20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σάλος με περιστατικό κακοποίησης γάτας σε ταβέρνα – Παρέμβαση Θεοδωρικάκου

Σάλο και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει την κακοποίηση μια γάτας.

Συγκεκριμένα στο βίντεο φαίνεται ένας άντρας, ο οποίος κάθεται σε μια ψαροταβέρνα και προσπαθεί να δελεάσει με φαγητό μια πεινασμένη γατούλα, ενώ στη συνέχεια την κλωτσάει με δύναμη και τη ρίχνει στη θάλασσα.

https://www.zougla.gr/greece/article/salos-me-to-peristatiko-kakopisis-gatas-stin-edipso—paremvasi-8eodorikakou

Το περιστατικό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ο Υπουργός επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και με τον Διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλη Παπακώστα, ζητώντας να βρεθεί ο δράστης που κλώτσησε γατάκι για να πέσει στη θάλασσα. Ο Υπουργός ανέφερε ότι θα γίνουν όσα προβλέπει ο νόμος για την προστασία των ζώων.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

Περισσότερα Άρθρα

89.271 τροχονομικοί έλεγχοι και 17.753 παραβάσεις το διάστημα από 25 έως 31 Δεκεμβρίου 2022

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με βάση τις πάγιες εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την ελληνική επικράτεια. Συγκεκριμένα το διάστημα από 25 έως 31 Δεκεμβρίου 2022, διενεργήθηκαν 89.271 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 17.753 παραβάσεις. Πιο αναλυτικά, παραβάσεις βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια, ως ακολούθως: 348 στην Αττική, 310 στη Θεσσαλία, […]

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 4.4.2023 έως και χθες (7.4.2023), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, […]