19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ελένη Παναγιωτοπούλου: Καταπληκτική η ομιλία και η συνολική παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κονγκρέσο των ΗΠΑ!

Καταπληκτική η ομιλία και η συνολική παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κονγκρέσο των ΗΠΑ!
Με ηρεμία, αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση, με άψογα αγγλικά χωρίς σαρδάμ και δισταγμό, με την άνεση αυτού που ξέρει ποιος είναι, ξέρει τι θέλει και σε ποιους απευθύνεται, μίλησε για όλα και καταχειροκροτήθηκε θερμά πολλές φορές!
Μίλησε για την δημοκρατία, για τους μακροχρόνιους δεσμούς των δύο χωρών, για τους αγώνες των Ελλήνων, για τα Ελληνοτουρκικά και την Κύπρο, για την πρόοδο της χώρας μας, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, για την ελληνική ομογένεια και για τους σύγχρονους κινδύνους που αντιμετωπίζει η δημοκρατία παγκοσμίως.
Για την κοινωνική και οικονομική ανισότητα και την αναποτελεσματικότητα θεσμών που, μαζί με το χαοτικό περιβάλλον των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργούν πρόσφορο έδαφος στον λαϊκισμό, τον αναθεωρητισμό και τα αυταρχικά καθεστώτα παγκοσμίως.
Είναι η αποστολή της γενιάς μας, κατέληξε, να θωρακίσουμε και να υπερασπίσουμε την αστική δημοκρατία και την ατομική ελευθερία.
Το θερμό χειροκρότημα που του χάριζαν συνεχώς οι εκπρόσωποι του Αμερικανικού έθνους, συχνά όρθιοι, ήταν πραγματικά συγκινητικό!
Φυσικά δεν τρέφω ψευδαισθήσεις.
Με την ομιλία αυτή δεν λύθηκαν τα προβλήματά μας και έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε, ώστε το θερμό χειροκρότημα να μετουσιωθεί σε θερμές πράξεις των ΗΠΑ προς τη χώρα μας.
Είναι όμως πολύ ωραίο το συναίσθημα που νιώθει κανείς, όταν βλέπει να τον εκπροσωπούν επάξια οι θεσμικοί παράγοντες της χώρας του!
Όταν διαπιστώνει, ανεξάρτητα ποιον είχε ψηφίσει, ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας του είναι αντάξιος του τίτλου του και μπορεί να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και να την εκπροσωπεί με τον αέρα και τον κοσμοπολιτισμό που της πρέπει!

Περισσότερα Άρθρα

Δημήτρης Καμπουράκης: Οσμίζονται τον αέρα σαν κυνηγόσκυλα

Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περιμάζεψε μετά το 2012 το πιο κακομαθημένο και χουλιγκανίστικο κομμάτι των ψηφοφόρων του κραταιού ΠΑΣΟΚ, είναι κοινό μυστικό. Οι τύποι αυτοί που πέταξαν σε μια νύχτα την πράσινη σημαία (η οποία για δεκαετίες είχε γίνει ένα με το χέρι τους), άρχισαν να βρίζουν και να δέρνουν εκείνους που ψήφιζαν (κατηγορώντας τους για […]

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: Η μείωση των Δημοτικών Τελών των κοινόχρηστων χώρων ήταν υποχρεωτική και επιβεβλημένη

Σε συνέχεια της αρχικής επιστολής μου από 14-11-2022 και της απάντησης σας  με ΑΡ.ΠΡΩΤ.9044/22-11-2022 που θα γνωστοποιήσω στους ενδιαφερόμενους δημότες μας, εγώ επιμένω ότι  ήταν μεγάλο λάθος  που το Δημοτικό μας συμβούλιο  δεν  προχώρησε  σε ανάλογη απόφαση  μείωση των δημοτικών τελών για τους κοινοχρήστους χώρους για τα οικονομικά έτη 2021-2022 όπως  είχαμε αποφασίσει ανάλογα  για […]