20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίας – Ερμιονίδας συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου 2022.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπλίας – Ερμιονίδας σε έκτακτη συνεδρίαση, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022.

Πέρασαν πάνω από δεκατέσσερα χρόνια που μια βαθιά κρίση ξεκίνησε.

Μια κρίση που επηρέασε με τον χειρότερο τρόπο, τα εισοδήματά μας, τις ζωές μας και κυρίως , μια κρίση που έμελλε να είναι η πρώτη μιας σειράς κρίσεων, που δυστυχώς συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Δεκατέσσερα χρόνια κρίσης, δημιουργώντας μεγαλύτερες ανισότητες και περισσότερες οικονομικές δυσκολίες, σε εκατομμύρια εργαζόμενες και εργαζόμενους.

Γιατί μπορεί τα χρόνια να πέρασαν, όμως η κρίση διαρκώς βαθαίνει, τα βάρη μένουν ίδια και τα δικαιώματα συρρικνώνονται. Ο ΜΙΣΘΟΣ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ και ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ  για κάθε εργατική οικογένεια ,απλά ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ.

Και αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα. Και πρέπει να αλλάξει, γιατί δεν εννοείται ανάπτυξη που δεν  προϋποθέτει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει μέλλον, που δεν περνάει από την ανθρώπινη προοπτική.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,

ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • ΕΠΑΡΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ με άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ .
  • ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ για την κατάρτιση Κλαδικών και Ομοιεπαγγελματικών Σ.Σ.Ε .
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ με οικονομικά και κοινωνικά μέτρα αναχαίτισης της αύξησης των τιμών στην ενέργεια, τις δαπάνες στέγασης και τα βασικά καταναλωτικά αγαθά και προστασία των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων από το πληθωριστικό σοκ.
  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ .
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΏΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ με σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία με θωράκιση του 40ωρου.
  • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ.
  • ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ.
  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ που απολύθηκαν ή δρομολογείται η απόλυση τους στις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες της χώρας.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΥΠΛΙΑΣ – ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

 

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Ταρακούνησε την Αργολίδα ο εγκέλαδος με 3 δονήσεις!

Ισχυρός σεισμός έγινε πριν από λίγο στο Κρανίδι, στην Αργολίδα. Ο σεισμός είχε μέγεθος 4,7 Ρίχτερ και έγινε αισθητός ακόμη και στην Αθήνα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και έγινε 11 χιλιόμετρα δυτικά- νοτιοδυτικά του Κρανιδίου. Νωρίτερα είχαν σημειωθεί άλλοι δύο σεισμοί στην ίδια περιοχή. Το μέγεθός τους ήταν 3,3 και […]

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: Αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας

Στον απόηχο των αιματηρών επεισοδίων που έλαβαν χώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός νέου ανθρώπου, η Κυβέρνηση εξήγγειλε μέτρα για την πάταξη της οπαδικής βίας. Ένα από τα μέτρα είναι να πραγματοποιούνται οι έλεγχοι των οργανωμένων φιλάθλων στις θύρες των γηπέδων, από Αστυνομικούς και όχι από τους security των Π.Α.Ε. […]