17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ο Βασίλης Σιδέρης για την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη

Η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη (Ιnternational Day of Sport for Development and Peace) καθιερώθηκε στις 23 Αυγούστου 2013, με ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Απριλίου.

Σκοπός της συγκεκριμένης ημέρας είναι να αναδείξει τις άλλες πτυχές του αθλητισμού, πέραν των αγωνισμάτων και των επιτευγμάτων. Η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη είναι βασισμένη στις αξίες που έχει ο αθλητισμός, όπως την καταπολέμηση των διακρίσεων και το «όχι» στο ρατσισμό, την καταπολέμηση των διαφωνιών και των παρεξηγήσεων, αλλά και  να εξάρει τη σημασία του αθλητισμού στην επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης στον κόσμο.

Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Είναι θεμελιώδες δικαίωμα κι ένα ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών και την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης και της ειρήνης καθώς και της αλληλεγγύης και του σεβασμού.

Ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της δικαιοσύνης, της συμμαχίας, της ισότητας, της ένταξης και της επιμονής.

Σε αντίθεση με την κόκκινη και κίτρινη κάρτα που συμβολίζουν ποινές, η λευκή κάρτα χρησιμοποιείται ως σύμβολο δέσμευσης για την δημιουργία ειρήνης!

Συμμετέχω κι εγώ στην καμπάνια #PeaceandSport #WhiteCard.

H Ε.Π.Σ. Αργολίδας συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη μέσα από τον σημερινό ημιτελικό αγώνα κυπέλλου στο ΔΑΚ Άργους μεταξύ του Παναργειακού – Αργοναύτη.

Δείχνουμε την λευκή κάρτα #WhiteCard, επειδή πιστεύουμε στις αξίες του αθλητισμού!

 

Βασίλης Γ. Σιδέρης

                                     Πρόεδρος Ε.Π.Σ.Αργολίδας

                    Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Αργολίδας

 

Περισσότερα Άρθρα

Γ’ Εθνική: Ηρωϊκή προσπάθεια του Παναργειακού και 2-2 με τον Ολυμπιακό Ζαχάρως

Βροχή, σκοτεινιά (άναψαν οι προβολείς στο τέλος), ελάχιστος κόσμος στο ΔΑΚ Άργους, με 14 παίκτες στην αποστολή αλλά ο Παναργειακός προσπάθησε, δεν κατέθεσε τα όπλα και τελικά το 2-2 σφράγισε τις προσπάθειες των “Λύκων” και του Ολυμπιακού Ζαχάρως. Ο Παναργειακός προηγήθηκε μάλιστα στο 8′ με κεφαλιά του προωθημένου Βουρνάζου. Μόλις στο 13΄έγινε το 1-1 από […]

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 5 Σεπτεμβρίου

Σαν σήμερα 5 Σεπτεμβρίου συνέβησαν τα εξής: 1698: Ο τσάρος Πέτρος Α’ της Ρωσίας φορολογεί όσους αφήνουν γενειάδα, προσπαθώντας να απομακρύνει τον λαό του από τα ασιατικά έθιμα. 1910: Η Μαρί Κιουρί ανακοινώνει τις νέες ανακαλύψεις περί μεταβολής του ραδίου στη Γαλλία. 1944: Η ΕΣΣΔ κηρύττει πόλεμο στη Βουλγαρία. 1960: Ο Κάσιος Κλέι, μετέπειτα Μοχάμεντ Αλι, κερδίζει το πρώτο […]