24 °C Argos, GR
26 Σεπτεμβρίου 2022

Βασίλης Σιδέρης: Προτεραιότητα όλων μας είναι η προάσπιση και η συνεχής αναβάθμιση της Υγείας

Την  7η Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας,  μια  μέρα ορόσημο για την ανθρώπινη υπόσταση αφού η 7 Απριλίου 1948 είναι η ημερομηνία «γέννησης» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Αυτή η μέρα επικεντρώνεται στα σημαντικά προβλήματα της Δημόσιας  Υγείας που απασχολούν όλο τον πλανήτη. Υπενθυμίζει σε όλους τους ανθρώπους, σε όλο τον κόσμο, πως η υγεία είναι  ένα  πολύτιμο αγαθό και προτεραιότητα όλων μας είναι η προάσπιση και η συνεχής αναβάθμιση της.

Εν μέσω πανδημίας, αυξημένης μόλυνσης του πλανήτη, αυξανόμενων ασθενειών όπως καρκίνος, άσθμα, καρδιακές παθήσεις  ο ΠΟΥ σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2022 εφιστά την παγκόσμια προσοχή σε επείγουσες ενέργειες που απαιτούνται για να διατηρηθούν οι άνθρωποι και ο πλανήτης υγιείς.

Ο Παγκόσμιος  Οργανισμός  Υγείας εκτιμά ότι περισσότεροι από 13 εκατομμύρια θάνατοι σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο οφείλονται σε περιβαλλοντικά αίτια και μπορούν να αποφθεχθούν. Αυτό περιλαμβάνει την κλιματική κρίση που είναι η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία.

Πάνω από το 90% των ανθρώπων στη γη αναπνέουν ανθυγιεινό αέρα  λόγω καύσης ορυκτών καυσίμων. Ένα ζεστό περιβάλλον ευνοεί τη μετάδοση ασθενειών από τα κουνούπια πιο γρήγορα. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η λειψυδρία εκτοπίζουν τους ανθρώπους και επηρεάζουν την υγεία τους . Η ρύπανση, τα πλαστικά που βρίσκονται στις θάλασσες  μας έχουν μπει πλέον στην τροφική μας αλυσίδα. Ακόμη και τα επεξεργασμένα και ανθυγιεινά τρόφιμα και ποτά έχουν προκαλέσει  πολλά προβλήματα  όπως παχυσαρκίες, καρδιακές παθήσεις ακόμα και αύξηση του καρκίνου.

Η πανδημία που περνάμε αυτά τα χρόνια μας αποκάλυψε αδυναμία σε όλους τους τομείς τόσο στην κοινωνία όσο και  την υγεία. Η Covid -19 συνεχίζει  να προβληματίζει  μεγάλο μέρος του επιστημονικού κόσμου αν και έγιναν τεράστια βήματα μπροστά σε μικρό χρονικό διάστημα με την ανακάλυψη εμβολίου.

Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι η υγεία είναι ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και κάθε άνθρωπος σε κάθε σημείο του πλανήτη πρέπει να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες ανεξάρτητα της οικονομικής του κατάστασης. Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι εδώ  για να ‘’ διατηρεί ‘’ το ανθρώπινο δικαίωμα της υγείας ζωντανό.

 

                                                              Βασίλης Γ. Σιδέρης

                                     Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Αργολίδας

                                          Μέλος του Τομέα Υγείας Νέας Δημοκρατίας

Περισσότερα Άρθρα

Εμβολιασμοί: Πότε ανοίγουν οι πλατφόρμες για ευπαθείς ομάδες και άτομα 70-74 και 65-69 ετών

Εμβολιασμοί: Πότε ανοίγουν οι πλατφόρμες για ευπαθείς ομάδες και άτομα 70-74 και 65-69 ετών «Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για ορισμό ραντεβού αναφορικά με τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων» είπε στον ΑΝΤ1 ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Όπως σημείωσε, «ήταν μια δύσκολη διαδικασία, έπρεπε να δούμε συνταγογραφήσεις προηγούμενων ετών, τα μητρώα των ιατρών, τους […]

Ξεπερνάνε κάθε πρόβλεψη τα κρούσματα σήμερα στην Αργολίδα

Κορονοϊός: Τα κρούσματα συνολικά και στην Αργολίδα

Σε 3.228 ανήλθαν τα νέα κρούσματα κορονοϊού, σήμερα Πέμπτη 8 Απριλίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 73 θάνατοι, ενώ 776 διασωληνωμένοι νοσηλεύονται ασθενείς. Στην Αργολίδα, εντοπίσθηκαν 15 νέα κρούσματα. Τα τεστ ημέρας ανήλθαν σε 58.456 και η θετικότητα έφτασε στο 5,52%. 1.578 στην Αττική (1.670 χθες ). 435 στη Θεσσαλονίκη (398 χθες). 117 στην Αχαΐα (114 χθες). Οι […]