14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Το κάψιμο του Ιούδα στην Ερμιόνη 2022

Στην φιλόξενη και αγαπημένη μας Ερμιόνη, στολισμένη με τα γιορτινά της χρώματα και τις ειδυλλιακές εικόνες, δημότες και επισκέπτες έζησαν την κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας, απόλαυσαν την μαγεία της Ανάστασης, τις οικογενειακές και φιλικές συναντήσεις, την ακολουθία της Αγάπης το απόγευμα της Κυριακής.

Το βράδυ της Λαμπρής, την Κυριακή του Πάσχα, στο κεντρικό λιμάνι της Ερμιόνης οι ψαράδες με τα καϊκια τους ξεκίνησαν να πυρπολήσουν το ομοίωμα του Ιούδα.

Με μεράκι και φαντασία έγιναν οι προετοιμασίες για την αναπαράσταση του καψίματος του Ιούδα, του εθίμου που έχει διάρκεια πολλών δεκαετιών στην Ερμιόνη.

Ο Δήμος Ερμιονίδας και το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας, διοργάνωσαν την εκδήλωση που κορύφωσε τα δρώμενα στην Ερμιόνη. Ένα θέαμα εντυπωσιακό που συνοδεύεται από μουσική, πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες και βεγγαλικά.

Στο πλευρό μας, ακούραστοι και δυναμικοί οι εθελοντές μας με την σημαντικότατη συμβολή τους σε όλη την προετοιμασία. Δίπλα μας οι καταστηματάρχες της Ερμιόνης και οι χορηγοί μας που ενίσχυσαν και υποστήριξαν το έργο μας. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την καθοριστικής σημασίας συμμετοχή τους και για την συνδρομή τους στο έργο της Δημοτικής Αρχής.

Χιλιάδες επισκέπτες και δημότες κατέκλυσαν το βόρειο λιμάνι της Ερμιόνης. Γέμισαν τα μπαλκόνια των σπιτιών, οι δρόμοι, τα καταστήματα. Με ανανεωμένη διάθεση και ποικίλους τρόπους εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους και απόλαυσαν την φιλοξενία μας.

Το «Κάψιμο του Ιούδα» φαντασμαγορικό, γεμάτο χρώματα στον ουρανό, γέμισε με χαρά και αισιοδοξία τον κόσμο. Με την ίδια διάθεση, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρούμε ενωμένοι και δυνατοί και να προσφέρουμε πάντα για τον τόπο μας. Σας ευχαριστούμε όλους θερμά. Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη!

Η εκπληκτική βραδιά στην Ερμιόνη, φωτίστηκε με Φως!

Ο Αντιδήμαρχος

Δαμιανός Κουτούβαλης

      

    

 

 

Περισσότερα Άρθρα

“ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ” – Υποψήφια η Σωτηρία (Σάντυ) Μαυρόγιαννη

Η Σωτηρία (Σάντυ)  Μαυρόγιαννη ήταν μία από τους 50 πρώτους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους,  που εντάχθηκαν  στην “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ” την 03.02.2023. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Άργος όπου και κατοικεί μόνιμα. Είναι 28 ετών και εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος. Είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο πατέρας της, ο Νώντας Μαυρόγιαννης, ήταν Δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Μυκηναίων κατά την περίοδο 2007-2010. Πήρε την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ να συμμετέχει […]

Γιορτή Πορτοκαλιού στη Στεφανιά Λακωνίας!

Ύστερα από 2 χρόνια απουσίας, λόγω συνθηκών κορονοϊού, η Γιορτή Πορτοκαλιού, επιστρέφει στη Σταφανιά Λακωνίας. Την Τετάρτη 22 Ιουνίου ξεκινούν οι εκδηλώσεις στο προαύλιο του πρώην Δημοτικού Σχολείου του χωριού με ενδιαφέρουσες ομιλίες, γευσιγνωσία, χορευτικά, παραδοσιακό γλέντι, κυνήγι χαμένου θησαυρού και άλλες εκδηλώσεις που αναδεικνύουν το πορτοκάλι ως βασική πηγή της κοινωνικο-οικονομικής ζωής του τόπου. Ιστορία Ο Σύλλογος Γυναικών Στεφανιάς, άοκνα, 30 χρόνια τώρα ετοιμάζει με συνέπεια εκδηλώσεις που αναδεικνύουν το […]