15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Δεύτερη μέρα της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στο Ναύπλιο

Ξεκίνησαν στο Fougaro Art Center στο Ναύπλιο οι εργασίες της δεύτερης μέρας της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Αργολίδας με μήνυμα «Στηρίζουμε, Αναπτύσσουμε, Καινοτομούμε».

Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε την Παρασκευή στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού Μ. Αλέξανδρος στο Άργος, με τις τοποθετήσεις και το καλωσόρισμα του προέδρου της Κ.Ε.Ε.Ε. κ. Ιωάννη Μασούτη και του προέδρου του Επιμελητηρίου Αργολίδας, κ. Φώτη Δαμούλου.

Η ολομέλεια ενέκρινε τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης της Κ.Ε.Ε.Ε. η οποία πραγματοποιήθηκε, στην Αθήνα, στις 26 & 27 Νοεμβρίου 2021. Ακολούθησε η έγκριση διοικητικού απολογισμού της Κ.Ε.Ε.Ε. (έκθεσης πεπραγμένων), έτους 2021, με εισηγητή τον κ. Παναγιώτη Αγνιάδη, γενικό γραμματέα Κ.Ε.Ε.Ε.

Ακόμα, η ολομέλεια ενέκρινε τον οικονομικό απολογισμό της Κ.Ε.Ε.Ε., έτους 2021, με εισηγητή τον κ. Ιωάννη Βουτσινά, οικονομικό επόπτη Κ.Ε.Ε.Ε. Αναλύθηκαν θέματα όπως η επιμελητηριακή νομοθεσία και η ρύθμιση θεμάτων τα οποία αφορούν τα επιμελητήρια, με ενημέρωση από τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα της ΚΕΕΕ, κκ. Ιωάννη Μασούτη και Παναγιώτη Αγνιάδη αντίστοιχα.

Παράλληλα οι πρόεδροι των επιμελητηρίων μίλησαν για το Έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Επιχειρηματικότητας» το οποίο παρουσίασε ο διευθυντής της Κ.Ε.Ε.Ε., κ. Βασίλης Αποστολόπουλος.

Σήμερα Σάββατο συνεχίστηκε η Γ.Σ. της ΚΕΕΕ, στο Ναύπλιο με την εισαγωγική τοποθέτηση από τον κ. Ιωάννη Μασούτη, πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Θέμα της εισήγησης, οι ευκαιρίες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από το ταμείο ανάκαμψης, η ενεργειακή κρίση και τα μέτρα που αναμένουν οι επιχειρήσεις από την πολιτεία.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί επισήμων μεταξύ άλλων του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και δυο ενημερωτικά πάνελ με θεματικούς άξονες «Ενέργεια και κόστος ζωής» και «Επιχειρηματικότητα και βιωσιμότητα Επιμελητηρίων».

.

Περισσότερα Άρθρα

Δ. ΟΡΦΑΝΟΣ: Καλωσορίζω στην παράταξη μας τoν Σταύρο Κουτρουμπή

Άλλη μια σοβαρή υποψηφιότητα στο πλευρό της παράταξης μας. Ο οικονομολόγος Σταύρος Κουτρουμπής, η επαφή του με τα κοινά και οι ικανότητες του στη διοίκηση είναι γνωστές σε όλους. Μεγάλη μου τιμή η υποψηφιότητα του, τον ευχαριστώ και του εύχομαι καλή επιτυχία”. Δημήτρης Ορφανός Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων

Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας

Η Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Φεβρουαρίου. Καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της UNESCO, για την προώθηση της γλωσσικής πολυμορφίας και τη διάσωση των ολιγότερο ομιλουμένων γλωσσών. Αφορμή για την υιοθέτησή της το 1999 από τη Γενική Συνέλευση της UNESCO στάθηκε η Σφαγή της Ντάκα στις 12 Φεβρουαρίου του 1952, όταν φοιτητές του Ανατολικού Πακιστάν (σημερινού […]