Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι
Νερό
Ξύδι
1 φλιτζάνι τσαγιού φακές
2 σκελίδες σκόρδου
Εκτέλεση:
Το παραδοσιακό πιάτο της Μεγάλης Παρασκευής
Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα μέχρι τη μέση. Προσθέτουμε τις φακές. Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά. Τις σουρώνουμε, βάζουμε εκ νέου νερό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τις φακές, τα σκόρδα ολόκληρα και τα φύλλα δάφνης. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν Και να χυλώσουν.
Κατά το σερβίρισμα βάζουμε από μία κουταλιά της σούπας ξύδι.