20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ανδριανός στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στο Ναύπλιο: Η κυβέρνηση διαμορφώνει ένα νέο θεσμικό περιβάλλον και μια νέα σχέση ανάμεσα στο κράτος και τον πολίτη, τον επαγγελματία, την επιχείρηση στη βάση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, της αξιοπιστίας και της αποτελεσματικότητας

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παραβρέθηκε στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που διεξάχθηκε στο Ναύπλιο. Στον χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλω με τη σειρά μου να καλωσορίσω όλες και όλους σας όσοι ήρθατε στο Ναύπλιο και στην Αργολίδα γι’ αυτή τη Γενική Συνέλευση και να συγχαρώ την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και το Επιμελητήριο Αργολίδας για την προετοιμασία και τη διοργάνωσή της.

Εσείς, οι άνθρωποι της δημιουργίας, της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, γνωρίζετε από πρώτο χέρι τις δυσκολίες της τρέχουσας περιόδου.

Την ώρα που η ελληνική οικονομία έδειχνε ξανά τον δυναμισμό της, αφενός η κρίση της πανδημίας, και αφετέρου πλέον και ο πόλεμος στην Ουκρανία με τις επιπτώσεις του στο κόστος της ενέργειας και στη σταθερότητα των διεθνών αγορών ήρθαν να προσθέσουν νέες αβεβαιότητες και προκλήσεις.

Σ’ αυτή τη δύσκολη συνθήκη, η Κυβέρνηση εξαντλεί κάθε δυνατότητα στήριξης της πραγματικής οικονομίας, εμπλουτίζοντας μάλιστα διαρκώς τη φαρέτρα της με νέα μέτρα, δράσεις και πρωτοβουλίες.

Πολύ περισσότερο, διεκδικεί και διασφαλίζει ευρωπαϊκά κονδύλια και κοινές ευρωπαϊκές λύσεις που δίνουν ανάσες ζωής.

Είναι ο επιτακτικός και έντονος χαρακτήρας των επιπτώσεων της διπλής κρίσης της πανδημίας και του πολέμου στη γειτονιά μας που μπορεί συχνά ως ένα βαθμό να καλύπτει τις σημαντικές θεσμικές παρεμβάσεις που αναλαμβάνονται από την Κυβέρνηση για τη ριζική βελτίωση του επιχειρηματικού και επαγγελματικού περιβάλλοντος της χώρας μας και την αναβάθμιση των προοπτικών της εθνικής μας οικονομίας.

Έτσι, δίπλα στα αναγκαία έκτακτα μέτρα στήριξης για την απώλεια του τζίρου λόγω της πανδημίας, δίπλα στα αναγκαία έκτακτα μέτρα για την ανακούφιση από την εξωγενή αύξηση του κόστους της ενέργειας, πρέπει να δούμε τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις για τη μείωση της γραφειοκρατίας, για τη διευκόλυνση του επιχειρείν, για τον εκσυγχρονισμό και εξορθολογισμό των εργασιακών ρυθμίσεων, για τη σταδιακή μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης της εργασίας και της επιχειρηματικότητας.

Πρόκειται για βαθιές και ώριμες μεταρρυθμίσεις που δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε, με την επιστροφή της διεθνούς κανονικότητας, η ελληνική οικονομία να κάνει το αναπτυξιακό άλμα που αποδεδειγμένα μπορεί και που χρειάζεται η πατρίδα μας.

Εδώ στην Αργολίδα, απόδειξη της βούλησης και της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να στηρίξει τους ανθρώπους της προκοπής και της παραγωγής, υπήρξε η τάχιστη προκαταβολή των αποζημιώσεων, που ανέρχονται σε 300 ευρώ το στρέμμα, σε πληγέντες παραγωγούς από τον παγετό του Ιανουαρίου.

Πριν από λίγες μέρεςψηφίστηκε στη Βουλή η σχετική τροπολογία, την ώρα που προηγουμένως η σχετική διαδικασία χρειαζόταν 12 και 15 μήνες.

Το παράδειγμα αυτό, ένα μόνο μεταξύ πολλών άλλων, καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση διαμορφώνει βήμα-βήμα ένα νέο θεσμικό περιβάλλον και ταυτόχρονα μια νέα σχέση ανάμεσα στο κράτος και τον πολίτη, τον επαγγελματία, την επιχείρηση στη βάση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, της αξιοπιστίας και της αποτελεσματικότητας.

Όλα αυτά βεβαίως, δεν ακυρώνουν τον δύσκολο χαρακτήρα της τρέχουσας συγκυρίας. Γι’ αυτό και η Γενική αυτή Συνέλευση έχει ιδιαίτερη σημασία, τόσο για τη διατύπωση προτάσεων που θα καταστήσουν αποτελεσματικότερη την αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής περιόδου, όσο και για την ενίσχυση των θεσμικών μεταρρυθμίσεων που θα αλλάξουν ριζικά προς το καλύτερο το επιχειρηματικό και επαγγελματικό περιβάλλον της χώρας μας.

Με την πεποίθηση λοιπόν ότι από τη σημερινή μέρα θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα και προτάσεις σ’ αυτή την κατεύθυνση, για μια ακόμη φορά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και καλή διαμονή στο Ναύπλιο και στην Αργολίδα».

 

Περισσότερα Άρθρα

Η Ελισάβετ Δήμα Πετροπούλου ανανεώνει τη στήριξή της στην ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ

Η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑΜ και εικαστικός Ελισάβετ Δήμα Πετροπούλου ανανεώνει την στήριξή της στην παράταξη των έργων και θα αγωνιστεί με τον Δημήτρη Καμπόσο για μια ακόμα νικηφόρα πορεία! Της ευχόμαστε καλή επιτυχία! Ο Ηλίας Πέζος έχει καταγωγή από την Αλέα και τα τελευταία χρόνια είναι Πρόεδρος της Κοινότητας Αλέας. Είναι αγρότης και κτηνοτρόφος στο […]

Με την υποστήριξη της ΚΕΔΑΜ θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Χορεύοντας Μαζί» (5/7/2023)

«Χορεύοντας Μαζί» Τετάρτη 5-7-2023 Πλατεία Αγίου Πέτρου,  Άργος,  στις 8.30 μ.μ. Σε όλες τις στιγμές της ζωής, ευχάριστες ή δυσάρεστες, είμαστε όλοι μαζί! Μια κοινωνία δεμένη, όπως στον κύκλο του χορού, όπου ένα αόρατο νήμα ενώνει τον τελευταίο με τον πρώτο χορευτή. Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Χορευτική Παιδεία με χαρά μας προσκαλεί να γίνουμε όλοι […]