12 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Με βροχές, καταιγίδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα μας υποδεχθεί η Μεγάλη Εβδομάδα.

Σταδιακά από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής θα ξεκινήσει μια εξπρές επιδείνωση του καιρού, η οποία θα διαρκέσει, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, έως και τη Μεγάλη Δευτέρα.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που μπορεί να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας, όπως και η πτώση της θερμοκρασίας κατά 8 με 10 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι της Κυριακής και μετά σε κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, Μακεδονία και Θράκη.

Στην Αττική τα φαινόμενα αναμένεται να «χτυπήσουν» μεσημέρι προς απόγευμα, ενώ το βράδυ θα επεκταθούν στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Τη Δευτέρα βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα νησιά του Ιονίου, εκτός της Κέρκυρας αλλά και στην Πελοπόννησο.

Οι αυριανές βροχές αναμένεται να είναι Κατηγορίας 2, όσον αφορά τον πενταβάθμιο Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) του meteo.

Επιπλέον, αυξημένες αναμένεται να είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στα νότια τμήματα της χώρας.

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και πολλά μποφόρ σε Αιγαίο και Ιόνιο

Πιο αναλυτικά, αύριο η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 15, στην Ήπειρο από 0 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 0 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 22 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις έως 6-7 Μποφόρ, στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από βόρειες γενικά διευθύνσεις έως 6-7 Μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο αρχικά νοτιοανατολικοί έως 8 Μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 6 Μποφόρ.

Βροχές με καλή θερμοκρασία σε Αττική – Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 και στα ανατολικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς, στα βόρεια όμως θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Χιονοπτώσεις στα ορεινά της χώρας

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας (πάνω από τα 1.200 μέτρα περίπου), ενώ από τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σε περιοχές πάνω από τα 800 μέτρα περίπου.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για την αλλαγή του καιρού

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι της Κυριακής (17-04-2022) έως και τη Δευτέρα (18-04-2022) με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα:

Την Κυριακή (17-04-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

α) από τις προμεσημβρινές ώρες στην Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες), την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες

β) από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θράκη και

γ) από το βράδυ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Τη Δευτέρα (18-04-2022)

1) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

α) από τις πρωινές μέχρι της απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου (πλην της Κέρκυρας)

β) μέχρι τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες και τη Μακεδονία

γ) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και

δ) μέχρι το απόγευμα στην Πελοπόννησο.

2) Αισθητή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κατά 8 με 10 βαθμούς Κελσίου στην κεντρική και βόρεια χώρα.

Περισσότερα Άρθρα

Έρχεται το ενιαίο επίδομα θέρμανσης

Στην τελική ευθεία περνούν οι συζητήσεις για την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση γύρω από το επίδομα θέρμανσης. Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να καταλήγει στην ύπαρξη ενός και μόνο επιδόματος, ανεξάρτητα αν οι καταναλωτές χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο, καυσόξυλα ή pellet. H μόνη διαφοροποίηση αφορά τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας δεδομένου ότι ήδη έχει […]

Άφησε υποσχέσεις η Εθνική, 86-70 την Ισπανία

Παίζοντας κατά διαστήματα μπάσκετ βγαλμένο από το ΝΒΑ η Εθνική ομάδα κέρδισε το χειροκρότημα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, επικρατώντας της Ισπανίας με 86-70 σε φιλικό προετοιμασίας εν όψει του Ευρωμπάσκετ. Μπροστά σε 17.000 θεατές στο ΟΑΚΑ, μέσα στον… Αύγουστο, η Ελλάδα άφησε εντυπώσεις για τη συνέχεια με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να ξεσηκώνει το κλειστό. Ο MVP […]