14 °C Argos, GR
3 Φεβρουαρίου 2023

Ο Κάρολος στη βρετανική Βουλή, στη θέση της βασίλισσας Ελισάβετ που αντιμετωπίζει προβλήματα κινητικότητας

Φανερά λυπημένος εμφανίστηκε σήμερα ο πρίγκιπας Κάρολος στην έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου, λόγω της απουσίας της βασίλισσας Ελισάβετ – για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 60 χρόνια.

Κατά την απουσία της βασίλισσας, ο πρίγκιπας Κάρολος ανέλαβε σημαντικότερο συνταγματικό καθήκον του αρχηγού του κράτους, σε μια κίνηση που θεωρήθηκε σημαντική μετατόπιση των αρμοδιοτήτων του ως εν αναμονή βασιλιά. Μαζί του ήταν και ο γιος του πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο οποίος επίσης εκπροσωπούσε τη βασίλισσα στην εκδήλωση.

Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 60 χρόνια απέχει η βασίλισσα

Η 96χρονη βασίλισσα Ελισάβετ, αναγκάστηκε να ακυρώσει την εμφάνισή της στο Κοινοβούλιο αργά χθες το βράδυ, καθώς συνεχίζει να αντιμετωπίζει «επεισοδιακά προβλήματα κινητικότητας» και αφού ακολούθησε τις συμβουλές των γιατρών της, ανακοίνωσαν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Είναι η πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 60 χρόνια που χάνει τη συγκεκριμένη τελετή.

Η βασίλισσα απείχε από την τελετή αυτή δύο φορές κατά τη διάρκεια της 70χρονης βασιλείας της -το 1959 και το 1963, όταν ήταν έγκυος στους γιους της Άντριου και Έντουαρντ. Η βασίλισσα, που έχει χάσει μια σειρά από δημόσιες εκδηλώσεις από τότε που νοσηλεύτηκε για ένα βράδυ τον περασμένο Οκτώβριο για αδιευκρίνιστη ασθένεια, εξέδωσε ειδικές επιστολές, εξουσιοδοτώντας τον Κάρολο και τον Ουίλιαμ να φέρουν εις πέρας τα καθήκοντά της σε αυτή την τελετή.

Η απουσία της βασίλισσας Ελισάβετ και ο λυπημένος Κάρολος

Ο πρίγκιπας Κάρολος κάθισε δίπλα στον άδειο θρόνο της βασίλισσας Ελισάβετ και πολλές φορές κοίταξε το στέμμα της μητέρας του προτού απευθυνθεί στους βουλευτές των κομμάτων. Το αυτοκρατορικό κρατικό στέμμα – το μεγαλύτερο σύμβολο της βρετανικής κυριαρχικής δύναμης και εξουσίας – είχε μεταφερθεί στο Ουέστμίνστερ πριν από τον πρίγκιπα της Ουαλίας με λιμουζίνα συνοδευόμενο από τον κοσμηματοπώλη του Στέμματος της Βρετανίας. Τοποθετήθηκε σε ένα τραπέζι μπροστά από τον Κάρολο, ο οποίος το κοίταξε αρκετές φορές.

Τι περιλαμβάνει η ατζέντα της κυβέρνησης Τζόνσον

Ο πρίγκιπας Κάρολος της Βρετανίας παρουσίασε σήμερα τη νομοθετική ατζέντα της κυβέρνησης, αναφερόμενος επιγραμματικά στην επιστροφή του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στις προεκλογικές του δεσμεύσεις να αντιμετωπίσει τις περιφερειακές ανισότητες σε όλη τη Βρετανία και να μεγιστοποιήσει τις μετά το Brexit ελευθερίες.

Στην ομιλία παρουσιάστηκαν 38 νομοσχέδια, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για την αναδιάρθρωση της αγοράς ελεγκτικών υπηρεσιών, την πάταξη της παράνομης χρηματοδότησης και την προσπάθεια να γίνει πιο ελκυστικό το Σίτι του Λονδίνου σε διεθνείς επενδυτές μετά το Brexit.

«Η προτεραιότητα της κυβέρνησης της Αυτής Μεγαλειότητας είναι να αναπτυχθεί και να ενδυναμωθεί η οικονομία και να μειωθεί το κόστος διαβίωσης για τις οικογένειες», δήλωσε ο Κάρολος στο Κοινοβούλιο, διαβάζοντας την ομιλία εξ ονόματος της βασίλισσας, που δεν παρευρέθηκε στην τελετή λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με την κινητικότητά της.

«Η κυβέρνηση της Αυτής Μεγαλειότητας θα ωθήσει την οικονομική ανάπτυξη για να βελτιώσει τα επίπεδα διαβίωσης και να χρηματοδοτήσει βιώσιμες επενδύσεις στις δημόσιες υπηρεσίες. Αυτό θα υπογραμμιστεί από μια υπεύθυνη προσέγγιση στα δημόσια οικονομικά, μειώνοντας το χρέος παράλληλα με την μεταρρύθμιση και τη μείωση φόρων».

Περισσότερα Άρθρα

ΠΟΥ: Η πανδημία του κορονοϊού δεν αποτελεί δικαιολογία, πρέπει να κινούμαστε

Όλοι οι ενήλικες θα πρέπει να κάνουν κάθε εβδομάδα 150 λεπτά έντονης άσκησης, η οποία είναι ακόμη πιο σημαντική για τη σωματική και ψυχική τους υγεία στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, προειδοποίησε χθες Τετάρτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοινώνοντας τις νέες οδηγίες του για τη σωματική άσκηση. «Αν δεν παραμείνουμε ενεργοί, κινδυνεύουμε να […]