20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης

Η 19η Απριλίου, ημέρα θανάτου του Λόρδου Βύρωνα, καθιερώθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα 130/2008 (ΦΕΚ 191/Α/19.9.2008) ως Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα από τη σχετική πρόταση του τότε Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Δημήτρη Σιούφα, προς τον τότε Υπουργό Εσωτερικών και νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Οι εκδηλώσεις διεξάγονται στις έδρες των νομών και των επαρχείων και περιλαμβάνουν τέλεση δοξολογίας, τέλεση δοξολογιών, εκφώνηση ομιλιών και κατάθεση στεφάνου.

Στην ποίησή του περιέχονται ισχυρά μηνύματα κατά των φυλετικών διακρίσεων, εναντίον κάθε τυραννίας και υπέρ της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο.

Η μνήμη του Λόρδου Βύρωνα παραμένει ζωντανή και το μήνυμά του διαχρονικό. Αγωνίσθηκε και θυσιάστηκε για την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας, και ταυτόχρονα απέδιδε στον εαυτό του τον τίτλο «πολίτης του κόσμου», συνδυάζοντας τον φιλελληνισμό με την υπεράσπιση οικουμενικών αξιών.

Πηγή: SanSimera.gr

Περισσότερα Άρθρα

Ο καιρός σήμερα

Πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Τοπικές χαλαζοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια. Σταδιακή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 5-6 μποφόρ. Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 αναμένεται αλλαγή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κυρίως ηπειρωτικά […]

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σήμερα – Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας

Σήμερα Πέμπτη σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία σε άνοδο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από […]