17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Προβολή του «Mακρόνησος, μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά», στη Σκάλα Λακωνίας

Η ταινία τεκμηρίωσης, «Mακρόνησος, μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά», θα προβληθεί το Σάββατο 7 Μαΐου, (20:00,) στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ευρώτα, στη Σκάλα.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ σε παραγωγή από το ΚΚΕ για το κολαστήριο της Μακρονήσου, βασισμένο σε 36 μαρτυρίες αγωνιστών, με την Κομματική Οργάνωση Βάσης Ευρώτα να απευθύνει κάλεσμα παρακολούθησής του.

Το «ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ. Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά» βασίζεται σε 36 αληθινές μαρτυρίες. Όλες τους δίνουν με λεπτομερή περιγραφή τη σειρά των γεγονότων για το κολαστήριο της Μακρονήσου ως τόπου εξορίας και βασανισμού, με στοιχεία αλλά και ονόματα.

  • Στo Νταχάου τής Μεσογείου

«Οι μαρτυρίες αυτές είναι φόρος τιμής στους αγωνιστές της Μακρονήσου, του αποκαλούμενου “Νταχάου της Μεσογείου”. Εκεί όπου οι μηχανισμοί καταστολής τελειοποιήθηκαν, η βία συστηματοποιήθηκε και οι πολιτικά διωκόμενοι έζησαν τη μεγαλύτερη αναμέτρησή τους όχι μόνο με τον ταξικό αντίπαλο, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Μοναδικός σκοπός: Nα υποταχθούν, να δηλώσουν μετάνοια, να αποκηρύξουν το ΚΚΕ και τις ιδέες τους», αναφέρουν από το ΚΚΕ.

Όπως ειπώθηκε, «…σημαντικοί ηθοποιοί έδωσαν τη φωνή τους για να αναπαρασταθούν όσο πιο ζωντανά και ηχηρά γίνεται αυτές οι μαρτυρίες.

Οι Δημήτρης Αντωνιάδης, Ελένη Γερασιμίδου, Κώστας Καζάκος, Δημήτρης Καταλειφός, Δανάη Κατσαμένη, Γιώργος Κιμούλης, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Πέρης Μιχαηλίδης, Παύλος Ορκόπουλος, Θέμης Πάνου, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιάννης Στάνκογλου αφηγούνται με συνταρακτικό τρόπο προσωπικές μαρτυρίες αγωνιστών, που μαρτύρησαν πάνω στο νησί…»

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Δράσεις ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού από το σύλλογο “Η Αλληλεγγύη”

Η 25η Οκτωβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Για το λόγο αυτό, γυναίκες-μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Αργολίδας “Η Αλληλεγγύη” έκαναν στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας συμβολική επίσκεψη ευαισθητοποίησης για την πρόληψη. Μετά την επίσκεψη στον αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σχοινοχωρίτη πρόσφεραν στις υπαλλήλους από ένα ροζ τριαντάφυλλο.   Τόνισαν ότι ο καρκίνος του μαστού είναι μια ασθένεια η […]

Εορτασμός για την Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας στον Άγιο Λουκά

Και στην Αργολίδα θα πραγματοποιηθεί ο Εορτασμός της Ημέρας Τιμής Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας Ευάγγελος Πιπέρης μας προσκαλεί στην εκδήλωση εορτασμού. Ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27-06-2021 και ώρα 10.00 στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά του Ιατρού στα Πυργιώτικα Αναλυτικά το πρόγραμμα: 9:40 Πέρας προσέλευσης προσκεκλημένων. 9:50 […]