29 °C Argos, GR
6 Ιουλίου 2022

Απάντηση Θεοδωρικάκου σε Ανδριανό για την ανάγκη ενίσχυσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας

Στην 2189/19-4/2022 Αναφορά που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την ανάγκη ενίσχυσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας προκειμένου να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες της θερινής περιόδου απάντησε ο αρμόδιος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Στην απάντηση του Υπουργού αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σε απάντηση του ανωτέρω μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου, σας γνωρίζουμε ότι η ουσιαστική αντιμετώπιση των αναφυόμενων ζητημάτων αστυνομικής φύσης, καθώς και η αναβάθμιση της ποιότητας αστυνόμευσης όλων των περιοχών, εξαρτάται από ένα συνολικό, συστηματικό και υπεύθυνο σχεδιασμό της οργανωτικής δομής των αστυνομικών Υπηρεσιών, ανά την επικράτεια, καθώς και από την ορθολογικότερη και αποδοτικότερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Στο πλαίσιο αυτό, το Αρχηγείο καταβάλλει προσπάθειες για την πλέον επαρκή στελέχωση των περιφερειακών αστυνομικών Υπηρεσιών, αξιοποιώντας όλες τις παρεχόμενες δυνατότητες που προκύπτουν από την ισόρροπη κατανομή της συνολικής δύναμης του Σώματος, σε συνάρτηση με τις ειδικές προβλέψεις του κανονισμού που διέπει τις μεταθέσεις και τις εν γένει μετακινήσεις του ένστολου προσωπικού.

[hfe_template id='397365']

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στη Διεύθυνση Αστυνομίας (Δ.Α.) Αργολίδας, σημειώνεται ότι πέραν των πραγματοποιηθεισών, εντός του έτους 2021, λοιπών τοποθετήσεων – μετακινήσεων, έχει ήδη ληφθεί μέριμνα για την περαιτέρω ενίσχυσή της, κατά τις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους [προκήρυξη -10- θέσεων αστυνομικού προσωπικού διαφόρων βαθμών]. Διευκρινίζεται δε ως προς το διαλαμβανόμενο στην εν θέματι Αναφορά ζήτημα των συνταξιοδοτήσεων ότι ένας (1) αστυνομικός της εν λόγω Διεύθυνσης καταλαμβάνεται από το όριο ηλικίας των εξήντα (60) ετών έως την 31-12-2022 και πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί αυτεπαγγέλτως.

Τονίζεται, επίσης, ότι σύμφωνα με τα άρθρα 19 του π.δ/τος 100/ 2003 (Φ.Ε.Κ. Α’ – 94) και 15 του π.δ/τος 211/ 2005 (Φ.Ε.Κ. Α’ – 254), ως ισχύουν, παρέχεται η δυνατότητα στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου, καθώς και τον Διευθυντή της ανωτέρω Διεύθυνσης, να αποσπούν το προσωπικό τους μέχρι τον βαθμό του Αστυνόμου Α’, ανάλογα με τις εκάστοτε υπηρεσιακές ανάγκες. Αναφέρεται δε ότι προς το σκοπό της κάλυψης εποχιακών αναγκών ένεκα της αυξημένης επισκεψιμότητας του εν λόγω τουριστικού προορισμού, το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας ενισχύθηκε κατά τη θερινή περίοδο του έτους 2021, για το χρονικό διάστημα από 05-07-2021 έως 04-09-2021, με αστυνομικούς από υφιστάμενες Υπηρεσίες της ΓΕ.Π.Α.Δ. Πελοποννήσου, πλην όμως, για το τρέχον έτος δεν είχε εκδοθεί, μέχρι την 13-05-2022, σχετική διαταγή προς ενίσχυση της εν λόγω Υπηρεσίας.

Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μεταξύ του υπογράφοντος και του Υπουργού Τουρισμού, συζητήθηκαν θέματα ασφαλείας για την τουριστική περίοδο του τρέχοντος έτους. Στο πλαίσιο αυτό, οι πρόσθετες θέσεις αστυνομικών που θα στελεχώσουν τα κρίσιμα αεροδρόμια, τους κρίσιμους συνοριακούς σταθμούς, καθώς και τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας θα ενισχυθούν κατά 50% σε σχέση με πέρσι, όπου χρειαστεί, προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια για τους πολίτες, τους κατοίκους και τους τουρίστες. Προς πληρέστερη ενημέρωσή σας, σχετικά τυγχάνουν τα από 16 και 14-02-2022 Δελτία Τύπου του Υπουργείου μας (www.mopocp.gov.gr).

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι στο πλαίσιο της ουσιαστικής αποτίμησης της αποτελεσματικότητας των προκαθορισμένων μεταρρυθμίσεων, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας επανεκτιμώνται οι ανάγκες όλων των περιφερειακών Υπηρεσιών του Σώματος και εκδηλώνονται, όπου αυτό απαιτείται, οι απαραίτητες τροποποιήσεις της οργανωτικής δομής ή/και η ανακατανομή των οργανικών θέσεων σε αυτές, πάντοτε προς το σκοπό της διασφάλισης του υψηλότερου δυνατού επιπέδου απόδοσής τους, ενώ, παράλληλα, μελετώνται και αξιολογούνται -μεταξύ άλλων- οι προτάσεις που υποβάλλονται τόσο από τους συνδικαλιστικούς Φορείς του Σώματος όσο και από το ίδιο το αστυνομικό προσωπικό, για την κάλυψη των σύγχρονων απαιτήσεων, την εξασφάλιση της ισονομίας και της αξιοκρατικής αντιμετώπισης του προσωπικού».

Περισσότερα Άρθρα

Ολοκληρώνεται το δίτομο έργο για την Επίδαυρο

Ο Δήμος Επιδαύρου σε συνεργασία με τον εμπνευσμένο Επιδαύριο δημοσιογράφο-συγγραφέα κ. Βασίλη Καββαθά, προχώρησε στην έκδοση του δεύτερου τόμου που αφορά στο εικονογραφικό υλικό των Επιδαυρίων από το 1955 μέχρι σήμερα. Ο πρώτος είχε εκδοθεί με πρωτοβουλία του ιδίου. Πρόκειται για μία μοναδική και άρα πολύτιμη συλλογή αφισών από τον κ. Καββαθά ο οποίος τις […]

Αστυνομικά συμβάντα σε Αρκαδία και Μεσσηνία

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ   Συνελήφθη ένα (1) άτομο μετά από Ένταλμα Σύλληψης Συνελήφθη, χθες (4.10.2021) το απόγευμα, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, 28χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ροδόπης, για μεταφορά και διακίνηση λαθρομεταναστών.   [hfe_template id=’397365′] ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   Σε εξέλιξη οι […]

Follow by Email