19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αφιέρωμα στους Αρβανίτες της Κορινθίας την Κυριακή στο Σοφικό

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρες 2022-2024: Άνθρωποι-Ιστορίες-Μνήμες», το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, συνδιοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στους Αρβανίτες της Κορινθίας, την Κυριακή 22 Μαΐου στις 6.30 το απόγευμα.

Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σολυγείας και τον Σύλλογο Γυναικών Σολυγείας «Λέλα Ιατρίδη», και θα πραγματοποιηθεί, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, στο Σοφικό Κορινθίας, ένα από τα εμβληματικά αρβανιτοχώρια του Νομού.

Ο ερευνητής – εκπαιδευτικός, Νικόλαος Γεωργίου, θα μιλήσει με θέμα τις μετακινήσεις και τον εποικισμό των Αρβανιτών στην Κορινθία.

Η ΕΡΤ είναι χορηγός επικοινωνίας στη σπουδαία αυτή εκδήλωση.

Περισσότερα Άρθρα

Στα χνάρια του Θησέα – Φαράγγι Τροιζήνας

Η Τροιζήνα θα μας δεχθεί αυτή την Κυριακή (20 Μαρτίου) με σκοπό να πεζοπορήσουμε στα χνάρια του μυθικού βασιλιά Θησέα και στο θρυλικό Διαβολογέφυρο του φαραγγιού του ποταμού Χρυσορρόα. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η πορεία μας θα ξεκινήσει από την πλατεία του ιστορικού, παραδοσιακού χωριού της Τροιζήνας και η διαδρομή μας θα περάσει δίπλα από σημαντικές ιστορικές […]

Παρουσίαση Προγράμματος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δήμου Ερμιονίδας 2022

Ο Δήμος Ερμιονίδας και το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού και Παιδείας, παρουσιάζουν και το φετινό καλοκαίρι, το Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων. Ο Πολιτισμός αποτελεί θεμέλιο λίθο της εξέλιξης και της ανάπτυξης του ανθρώπου. Ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια, λόγω των συνεχιζόμενων δυσκολιών που επέφερε η υγειονομική συνθήκη του covid – 19, ο Πολιτισμός αποτελεί διέξοδο […]