στο Δημοτικό Σχολείο Ρομπ στο Ουβάλντε με ένα πιστόλι και μπορεί να είχε και τουφέκι», πρόσθεσε ο Άμποτ σε συνέντευξη Τύπου.

Η κοινότητα Ουβάλντε βρίσκεται περίπου 130 χιλιόμετρα δυτικά του Σαν Αντόνιο. Η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε διαφορετικά νοσοκομεία του Τέξας.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Covid-19: Πολλαπλασιάζονται τα μέτρα στην Ευρώπη

Αναμένοντας μια ισχυρή επάνοδο της πανδημίας του Covid-19 μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να συγκρατήσουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, με τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο να αυστηροποιούν τους κανόνες ταξιδιωτικών μετακινήσεων. Με την ελπίδα ότι η πρόσφατη αυστηροποίηση των υγειονομικών μέτρων σε ορισμένα κράτη μέλη της, θα αποφέρει καρπούς απέναντι στην […]

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού για σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουνίου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο. Στις 12:00 (ώρα Ελλάδας) ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Abdel Fattah El-Sisi, στο Προεδρικό Μέγαρο Al-Ittihadiya, στο Κάιρο. Μετά το πέρας των επαφών οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις. Στις 15:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με […]