27 °C Argos, GR
17 Μαΐου 2022

Δικαιώνει τη ΔΕΥΑ Ναυπλιέων το Υπουργείο Εσωτερικών / Εξοφλημένη η απαίτηση για τον Βιολογικό

Η ΔΕΥΑΝ τα τελευταία δύο έτη σύρεται αναίτια σε μία δικαστική διαμάχη με την Δ.Ε.Υ.Α. ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ απόρροια μία εξοφλημένης απαίτησης της δεύτερης που καταχρηστικά προσπαθεί να εισπράξει δις από την δημοτική μας επιχείρηση.
Από την πρώτη μέρα που συνέβη αυτό με αίσθημα ευθύνης διατυμπανίζαμε με κάθε τρόπο ότι αυτή η απαίτηση έχει ήδη εξοφληθεί.
Επιλέξαμε τον δρόμο των τεκμηριωμένων απαντήσεων και την ορθή διαδικασία και όχι το δρόμο των εντυπώσεων .
Την Τρίτη 03/05/2022 με αριθμό πρωτοκόλλου 27972 ήρθε η απάντηση από την ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝ. ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ & ΑΝΑΠΤ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ Τ.Α στο ερώτημά μας :
ΘΕΜΑ: Παροχή διευκρινίσεων σχετικά με την αναλογούσα επιχορήγηση στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου από το πρόγραμμα επιχορήγησης δήμων για την εξόφληση υποχρεώσεων από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.
Σας παραθέτουμε την απάντηση αυτούσια όπως την προσκομίσαμε και στο αρμόδιο δικαστήριο.
«Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού εγγράφου σας αναφορικά με την αναλογούσα επιχορήγηση στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου από το πρόγραμμα επιχορήγησης δήμων για την εξόφληση υποχρεώσεων από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις σας ενημερώνουμε τα ακόλουθα:
Με τις διατάξεις όπως παρατίθενται στις παρακάτω φωτογραφίες πληρώθηκε στη ΔΕΗ Α.Ε. ποσό ύψους 6.992.163,20€.
Από τα παραπάνω λοιπόν προκύπτει ότι εφόσον μέρος της οφειλής προς τη ΔΕΗ ΑΕ που απορρέει από την αριθμ. 129/29-10-2020 διαταγή πληρωμής αφορά σε υποχρέωση της ΔΕΥΑ Ναυπλίου λόγω συν διαχείρισης της Βιολογικής Μονάδας επεξεργασίας λυμάτων, αυτή έχει εξοφληθεί από το εν λόγω πρόγραμμα του Υπουργείο Εσωτερικών.»
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
Μ. ΝΙΚΟΥ
Η απάντηση αυτή από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου σε συνδυασμό με την γνωμοδότηση του δικηγορικού γραφείου του Κου Ζυγούρη (Δικηγορική εταιρία που εκπροσωπεί όλες τίς Δ.Ε.Υ.Α.) η οποία γνωμοδοτεί στο ίδιο ακριβώς πνεύμα όπως επίσης και η εταιρία ορκωτών λογιστών UHY ΑΞΩΝ ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ Α.Ε. στην έκθεση της, η οποία και αυτή έχει κατατεθεί στο αρμόδιο δικαστήριο, γνωμοδοτεί για το αυτονόητο και υπέρ των δίκαιων αιτημάτων μας καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο χειριστήκαμε την υπόθεση, σοβαρά και τεκμηριωμένα.
Σκοπός μας από την πρώτη στιγμή ήταν να διαφυλάξουμε την δημόσια περιουσία και τα χρήματα των δημοτών μας κλείνοντας τα αυτιά μας στις προτροπές των λίγων που ζητούσαν να πληρώσουμε πάλι.
Τις επόμενες ημέρες θα ζητηθεί αρμοδίως από την Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. να πράξει τα δέοντα όσον αφορά την λογιστική τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων που έχει ως διαχειρίστρια του κοινού βιολογικού και να δώσει τις απαντήσεις που πρέπει για αυτή την αχαρακτήριστη πράξη της.

Περισσότερα Άρθρα

Το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Αργολίδας

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Αργολίδας όπως προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 27ης Φεβρουαρίου 2022 είναι η ακόλουθη: Πρόεδρος :          Χουντάλας         Κωνσταντίνος Αντ/δρος  :           Καδόγλου          Ευστράτιος [hfe_template id=’397365′] Γ. Γραμματέας :   Κουτσόπουλος  Δημήτριος Ταμίας :                Κανούσης         Δημήτριος Έφορος Λέσχης : Παϊβανάς          Γεώργιος Μέλος :                 Διδασκάλου      Σωκράτης Μέλος :                 Προκοπίου       Κωνσταντίνος […]

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ-ΕΦΚΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: Θα δηλώσουμε ΠΑΡΟΝ  στην συγκέντρωση που οργανώνουν οι Ομάδες Γυναικών Ναυπλίου και Άργους

Δεν αρκεί να παρακολουθούμε έντρομοι στην τηλεόραση τα   δεινά του πολέμου, σήμερα στην Ουκρανία, εχθές στην Κύπρο, στην Γιουγκοσλαβία, στη Συρία,  στο Αφγανιστάν  ή  όπου γης  αύριο. ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ  ΜΑΣ Η φετινή μέρα της γυναίκας, να  είναι μέρα πάλης, ενάντια στους  ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στη εμπλοκή. [hfe_template id=’397365′] Να […]

Follow by Email