19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Η Χαρά, το σκυλάκι που «έσβησε» από τρόμο για τα βεγγαλικά

Τα ζώα δεν ανταποκρίνονται στους έντονους κρότους και τους θορύβους σαν αυτούς που προκαλούν τα βεγγαλικά, κάθε Πρωτοχρονιά και Ανάσταση, όπως οι άνθρωποι. Γι’ αυτό και κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες, οι φιλοζωικές οργανώσεις προβαίνουν σε ανακοινώσεις για το τι πρέπει να κάνει ο καθένας, ώστε να προστατέψει το κατοικίδιό του από τον πανικό και τον τρόμο που αναμφίβολα νιώθει.

Σύμφωνα με έρευνα που έχει δει το φως της δημοσιότητας, τα ζώα και ειδικά τα σκυλιά συλλαμβάνουν ήχους μέχρι και 60.000 hz. To αντίστοιχο νούμερο για τους ανθρώπους φτάνει μόλις τα 20.000 hz. Έχοντας αυτά τα στοιχεία ως βάση, μπορούμε να αντιληφθούμε τι συμβαίνει σε κατοικίδια και μη, το βράδυ της Ανάστασης.

Μια κατάσταση, την οποία η καρδιά της μικρής Χαράς, της θηλυκής σκυλίτσας από τη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν άντεξε με αποτέλεσμα το βράδυ του Μ. Σαββάτου να φύγει από τη ζωή τρομοκρατημένη από τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά. Να σημειωθεί ότι η Χαρά, είχε ζήσει ως αδέσποτο για κάποια χρόνια, στη συνέχεια όμως υιοθετήθηκε από οικογένεια, που της έδωσε όλη της την αγάπη.

«Και σήμερα, ημέρα Λαμπρής, μέρα χαράς, βυθιστήκαμε στη θλίψη από το ξαφνικό «φευγιό» σου. Η καρδούλα σου σταμάτησε να χτυπάει τόσο ξαφνικά γιατί τρόμαξες από τα βαρελότα. Πέθανες από τρόμο. Δεν έχουμε λόγια για να εκφράσουμε τη λύπη μας γι’ αυτό το απρόβλεπτο θανατικό. Δεν έχουμε λόγια για να εκφράσουμε το θυμό μας για τόσους ασυνείδητους που καπηλεύονται τη θρησκευτική κατάνυξη και «σπέρνουν» τον θάνατο. Αυτοί οι ασυνείδητοι, χθες βράδυ κατέστρεψαν μια οικογένεια. Σίγουρα αυτοί δεν θα σκέφτονται που μπορεί να οδηγήσει η εγκληματική ανευθυνότητά τους, σίγουρα αυτοί δεν θα έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο και πάνω από όλα σίγουρα δεν θα έχουν κατοικίδιο για να νιώσουν μια φορά στη ζωή τους λίγη ευαισθησία. Αντίο Χαρά, Αντίο Χαρούλα μας. Απόψε ταξίδεψες στο μέρος που δεν θα νιώσεις ποτέ ξανά φόβο» ανέφερε μεταξύ άλλων το συγκινητικό μήνυμα της σελίδας που διατηρεί ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Τι αλλάζει σε αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ από 1η Ιουλίου

Σημαντικές αλλαγές έρχονται στις χρεώσεις αναλήψεων από τα ATM την Δευτέρα 1η Ιουλίου. Η νέα τιμολογιακή πολιτική των ελληνικών τραπεζών έρχεται να εξομοιώσει τις χρεώσεις, με τις οποίες επιβαρύνονται οι κάτοχοι ελληνικών καρτών, με αυτές που καταβάλλουν από πέρσι το καλοκαίρι οι τουρίστες, αλλά και όσοι χρησιμοποιούν κάρτες ξένων τραπεζών ή κάρτες ιδρυμάτων ηλεκτρονικού χρήματος. […]

Η εικόνα μας στους δρόμους…

  Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του μηνός Απριλίου 2019, στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα. Ι. […]