19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Επιτροπή Μνήμης Νέας Κίου / Εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου

Η Επιτροπή Μνήμης Νέας Κίου και η ΚΕΔΑΜ, για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, παρουσιάζουν τις παρακάτω εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο, για το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου 2022 :

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Νέας Κίου, στo πλαίσιο των δράσεών του με αφορμή τον εορτασμό για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τιμώντας την πόλη που το στεγάζει και το στηρίζει επί 16 συναπτά έτη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Επιτροπή Μνήμης Νέας Κίου και την ΚΕΔΑΜ, διοργανώνει διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «Αειφορική διαχείριση του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος από τους πρόσφυγες στη νέα τους πατρίδα».
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαΐου (μπορούν να το παρακολουθήσουν μέλη της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας) και την Κυριακή 22 Μαΐου 2022.

Με την ευκαιρία της Διεθνούς ημέρας Μουσείων, διοργανώνεται σειρά εκδηλώσεων, στο Λασκαρίδειο Λαογραφικό Μουσείο Νέας Κίου, το Σάββατο 21 Μαΐου 2022.

Στις 11 το πρωί και στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στο Μουσείο, για μικρούς και μεγάλους, από την παιδαγωγό κ. Δήμητρα Δέδε.

Στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί προβολή ψηφιακού υλικού, με θέμα “Με τον φακό της Ιστορίας-Από την Κίο στη Νέα Κίο” (Επιμέλεια υλικού: Μπάμπης Αντωνιάδης).

Στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό. Τον συνοδεύουν στο κανονάκι ο Πάνος Δημητρακόπουλος και στο βιολί ο Σωτήρης Μαργώνης.

Περισσότερα Άρθρα

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ για τις προκηρύξεις νέων θέσεων Νοσοκομειακών Ιατρών ΕΣΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας εκφράζει την ικανοποίησή του για τις σωστά δομημένες προκηρύξεις νέων θέσεων Νοσοκομειακών Ιατρών ΕΣΥ, που αναρτήθηκαν πρόσφατα για τη Νοσηλευτική Μονάδα Άργους και τη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου, καθόσον σε αυτές υιοθετήθηκε η τακτική την οποία είχαμε εισηγηθεί εγγράφως αλλά και επισημάνει στις συναντήσεις μας με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και […]

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού διοργανώνει Ημερίδα Πρώτων Βοηθειών

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού προσκαλεί τα μέλη του να παραστούν στην Ημερίδα Πρώτων Βοηθειών που διοργανώνει την Τρίτη 12/04/2022 και την Πέμπτη 14/04/2022 στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Τολού. Οι βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών είναι απαραίτητες για όλους τους επαγγελματίες και εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού αλλά και εκτός. Οι βασικές αυτές γνώσεις μπορεί να […]