18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

«Συνήθως συνομιλώ με κόσμο που αποτελεί το παρόν. Η διαφορά σήμερα είναι ότι μιλάω με εσάς που είστε το μέλλον». Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής ομιλητής στην εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας»

Τεράστια απήχηση, είχε η εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας» του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και συναφών τμημάτων που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11η Μαΐου, στην Τρίπολη όπου τελειόφοιτοι φοιτητές και απόφοιτοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την αγορά εργασίας.

Στην εκδήλωση, εκ των βασικών ομιλητών, ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στον σημαντικό χαρακτήρα της δράσης και τις ευκαιρίες που δίνει στους αποφοίτους και φοιτητές. Στη διάρκεια της ομιλίας του, υπογράμμισε ότι οι τρεις κρίσεις (μνημόνια, πανδημία και πόλεμο) που έχουν βιώσει οι φοιτητές, είναι εφόδια για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. «Να φροντίζετε στις κρίσεις να κρατάτε τα θετικά γιατί τα αρνητικά φεύγουν και ξεχνιόνται» σημειώνει και προσθέτει «πρέπει να έχετε στόχο, επιμονή, υπομονή και όχι εφήμερο όραμα».

Ο κ. Τρουπής αναφερόμενος στην επιχειρηματικότητα τόνισε με έμφαση: «δεν υπάρχει μεγάλος ή μικρός επιχειρηματίας, υπάρχει ο οργανωμένος και ο ανοργάνωτος επιχειρηματίας». Δεν παρέλειψε να επισημάνει για ακόμη μία φορά ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας είναι πάντα ανοικτό για τους απόφοιτους και τελειόφοιτους ώστε να τους φέρει σε επαφή με επιχειρήσεις της περιοχής όπου μπορούν να κάνουν την πρακτική τους ή ακόμα και να αναζητήσουν συνεργασία. Για να δείτε το απόσπασμα της ομιλίας του Προέδρου Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννη Τρουπή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr.

Στην εκδήλωση, εταιρείες και ερευνητικά κέντρα από τον ευρύτερο χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών πραγματοποίησαν συναντήσεις και συνεντεύξεις με τους τελειόφοιτους και αποφοίτους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Περισσότερα Άρθρα

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ: Ειδική Επετειακή Εκδήλωση για τα 200 χρόνια

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ σας προσκαλούν στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την άλωση του Παλαμηδίου και την απελευθέρωση της πόλης του Ναυπλίου στην Ειδική Επετειακή Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό) την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και ώρα 18:00.

Η ΝΕΑ Αρχή συμπράττει με την παράταξη του Δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου «Αλλαγή Πορείας» σε μια κίνηση για την βέλτιστη αντιμετώπιση των θεμάτων που απασχολούν τους δημότες μας

Η σύμπραξη των δύο παρατάξεων κρίθηκε αναγκαία στα πλαίσια της κοινής πεποίθησης για συστράτευση (διατηρώντας παράλληλα τις αρχές και την αυτονομία έκφρασης) όλων, προκειμένου να υλοποιηθούν τα σχέδια, δράσεις και προγράμματα που ήδη έχουν τεθεί σε τροχιά υλοποίησης από τη σημερινή δημοτική αρχή του Δήμου Άργους Μυκηνών. Παράλληλα ο Δήμαρχος κ. Καμπόσος δεσμεύεται να εκλεγεί […]