19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Εργατική Πρωτομαγιά 2022

Εργαζόμενοι – Άνεργοι – Συνταξιούχοι,

Η 1η Μάη, αποτελεί ημέρα μνήμης και αγώνα για τους καταπιεσμένους και αδικημένους του πλανήτη που 136 χρόνια μετά την εξέγερση του Σικάγο, συνεχίζουν να παλεύουν για τα ίδια αιτήματα.

Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου ενώνουν τις δυνάμεις τους και τη φωνή τους και βροντοφωνάζουν όλοι μαζί: φτάνει πια η φτώχεια, η αδικία, η καταπίεση, η εκμετάλλευση, η βαρβαρότητα του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, οι πόλεμοι και η τρομουστερία, η οικολογική καταστροφή.

Οι νέοι, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, αλλά και οι συνταξιούχοι, βιώνουν τα καθημερινά αδιέξοδα και προβλήματα που δημιουργεί μια μακροχρόνια νεοφιλελεύθερη, αντεργατική πολιτική, η οποία μονομερώς και άδικα παίρνει αποφάσεις και μέτρα που πλήττουν τους αδύναμους και τους φτωχούς, ενώ ευνοούν τους ισχυρούς και τους πλούσιους.

Μέσα σ΄αυτό το ζοφερό διαμορφούμενο περιβάλλον το οποίο επιδεινώθηκε και με τον πόλεμο στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ καθώς και με την τεράστια ενεργειακή κρίση που προέκυψε:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

–   σεβασμό της αξίας και της προσωπικότητας όλων των εργαζομένων χωρίς διακρίσεις

–   σταθερή και πλήρη εργασία για όλους και όλες με ίσα δικαιώματα

–   επαρκή και δίκαιο κατώτατο μισθό με άμεση επαναφορά στα 751€,

– ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό. Κατάργηση του Γενικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων.

– Συλλογικές διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση κλαδικών και ομοιοπαγγελματικών ΣΣΕ με αυξήσεις στις αποδοχές

–   προστασία του απεργιακού δικαιώματος από πράξεις παρεμπόδισης και ποινικοποίησής του

–  διασφάλιση και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ, με σκοπό την προστασία των εργαζομένων που υφίστανται μείζονα καταπόνηση της υγείας

Ζητούμε άμεσα μέτρα για:

–  την κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών δικαιωμάτων .

–  την αντιμετώπιση της ανεργίας στη χώρα μας.

–  την αποτροπή της φτωχοποίησης του πληθυσμού, με δημοσιονομικά και κοινωνικά μέτρα αναχαίτισης της αύξησης των τιμών στην ενέργεια, τις δαπάνες στέγασης και τα βασικά καταναλωτικά αγαθά .

–  τον κοινωνικό έλεγχο του Κράτους για λογοδοσία και  διαφάνεια.

–  δημόσιο Κοινωνικό Ασφαλιστικό σύστημα με κρατική εγγύηση στη χρηματοδότησή του

–  δημόσιο και καθολικό Σύστημα Υγείας, πρόσβαση όλων σε ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

–  αποτελεσματική δημόσια και καθολική κοινωνική πολιτική , προστασία της μητρότητας, της οικογένειας και της παιδικής ηλικίας, ενίσχυση της φροντίδας ηλικιωμένων και των ΑμΕΑ.

–  δίκαιο φορολογικό σύστημα, ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων, πάταξη της φοροδιαφυγής.

–  αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του εθνικού πλούτου και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.

–  προστασία του περιβάλλοντος με έμφαση στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1Η ΜΑΗ 2022

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΥΠΛΙΑΣ – ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

 

 

Περισσότερα Άρθρα

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: «Πλήρης δικαίωση του αναπηρικού κινήματος Αργολίδας το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)»

Δήλωση του βουλευτή Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής «Πλήρης δικαίωση του αναπηρικού κινήματος Αργολίδας το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)» Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση υποδεχθήκαμε σήμερα επιτέλους την απόφαση έγκρισης ίδρυσης του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στην Αργολίδα, ένα πολυετές αίτημα της τοπικής κοινωνίας μας. Η επιμονή μας και οι αλλεπάλληλες ερωτήσεις προς το […]

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ – Στις φυλακές Τίρυνθας και Ναυπλίου

Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και ενθουσιασμό η παρουσίαση των 18 βιβλίων της σειράς «ΕΓΚΛΕΙΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ-Στις φυλακές Τίρυνθας & Ναυπλίου» στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, στην Αθήνα. Η σειρά αυτή είναι μια συνεργασία των εκδόσεων Άπαρσις με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και […]