21 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Το Hellas Rally Raid 2022 στο Λουτράκι

Η αντίστροφη μέτρηση για το Hellas Rally Raid, που θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 29 Μαΐου 2022, στο Λουτράκι έχει αρχίσει.

Σε συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού – Τουρισμού, Θανάσης Παπαθανασίου, αναφέρθηκε στη σημασία του μηχανοκίνητου αθλητισμού και τη μακρόχρονη εμπειρία του δήμου, στην επιτυχή διοργάνωση αθλητικών γεγονότων, μεγάλου βεληνεκούς, όπως το Ράλι Ακρόπολις.

Έπειτα, τον λόγο έλαβε ο “οικοδεσπότης” του αγώνα, ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για μια ξεχωριστή αθλητική διοργάνωση, ένα κορυφαίο γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού με πανευρωπαϊκό χαρακτήρα, αφού συγκεντρώνει συμμετοχές από 32 χώρες και δημιουργεί πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία, όπως η προβολή και διαφήμιση του τόπου και τα άμεσα οικονομικά οφέλη.

Ο πρωτεργάτης αυτού του Ράλι, Μελέτης Σταμάτης, αναφέρθηκε στη διαδρομή και τις λεπτομέρειες του αγώνα και τόνισε πως πρόκειται για το δεύτερο σε συμμετοχές Rally Raid μετά το Dakar.

Θα συμμετέχουν 400 αγωνιζόμενοι ενώ θα βρεθούν στον αγώνα και 400 άτομα – συνοδοί – υποστηρικτικό προσωπικό. Θα λάβουν μέρος 281 μοτοσυκλέτες, 17 γουρούνες και 44 τετράτροχα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πρωτοβουλία να διεξαχθούν οι αγώνες στο Λουτράκι, ανήκει στον Πρόεδρο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Λουτρακίου, Μιχάλη Κανάκη, τον οποίο ευχαρίστησαν από κοινού οι θεσμικοί εκπρόσωποι.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Επερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου: Να αποτραπεί το «τερατούργημα» με τις σταθερές κατασκευές στο παραλιακό μέτωπο του Λουτρακίου

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του Λουτρακίου με τις σταθερές κατασκευές, που έχουν γίνει στα πλαίσια του έργου ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, να καταλαμβάνουν τεράστια έκταση, εξαφανίζοντας κυριολεκτικά ελευθέρους χώρους και πλατείες! Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της παρέμβασης αποτελεί η «πλατεία Κρήνης», όπου μετά την κατασκευή του τεράστιου στεγάστρου πλάτους 14 μέτρων, […]

Επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός, 88-86 την Μακάμπι

Το τρίποντο του Ντέρικ Γουίλιαμς στα 7.8΄΄ για τη λήξη, «λύτρωσε» τον Παναθηναϊκό, δίνοντας τέλος στο αρνητικό σερί των έξι διαδοχικών ηττών. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 88-86 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ, για την 19η αγωνιστική της Euroleague, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 7-12. Στον αντίποδα, οι Ισραηλινοί υποχώρησαν στο 10-9, χάνοντας έδαφος στην […]