18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Δήλωση Θανάση Πετράκου: Όλοι στον αγώνα για το Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα

Για μια ακόμη φορά οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες και φορείς της Ηλείας πήραν την πρωτοβουλία και ανέδειξαν τη μεγάλη σημασία της κατασκευής του δρόμου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα. Συνεπώς, μπορούμε να πούμε χωρίς υπερβολή ότι, ευτυχώς που υπάρχει και η Ηλεία και ενδιαφέρεται περισσότερο από τους Μεσσήνιους παράγοντες για το Καλό Νερό – Τσακώνα.

Φυσικά συγχαίρουμε και τον Δήμαρχο Καλαμάτας, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δημάρχου Πύργου και συμφώνησαν σε κοινόπλαίσιο διεκδίκησης, με το οποίο εμείς συμφωνούμε απόλυτα.

Δυστυχώς όμως, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, αν και Μεσσήνιος δεν έχει κάνει τίποτα για την προώθηση αυτού του σημαντικού οδικού άξονα, παρότι το ΠεΣυΠ, με δική μας πρωτοβουλία έχει πάρει τουλάχιστον τρεις φορές απόφαση στα τελευταία δυόμισι χρόνια. Ο κ. Νίκας δεν έθεσε το θέμα ούτε στις συναντήσεις του με τον κ. Μητσοτάκη ούτε στις συναντήσεις του με τον κ. Καραμανλή. Αρκέστηκε απλά να επαναλάβει τις θέσεις της κυβέρνησης, λες και είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η κυβέρνηση όμως είναι γνωστό ότι έχει παραπέμψει στις «ελληνικές καλένδες» το κομμάτι Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα και ο κ. Νίκας αντί να προβάλει και να υπερασπίσει τις θέσεις του ΠεΣυΠ όπως οφείλει, πετάει την μπάλα στην εξέδρα, πουλώντας «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» και προβάλλοντας ανεφάρμοστους οδικούς άξονες.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και την πίεσή μας, ώστε το μέτωπο που δημιουργείται μεταξύ Μεσσηνίας και Ηλείας να διευρυνθεί και να γίνει πιο διεκδικητικό, ώστε επιτέλους να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να εντάξει στο αμέσως προσεχές διάστημα την κατασκευή και του τμήματος Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα.

 

Ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου

Θανάσης Πετράκος

Περισσότερα Άρθρα

Η Πρωτοβουλία για την δημιουργία ΚΕΠΑ στο Άργος

Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας για την δημιουργία ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας), ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας ολόκληρης της Αργολίδας. Πλέον, οι συμπολίτες μας, θα μπορούν σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξυπηρετούνται στο Άργος, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία σε όμορους νομούς. Το Άργος, ως το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Αργολίδας, πρέπει να φιλοξενεί όλες […]

Τί έδειξαν οι αναλύσεις στο πόσιμο νερό από τη ΔΕΥΑ Ναυπλίου

Αποτελέσματα αναλύσεων στο πόσιμο νερό που πραγματοποιήθηκαν στις 29 και 30 Οκτωβρίου του 2020 δημοσιοποίησε η ΔΕΥΑ Ναυπλίου Αναλυτικά πραγματοποιήθηκαν αναλύσεις νερού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο – Κέντρο, στα 2ο & 5ο Δημοτικά Σχολεία – Συνοικισμός, στο  3ο Δημοτικό Σχολείο – Πρόνοια, στο  4ο Δημοτικό Σχολείο – Κούρτη, στο  6ο Δημοτικό Σχολείο – Άρια, στον 1ο Δημ.Παιδικό Σταθμό […]