19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Χωριά της Αργολίδας θα υπάγονται στη ΔΟΥ Κορίνθου

Ανακαθορίζεται από την ΑΑΔΕ η κατά τόπο αρμοδιότητα ορισμένων εφοριών, με στόχο, όπως σημειώνει η Ανεξάρτητη Αρχή, την αναβάθμιση της λειτουργίας της Φορολογικής Διοίκησης για την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων.
Η αλλαγή στις χωρικές αρμοδιότητες γίνεται, ώστε η περιοχή κάθε Ταχυδρομικού Κωδικού να ανήκει εξ ολοκλήρου σε συγκεκριμένη ΔΟΥ και να μη μοιράζεται σε δύο ή περισσότερες. Με αυτόν τον τρόπο, η ΑΑΔΕ μπορεί να εντοπίζει αυτόματα την αρμόδια ΔΟΥ και να αναπτυχθούν περαιτέρω ψηφιακές υπηρεσίες προς πολίτες και επιχειρήσεις, όπως την αλλαγή κατοικίας, την έναρξη ατομικής επιχείρησης, την απόδοση ΑΦΜ.
Αυτό πρακτικά για την Αργολίδα σημαίνει ότι τα χωριά που έχουν Ταχυδρομικό Κώδικα 20500 από τη ΔΟΥ  Άργους θα υπάγονται στη ΔΟΥ Κορίνθου.
Τα χωριά του Δήμου Άργους-Μυκηνών είναι: Άγιος Νικόλαος, Αλέα, Πλατάνι, Σκοτεινή, Φρουσιούνα.
Τον ίδιο Ταχυδρομικό Κώδικα (20500) έχουν και τα χωριά της Νεμέας τα οποία παραμένουν φυσικά στη ΔΟΥ Κορίνθου. Ο ανακαθορισμός της κατά τόπο αρμοδιότητας των ανωτέρω ΔΟΥ ισχύει: α) από την Παρασκευή 6 Μαΐου για τους φορολογούμενους φυσικά ή νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που θα αποκτήσουν ΑΦΜ και για όσους θα προβούν σε έναρξη εργασιών, ενώ β) η μεταγραφή των φορολογουμένων, οι οποίοι δεν εμπίπτουν στις παραπάνω περιπτώσεις, στη νέα ΔΟΥ, στην οποία αυτοί θα υπάγονται, θα πραγματοποιηθεί κεντρικά από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, από 16 έως 19 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα Άρθρα

Δημήτρης Κωστούρος: “Δεσμεύομαι να παραμείνω διαφορετικός από αυτούς με την ευλύγιστη πολιτική ηθική”

Δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου να εμπλακώ σε μια άνευ ουσιαστικής σημασίας αντιπαράθεση. Λυπούμαι βαθύτατα για την εκκωφαντική σιωπή  των δημοκρατικά εκλεγμένων αλλά και των υποψηφίων ….. οι οποίοι δείχνουν ότι η πολιτική ηθική τους είναι τόσο ευλύγιστη που μπορεί εύκολα να φτάσει στο ψέμα και σε παραπλανητικές μεθόδους τύπου «ανώνυμα φυλλάδια γεμάτα ψέματα, […]

Σύσκεψη για τον δικαστικό χάρτη της Αργολίδας

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, κ. Ιωάννη Μπουγά με κύριο θέμα συζήτησης τον Δικαστικό Χάρτη της Αργολίδας και τα αιτήματα του Δικηγορικού Συλλόγου Αργολίδας που αφορούν: 1. Στη διατήρηση του Πρωτοδικείου Σπάρτης στην αρμοδιότητα του Εφετείου Ναυπλίου. 2. Στη διατήρηση του Ειρηνοδικείου Άστρους […]