18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Παραδόθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα υγειονομικό υλικό που συγκεντρώθηκε από τις 5 Π.Ε.

Συνολικά 20 παλέτες με υγειονομικό / φαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής -προσφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των πολιτών της, στον αγωνιζόμενο ουκρανικό λαό-, παραδόθηκαν την Παρασκευή 15 Απριλίου, σε χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, σε εκπροσώπους της Πρεσβείας της Ουκρανίας, στην Αθήνα.

Το εν λόγω υλικό συγκεντρώθηκε με τον συντονισμό της Περιφέρειας, η οποία συνεργάστηκε για τον σκοπό αυτό με τους Ιατρικούς, Φαρμακευτικούς και Οδοντιατρικούς Συλλόγους των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων της.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας επισήμανε, μεταξύ άλλων, την “υποχρέωση να στηρίζουμε τους αμάχους, τον ουκρανικό λαό”, εκφράζοντας την “ευχή όλων να τελειώσει αυτός ο πόλεμος, καθώς μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμιο” και παρατηρώντας ταυτόχρονα ότι ως Ελλάδα “η φιλοσοφία του πολέμου αυτού μας εγγίζει, καθώς εμπεριέχει στοιχεία αναθεωρητισμού των υφιστάμενων συνθηκών”.

Η παράδοση του υλικού, εκ μέρους του περιφερειάρχη Π. Νίκα, έγινε από τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Αγγελο Χρονά και τον διευθυντή Δημόσιας Υγείας της έδρας Σωτήρη Καμαρινόπουλο.

Ας σημειωθεί ότι εκτός από τα είδη που συγκεντρώθηκαν από τις προσφορές φορέων και ιδιωτών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου διέθεσε περί τις 25.000 ευρώ για την αγορά επιπλέον ανάλογου υλικού.

Τα είδη που παραδόθηκαν στους εκπροσώπους της Ουκρανικής Πρεσβείας στην Αθήνα είναι τα εξής:

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

* Η φωτογραφία με τον περιφερειάρχη αποτελεί στιγμιότυπο από βίντεο της Αρκαδικής Τηλεόρασης

Περισσότερα Άρθρα

Η Νορβηγική Χορωδία «ΑΡΚΑΝΤΙΑ» τιμά απόψε στην Τρίπολη τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

Την Κυριακή 22 Μαΐου 2022, υποδεχόμαστε τη χορωδία Αρκάντια από το Όσλο, που θα παρουσιάσει στις 20:30 το βράδυ, στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο του Δήμου Τρίπολης, ένα ελληνικό πρόγραμμα από βυζαντινούς ύμνους, παραδοσιακά τραγούδια και σύγχρονες συνθέσεις των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου και Χρήστου Λεοντή. Την καλλιτεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης, επιμελήθηκε η χορωδία Ορφέας […]