12 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών κατά συγχώνευση επιβλήθηκε στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ομόφωνα για τη δολοφονία της Καρολάϊν πριν από ένα χρόνο.

Ομόφωνα του επιβλήθηκε επίσης χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

Νωρίτερα, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Τακτικοί δικαστές και ένορκοι κατέληξαν, μετά από διάσκεψη περίπου δύο ωρών, ότι ο 33χρονος πιλότος να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κακοποίηση ζώου και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να μη ληφθεί υπόψη η κατάθεση της Ελένης Μυλωνοπούλου, ενώ απέρριψε και τον ισχυρισμό περί βρασμού ψυχικής ορμής.

Εισαγγελέας: «Ειδεχθή και σκληρά» τα εγκλήματά του

Να απορριφθούν τα ελαφρυντικά του πρότερου βίου καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη ζήτησε από το δικαστήριο η εισαγγελέας της έδρας.

«Το στοίχημα είναι να μη χάνεται το μέτρο. Ο κατηγορούμενος είχε μια εξέχουσα επαγγελματική και μια καλή οικογενειακή ζωή. Θεωρώ υπερβολή να λέμε τα εγκλήματα που τέλεσε μια «παραφωνία» στη ζωή του. Ήταν ειδεχθή και σκληρά εγκλήματα. Τι να ακούω ότι είχε ασφαλίσει τη γυναίκα του, όταν τη σκότωσε;» είπε η εισαγγελέας. ζητώντας να απορριφθούν τα δυο ελαφρυντικά που ζήτησε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Σημειώνεται, ότι ο κατηγορούμενος ζήτησε την παροχή του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου και αυτό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. «Στην υπόθεση που εξετάζαμε είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι δεν πρέπει να του χορηγηθούν ελαφρυντικά. Θεωρώ αδιανόητο να στηρίξει το δικαστήριο ελαφρυντικές περιστάσεις επειδή ήταν καλός με την οικογένεια του, την οποία στο τέλος εξόντωσε».

Σχετικά με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, σχολίασε: «Φαντάζομαι θα τηρεί τους κανόνες, αλλά δε μπορούμε να μιλήσουμε για μετέπειτα καλή συμπεριφορά σε μόλις 12 μήνες».

Τι υποστήριξαν οι δικηγόροι του

Νωρίτερα, ο συνήγορος του ανέφερε πως «ήταν ένας άνθρωπος που συμμορφώνεται με την κοινωνία, δεν ήταν σεσημασμένος. Μορφώθηκε και αφιέρωσε τη ζωή του στην οικογένεια του και τη διαβίωσή της». «Έκανε αυτή την πράξη και κανένας δεν το περίμενε. Το λένε οι πληθώρα ενόρκων καταθέσεων που υπάρχουν. Είναι μια υπόθεση στην οποία ταιριάζει η αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου. Δεκτικό επιβεβαίωσης αυτού αποτελεί το λευκό ποινικό του μητρώο» συμπλήρωσε η έτερη συνήγορος του κατηγορουμένου.

Περισσότερα Άρθρα

Δίκη στην Πάτρα: Καθ΄ έξιν εγκληματίας 72 ετών με ισόβια, σκότωσε εν ψυχρώ γείτονα του, επειδή του έκοψε το δωρεάν ρεύμα

Την ποινή των ισοβίων δεσμών και επιπλέον 30 μήνες φυλάκιση επέβαλε, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών στον 72χρονο στυγνό δολοφόνο του 52χρονου Ανδρέα Χριστοδουλόπουλου από το Ελαιοχώρι Αχαΐας, διατηρώντας στην ουσία την πρωτόδικη απόφαση του 2020 στον Πύργο. Η εν ψυχρώ δολοφονία του 52χρονου από τον γείτονά του, είχε συνταράξει την Αχαΐα στις 8 Μαρτίου […]

Αθώος ο σύζυγος για τη δολοφονία της Γ. Φιλοπούλου στους Γαργαλιάνους – Ξέσπασε σε κλάματα!

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας αργά το απόγευμα της Δευτέρας έκρινε αθώο τον σύζυγο της Γεωργίας Φιλοπούλου που είχε βρεθεί δολοφονημένη σε αγροτική περιοχή στο αυτοκίνητο της στους Γαργαλιάνους τον Δεκέμβριο του 2016 Ο 63χρονος είχε κριθεί ύποπτος από την πρώτη στιγμή αλλά δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εις βάρος του. Στην πορεία όπως και μετά από αρκετούς μήνες […]