26 °C Argos, GR
29 Ιουνίου 2022

Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου: «Γιατί δεν μας δίνετε τα έγγραφα που έχουμε ζητήσει για το ΣΔΙΤ διαχείρισης των απορριμμάτων»

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,

Είμαστε υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε για μια ακόμη φορά και να σας ζητήσουμε να απαντήσετε με ειλικρίνεια και σαφήνεια:

  • Γιατί δεν μας δίνετε τα έγγραφα που έχουμε ζητήσει για το ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων με τρείς διαδοχικές αιτήσεις στις 29-12-2021 στις 26-1-2022  και στις 16-3-2022;.
  • Γιατί αγνοήσατε το συγκεκριμένο ερώτημα μας και δεν απαντήσατε στο  ερώτημα μας γιατί δεν καταθέτετε τα έγγραφα που έχουμε ζητήσει με τις ανωτέρω τρεις επιστολές μας στη συνεδρίαση του ΠΕΣΥΠ  τη Δευτέρα 4/4/2022 όταν συζητήθηκε η επερώτηση μας με αφορμή τις  απειλές του κ. Περιφερειάρχη κατά των αγωνιζόμενων κατοίκων του Δήμου Ευρώτα.

Κύριε Περιφερειάρχη,

[hfe_template id='397365']

Επειδή γνωρίζετε πολύ καλά ότι το να μην μας δίνετε τα έγγραφα που ζητάμε δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε ηθικό καθότι η  μη κατάθεση εγγράφων είναι  παράβαση καθήκοντος σύμφωνα με την εθνική  νομοθεσία αλλά και  σύμφωνα με την διεθνή σύμβαση του Άαρχους και την Κοινοτική Νομοθεσία. Η διεθνής αυτή σύμβαση, όπως γνωρίζετε  κυρώθηκε από την Ελλάδα το Δεκέμβριο του 2005 με το ν. 3422/2005 (ΦΕΚ Α΄303) και, επομένως, αποτελεί στη  χώρα μας εθνικό  δίκαιο και, μάλιστα, με τυπική ισχύ υπέρτερη των κοινών νόμων.

3.Σας ρωτάμε επίσης αν η συμπεριφορά σας αυτή είναι λόγω αυταρχικής αντίληψης της εξουσίας που κατέχετε; ή μήπως στα συγκεκριμένα έγγραφα που ζητάμε υπάρχει κάτι που θέλετε να κρύψετε διότι μπορεί  να  εκθέσει ή εσάς ή την κυβέρνηση;

Επειδή, όπως σας έχουμε πει και πάλι,  δεν θέλουμε να προχωρήσουμε στις νόμιμες ενέργειες για την παράβαση καθήκοντος στην οποία έχετε υποπέσει, απευθυνόμαστε για τελευταία φορά, με την παρούσα επερώτηση μας και σας ζητάμε να μας καταθέσετε εντός μίας εβδομάδας τα έγγραφα που έχουμε ζητήσει και σας τα υπενθυμίζουμε.

Αυτά είναι:

  1. Όλη η αλληλογραφία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Ελεγκτικό Συνέδριο. Δηλαδή η προδικαστική πράξη του 5ουΤμήματος Ελεγκτικού Συνεδρίου 857/21 με την οποία ζητούσε συμπληρωματικά στοιχεία. Τα συμπληρωματικά στοιχεία που κατέθεσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
  2. Η απόφαση-Οριστική πράξη του 5ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου  33/22 η οποία έκανε  αποδεκτό το αίτημα της Περιφέρειας για νέα τροποποίηση της Σύμβασης ΣΔΙΤ .
  3. Το συγκεκριμένο άρθρο της σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και ΦΟΣΔΑ το οποίο  προβλέπει και επιτρέπει ότι η παράδοση του έργου θα γίνει άνευ χρονικών όρων και ορίων.
  4. Το αντίγραφο της υπογραφής έναρξης των εργασιών που υπέγραψε ο κ. Περιφερειάρχης και ο κ. Παπαθανάσης στις 29-1-2021, με την εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.
  5. Ποιοι σταθμοί μεταφόρτωσης είναι δέσμευση της εταιρείας να τους κατασκευάσεις ιδίοις εξόδοις και ποιοι σταθμοί μεταφόρτωσης είναι υποχρέωση των Δήμων και της Περιφέρειας να κατασκευαστούν.
  6. Ποιο άρθρο της σύμβασης ή ποιο σημείο της πρόσφατης απόφασης -Οριστικής πράξης του 5ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου  33/22 του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο προβλέπει ότι οι οδοί πρόσβασης προς τους χώρους που θα κατασκευαστούν οι μονάδες είναι υποχρέωση της Περιφέρειας να  πληρώσει την διάνοιξη και κατασκευή τους και όχι της αναδόχου εταιρείας όπως προκύπτει από την κοινή λογική αλλά και την αρχική σύμβαση μιας και η επιλογή των τριών χώρων έγινε από την ανάδοχο εταιρεία.
  7. Το αποδεικτικό της αίτησης κατάθεσης του αναμορφωμένου φακέλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δηλαδή πότε κατατέθηκε ο νέος αναμορφωμένος φάκελος και αν τηρήθηκε η συμβατική προθεσμία των 7 μηνών από τις 25-6-2021 που είχε υπογράψει η Περιφέρεια σύμβαση με την εταιρεία ENVIROPLANA.E. διαρκείας 7 μηνών.

Υ.Γ. Σας επισημαίνουμε ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε δικαιολογίες του τύπου «ευθύνονται υπάλληλοι». Η ευθύνη για τη  μη κατάθεση εντός της προβλεπόμενης από το  νόμο προθεσμίας των αιτουμένων εγγράφων είναι της Περιφερειακής Αρχής.

 

Οι επερωτώντες   και αιτούντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου

Θανάσης Πετράκος

Δημοσθένης Δρούγκας

 

Περισσότερα Άρθρα

Από τη Μουσική Βραδιά στην Ήρα

Φωτογραφίες από τη Μουσική Βραδιά με το Γρηγόρη Μπεκιάρη και τη Γλύκα Τζίμα που διοργάνωσε η ΚΕΔΑΜ στις 8 Σεπτεμβρίου στην Ήρα. Συνόδευσαν οι μουσικοί: Γιάννης Λαγός – μπουζούκι, Αναστάσης Λίτσας – κιθάρα & τραγούδι, Θανάσης Καρανάσιος – βιολί, Βαγγέλης Μητροσύλης – κρουστά. [hfe_template id=’397365′] Share on FacebookTweetFollow us

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αγωνιστή της Επανάστασης, Ηλία Θερμησιώτη!

Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων από τον απελευθερωτικό Αγώνα του 1821 μεταξύ των άλλων εκδηλώσεων πρότεινε και την απόδοση τιμής στον αγωνιστή Ηλία Θερμησιώτη (1788-1871). Η Επιτροπή «Ερμιονίδα 2021» η οποία συγκροτήθηκε από το Δήμο Ερμιονίδας με σκοπό να προτείνει, να οργανώσει και να πραγματοποιήσει επετειακές δράσεις ενόψει του εορτασμού […]

Follow by Email